Prin sentinţa civilă nr. 122/2000, acţiunea formulată în conformitate cu Legea 29/1990 împotriva măsurii revocării din funcţia de şef de catedră, a fost respinsă ca inadmisibilă, cu motivarea că actul supus controlului nu constituie act administrativ de autoritate în accepţiunea legii.
Curtea de apel a admis recursul declarat împotriva menţionatei sentinţe, reţinând următoarele:
Actele administrative de autoritate sunt cele care emană de la organele administraţiei publice, instituţiile publice şi regiile autonome de interes public, adică de la organisme ale puterii executive pentru a satisface interese generale ale societăţii.
în cauză, actele contestate nu îndeplinesc cele trei condiţii şi anume: să fie acte juridice, administrative şi de autoritate, întrucât nu sunt adoptate sau emise de servicii publice administrative, în calitatea lor de deţinătoare ale unor părţi din suveranitatea naţională, din puterea publică a statului.
întrucât actele nu au fost emise în baza şi în vederea executării legii, pentru a naşte, modifica sau stinge raporturi juridice de drept administrativ, din raporturile de muncă avute de contestator cu universitatea, raporturi născute din contractul individual de muncă, rezultă că litigiul dedus judecăţii este de natură civilă şi nu contencioasă, intrând în aria conflictelor de drepturi enunţate de Legea nr. 168/1999 cu privire la soluţionarea conflictelor de muncă şi ca atare, în conformitate cu art. 158 Cod procedură civilă, instanţa a trimis cauza Judecătoriei Constanţa, pentru soluţionarea litigiului în cadrul jurisdicţiei muncii (decizia civilă nr. 24/CA/2001 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa).