Anulare suspendare executare sub supraveghere Suspendare a executării


JUDECATORIA SECTORULUI 4 BUCURESTI-SECTIA PENALA

DOSAR NR. ………………..

Sentinta penala nr. ……………

SEDINTA PUBLICA DE LA ………………….

INSTANTA CONSTITUITA DIN:

PRESEDINTE: …………………………..

GREFIER: ……………………………..

MINISTERUL PUBLIC – Parchetul de pe lânga Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a fost reprezentat de procuror ………………………

Pe rol judecarea cauzei penale privind pe condamnatul Dumitrescu …………………, având ca obiect anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere.

La apelul nominal facut în sedinta publica a raspuns condamnatul, aflat în stare de detinere în alta cauza, personal si asistat de aparator din oficiu ………………, care depune delegatie la dosar.

Procedura de citare este legal îndeplinita.

S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta, dupa care instanta explica care este obiectul cauzei.

Nefiind cereri prealabile de formulat sau probe de administrat, instanta constata cauza în stare de judecata si acorda cuvântul în dezbateri.

Reprezentanta Ministerului Public solicita admiterea sesizarii Biroului Executari Penale si anularea suspendarii sub supraveghere acordata pentru pedeapsa dispusa prin sentinta penala nr. ………….. a Judecatoriei Sector 4 Bucuresti. Având în vedere ca infractiunea pentru care a fost pronuntata sentinta penala nr. ………….. este concurenta cu infractiunea pentru care s-a aplicat pedeapsa de 3 ani si 6 luni prin sentinta nr. …………., în baza art. 36 al. 2 C.p. rap. la art. 33-34 C.p. solicita contopirea celor doua pedepse si aplicarea pedepsei celei mai grele, de 4 ani închisoare. Solicita deducerea perioadei retinerii de la ………… si a perioadei executate de la …………… la …………… si de la …………… la zi, anularea MEPÎ si emiterea unui nou mandat, cheltuielile urmând sa ramâna în sarcina statului.

Aparatorul din oficiu arata ca din referatul întocmit de Biroul Executari Penale se confirma faptul ca nu s-a demarat activitatea de supraveghere a condamnatului, întrucât din verificarile efectuate de Sectia 16 Politie a rezultat ca acesta se afla încarcerat la Penitenciarul Jilava pentru executarea unei alte pedepse privative de libertate de 3 ani si 6 luni pentru o infractiune de furt, pedeapsa a carei a început la data de ……………… si urmeaza sa se împlineasca la data de …………… Fata de aceste aspecte si având în vedere incidenta art. 447 al. 1 C.p.p. rap. la art. 865 C.p. si art. 85 C.p., arata ca lasa la aprecierea instantei aplicarea acestor norme legale la situatia juridica a condamnatului.

Condamnatul arata ca nu are nimic de spus.

I N S T A N T A

La data de ………………. a fost înregistrata pe rol cererea formulata de Biroul Executari Penale al acestei instante, prin care s-a solicitat anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere cu privire la sentinta penala nr………………… pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti în dosarul nr………………, prin care numitul …………………….. a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 7 ani.

Dupa emiterea formelor necesare punerii în executare a sentintei, Serviciul de Probatiune de pe lânga Tribunalul Bucuresti a comunicat faptul ca nu s-a demarat activitatea de supraveghere, întrucât cel în cauza se afla detinut în Penitenciarul Jilava.

S-a constatat apoi ca numitul ……………………… se afla în executarea pedepsei de 3 ani si 6 luni închisoare aplicata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti prin sentinta penala nr……………..

Se invoca în drept prevederile art.419 alin.2, art.461 lit.c, art.447 alin.1 C.p.p. rap. la art.865, art.85 C.p., si subsecvent, dispozitiile art.449 C.p.p. si art.33 C.p.

Analizând actele si lucrarile dosarului, instanta retine ca sesizarea este întemeiata.

Astfel, prin sentinta penala nr……………….. pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, definitiva pentru inculpat la data de ……………… prin nerecurarea deciziei penale nr…………………. a Tribunalului Bucuresti-Sectia II Penala, …………………. a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru infr. prev. de art.211 alin.1, 2 lit.c si alin.21 lit.a C.p. cu aplic. art.74-76 alin.1 lit.b C.p. (fapta din 21.08.2007).

