Verificarea măsurii arestării preventive a inculpatului în cursul judecăţii. Termenul rezonabil al duratei arestării preventive.
Prin încheierea nr. 7 /6.02.2009 Tribunalul Teleorman a constatat legală şi temeinică măsura arestării preventive a inculpatului S.F., a menţinut arestarea preventivă a inculpatului S.F. şi a respins ca nefondată cererea de revocare a măsurii arestării preventive a inculpatului.
Tribunalul Teleorman a apreciat că faţă de caracterul extrem de violent al inculpatei, care ar putea fi încurajat de prezenţa coinculpatului S.M., în rîndul comunităţii s-ar crea o reală stare de insecuritate ; s-au mai avut în vedere şi natura faptei comisă de inculpată, specificul regimului probatoriu al acestora, particularităţile victimei- care a pierdut două organe, existînd riscul ca inculpata să întreprindă acţiuni de intimidare şi influenţare a martorilor.
Tribunalul Teleorman a apreciat că, din perspectiva orientării jurisprudenţei CEDO( cauzele Storgmuller împotriva Angliei, Labita contra Italiei şi Neumister contra Austriei), cu toate că inculpata este arestată din luna august 2008, totuşi avînd în vedere gravitatea şi complexitatea concretă a cazului, durata detenţiei provizorii a inculpatei nu s-a prelungit dincolo de limite rezonabile, iar pe de altă parte necesittea împiedicării denaturării adevărului judiciar prin influenţarea poziţiei procesuale a victimei sau martorilor constituie un interes superior regulii generale a judecării în stare de libertate.