Evaziune fiscală. Spălare de bani.


Prin rechizitoriul procurorului de la DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău nr. 16D/P/2013 din 7.01.2014 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

1. N.S.A. pentru comiterea următoarelor infracţiuni:

– art. 8 din Lg. 39/2003 raportat la art. 323 din C.penal constând în aceea că în cursul anului 2009 s-a asociat cu învinuiţii I.C.C., M.C.P., P.E.V. , în scopul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, fals şi spălare a banilor.

– art. 290 din C.penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 din C.penal constând în aceea că a întocmit în fals înscrisuri sub semnătură privată (facturi,  contracte şi borderouri de achiziţie, ş.a.) pe care le-a utilizat pentru a crea aparenţa realităţii unor operaţiuni comerciale fictive înregistrate în evidenţele SC M. SRL la care a fost împuternicită a efectua retrageri numerar şi a justifica retragerea unor sume de bani din conturile societăţii ,cu intenţia de a acoperi provenienţa acestora.

– art. 26 din C.penal raportat la art. 9 alin. 1 lit. c din Lg. 241/2005, constând în aceea că, prin întocmirea de înscrisuri sub semnătură privată false, a sprijinit, comiterea infracţiunii de evaziune fiscală , fals la legea contabilităţii, spălare de bani de către înv.-ţii I.C.C., M.C.P., în cadrul SC I. SRL şi SC I. SRL Bacău prin care a fost provocat un prejudiciu în valoare de 168.882, 96 lei bugetului de stat.

– art. 26 din C.penal raportat la art. 29 alin. 1 lit. a, b,c din Lg. 656/2002 constând în aceea că a sprijinit comiterea infracţiunii de spălare a banilor  de către inculpaţii I.C.C. şi M.C.P. care au transferat , ascuns , disimulat adevărata natură a provenienţei sumelor de bani virate în conturile  SC M. SRL ,pe care ulterior le-au deţinut/dobândit, cunoscând că acestea provin din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

toate cu aplicarea art. 33 lit. a din C.penal

toate cu aplicarea art. 33 lit. a din C.penal

2. P.E.V. pentru săvârşirea  următoarelor infracţiuni:

– art. 8 din Lg. 39/2003 raportat la art. 323 din C.penal constând în aceea că în cursul anului 2009 s-a asociat cu inculpaţii I.C.C., M.C.P., N.S.A. în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată  şi spălare a banilor.

– art. 25 din C.penal raportat la art. 290 din C.penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 din C.penal constând în aceea că a instigat-o pe numita N.S.A. a întocmit în fals înscrisuri sub semnătură privată (facturi, contracte şi borderouri de achiziţie) pe care le-au utilizat pentru a crea aparenţa realităţii unor operaţiuni comerciale fictive înregistrate în evidenţele SC M. (la care inc. N. a fost împuternicită a efectua retrageri numerar) şi a justifica retragerea unor sume de bani din conturile societăţii, cu intenţia de a disimula provenienţa acestora.

– art. 26 din C.penal raportat la art. 9 alin. 1 lit. c din Lg. 241/2005, constând în aceea că, prin întocmirea de înscrisuri sub semnătură privată false,  a sprijinit comiterea infracţiunii de evaziune fiscală de către înv. I.C.C. şi M.C.P.în cadrul SC I. SRL şi SC I. SRL Bacău prin care a fost provocat un prejudiciu în valoare de 168.882, 96 lei bugetului de stat.

– art. 26 din C.penal raportat la art. 29 alin. 1 lit. a, b ,c din Lg. 656/2002 constând în aceea că a sprijinit comiterea infracţiunii de spălare a banilor  de către inculpaţii I.C.C. şi M.C.P. care au transferat, ascuns, disimulat adevărata natură a provenienţei sumelor de bani virate în conturile SC M., pe care ulterior le-au deţinut/dobândit, cunoscând că acestea provin din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

3.I.C.C. pentru comiterea următoarelor infracţiuni

– art. 8 din Legea 39/2003 raportat la art. 323 din C.penal constând în aceea că în anul 2009  s-a asociat cu învinuiţii N.S.A., P.E.V. , în scopul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

– art. 9 alin. 1 lit. c din Lg. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin.2 din C.penal constând în aceea că în cursul anului 2009 în calitate de administrator al SC I. SRL a înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale , provocând un prejudiciu în cuantum de 66.325,02 lei bugetului de stat.

