VIII.CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ ÎNCHEIAT PE DURATĂ DETERMINATĂ. CONTINUAREA ACTIVITĂŢII DE CĂTRE SALARIAT DUPĂ EXPIRAREA TERMENULUI PENTRU CARE CONTRACTUL DE MUNCĂ A FOST ÎNCHEIAT. TACITA RECONDUCŢIUNE. CONSECINŢE Contracte de muncă


Minora I.M., născută la 12 noiembrie 1989, după decesul mamei sale a locuit o perioadă la bunica maternă însă fiind prezentă în instanţă a precizat că locuieşte cu tatăl său de aproximativ 6 luni şi are condiţii foarte bune, tatăl manifestând interes pentru creşterea şi educarea ei.

Plasamentul ca măsură de protecţie specială a copilului care a împlinit 14 ani se stabileşte numai cu consimţământul acestuia potrivit art.53 alin.3 din Legea nr.272/2004.

Cum minora şi-a exprimat dorinţa de a rămâne cu tatăl său şi cum acesta îi poate asigura condiţiile necesare creşterii şi educării, instanţa de recurs a apreciat că acţiunea D.G.A.S.P.C. Botoşani de a se institui măsura specială de plasament la bunica maternă este neîntemeiată, aşa încât a admis recursul formulat de pârât, a modificat în totalitate sentinţa şi în rejudecare a respins acţiunea ca nefondată.

S-au avut în vedere dispoziţiile art.54 alin.3 din legea nr.242/2004 potrivit cărora este prioritară reintegrarea copilului în familie atunci când acest lucru este posibil.

(decizia civilă nr.96 din 10 mai 2006)