În baza art.861 C.p. s-a dispus suspendarea executarii sub supraveghere a pedepsei pe un termen de încercare de 7 ani.

S-a dispus punerea de îndata în libertate a inculpatului, fiind revocata masura arestarii preventive.

În cauza inculpatul a fost retinut si arestat preventiv de la ………… pâna la …………….

Prin sentinta penala nr………………… pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, definitiva la ……………. prin neapelare, ………………….. a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru infr. prev. de art.208 alin.1-209 alin.1 lit.e C.p. (fapta din ……………).

În baza art.83 alin.1 C.p. a fost revocata suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 6 luni închisoare aplicata prin sentinta penala nr………………. a Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti si s-a dispus executarea în întregime a acesteia, fiind cumulata cu pedeapsa aplicata în cauza, urmând ca inculpatul sa execute în final pedeapsa de 3 ani si 6 luni închisoare.

S-a dedus din pedeapsa durata retinerii din ……………………

A fost emis MEPÎ nr…………………… Pedeapsa a fost pusa în executare la …………… si expira la ……………………..

Infractiunile pentru care a fost condamnat …………………… sunt concurente, motiv pentru care instanta va admite sesizarea Biroului Executari Penale.

În baza art.447 alin.1 Cod procedura penala rap. la art.865 alin.1 Cod penal va anula suspendarea executarii sub supraveghere a pedepsei de 4 ani închisoare aplicata prin sentinta penala nr…………………. pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.

În baza art.36 alin.2, art.33 lit.a rap. la art.34 lit.b Cod penal, va contopi pedeapsa de 4 ani închisoare mentionata mai sus cu pedeapsa indivizibila de 3 ani si 6 luni închisoare aplicata prin sentinta penala nr…………………… pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.

Se va da spre executare pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, cu aplic. art.71, art.64 alin.1, lit.a teza a II-a si lit.b Cod penal.

În baza art.36 alin.3 si art.88 Cod penal vor fi deduse din pedeapsa retinerea din ……….. si perioadele de la ………. la …………. si de la ………… la zi.

Va fi anulat MEPÎ nr……………….. emis de Judecatoria Sector 4 Bucuresti si va fi emis un nou mandat de executare a pedepsei închisorii.

În baza art.192 alin.3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare vor ramâne în sarcina statului. Onorariul pentru asistenta juridica din oficiu se va plati conform Protocolului încheiat între Ministerul Justitiei si UNBR.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

HOTARASTE:

Admite cererea Biroului Executari Penale cu privire la condamnatul …………………………. (fiul lui …………………, nascut la ………………. în …………., cu domiciliul în ……………………………, CNP …………………, detinut în Penitenciarul Bucuresti-Jilava).

În baza art.447 alin.1 Cod procedura penala rap. la art.865 alin.1 Cod penal anuleaza suspendarea executarii sub supraveghere a pedepsei de 4 ani închisoare aplicata prin sentinta penala nr……………….. pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.

În baza art.36 alin.2, art.33 lit.a rap. la art.34 lit.b Cod penal, contopeste pedeapsa de 4 ani închisoare mentionata mai sus cu pedeapsa indivizibila de 3 ani si 6 luni închisoare aplicata prin sentinta penala nr…………………. pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.

Aplica pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare.

Face aplicarea art.71, art.64 alin.1, lit.a teza a II-a si lit.b Cod penal.

În baza art.36 alin.3 si art.88 Cod penal deduce din pedeapsa retinerea din ………….. si perioadele de la ……………. la …………. si de la ……………….. la zi.

Anuleaza MEPÎ nr………………… emis de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti si dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii.

În baza art.192 alin.3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare ramân în sarcina statului.

Onorariul pentru asistenta juridica din oficiu se plateste conform Protocolului încheiat între Ministerul Justitiei si Uniunea Nationala a Barourilor din România.

Cu drept de recurs în termen de 10 zile, de la pronuntare pentru Ministerul Public si de la comunicare pentru condamnat.

Pronuntata în sedinta publica, azi, ……………………….

PRESEDINTE GREFIER

………………………. …………………………

Red.Dact/M.C./4 ex./27.04.2010

4