– art. 29 alin. 1 lit. a, b ,c din Lg. 656/2002 constând în aceea că a dispus transferul de bani , disimulat adevărata provenineţă a acestora şi dobândit astfel de sume cunoscând faptul că provin din comiterea unor infracţiuni (de evaziune fiscală). toate cu aplicarea art. 33 lit . a din C.penal.

Prin încheierea nr. 23P/7.03.2014 judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bacău a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 16D/P/2013 din 7.01.2014, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii faţă de cei 3 inculpaţi.

Inculpaţii N.S.A. şi I.C.C. nu au contestat probele administrate în faza de urmărire penală solicitând doar audierea unui martor în apărare (inc. N.) ce nu a putut fi audiat deşi s-au acordat mai multe termene, deoarece este plecat în străinătate.

Inculpatul P.E.V. nu s-a prezentat la niciunul  din termenele acordate, deşi a fost legal citat.

Din ansamblul probatoriu administrat în cauză, instanţa reţine următoarele:

În luna mai 2009, numitul B.G.A. – persoană fără venituri –  a acceptat propunerea numiţilor N.S.A. şi P.E.V. de a prelua în mod formal S.C. M. S.R.L. Bacău, societate care până la acea dată aparţinuse numiţilor C.E. şi C.A. La acea dată , numitul B.G.A. era un cunoscut al inculpatei N.S.A. şi a concubinului acesteia – numitul P.D.A.

De precizat este faptul că inculpata N.S.A. au fost cercetată şi trimisă în judecată şi în dosarul nr. 154D/P/2011 al D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău pentru comiterea unor infracţiuni precum aderare la grup infracţional organizat , complicitate la evaziune fiscală , spălare de bani ş.a., reţinându-se ca stare de fapt că aceasta, în calitate de administrator al SC G.A. – , a sprijinit , prin emiterea de facturi ce atestau operaţiuni comerciale necorespunzătoare adevărului , administratorii unor societăţi comerciale(de  ex. SC A. SA) în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, administratori care procedau la înregistrarea documentelor primite şi la virarea sumelor aferente în conturile SC G.A. (pentru a crea aparenţa realităţii operaţiunii înregistrate ), fapte urmate şi de retragerea lor de către inc. N.S.A. prin întocmirea de documente false (borderouri, contracte).

Ulterior sumele virate de aşa zişii beneficiari ai documentelor emise de inculpata N.S.A. erau predate inc. P.E.V. şi  restituite de acesta în schimbul unui comision administratorilor care înregistrau facturile fiscale emise de cei doi, acesta din urmă fiind cel care o controla pe inculpata N.S.A.

Inculpatul P.E.V. a fost persoana ce exercita controlul asupra unor societăţi comerciale  prin interpuşi (administratori sau împuterniciţi pe conturi), persoane ce dispuse să emită facturi fiscale ce atestau operaţiuni necorespunzătoare adevărului către diverşi solicitanţi, administratori ai societăţi comerciale.

Împrejurările în care inculpatul P.E.V. a convins-o pe inculpata N.S.A. să devină administrator al unor societăţi comerciale au fost cert stabilite (obţinerea de venituri de către ultima dintre acestea) , între cei doi existând şi relaţii mai apropiate (inc. N. S. trăia în concubinaj cu fratele vitreg al inc. P.E.V. – respectiv inc. P.D.A).

În acelaşi context, inculpaţii au preluat diferite societăţi comerciale printre care şi SC M. SRL Bacău.

La această societate, administrator a fost desemnat  numitul B.G.A. – prieten al concubinului inculpatei N.S.A. – persoană care a acceptat a figura în mod formal administrator al societăţii în schimbul sumei de 100 euro deşi în realitate acesta este angajat la o spălătorie auto.

Tot la propunerea inculpaţilor N.S.A. şi P.E.V., numitul B.A. a acceptat a o împuternici pe inculpata N.S.A. de a depune specimen de semnătură şi efectua operaţiuni prin contul bancar al SC M. SRL Bacău, cont deschis la unitatea bancară  I.R. – Sucursala Bacău, aspect  ce a permis acesteia a efectua retragerile de numerar ce constituiau obiectul spălării de bani .

Astfel, deşi numitul B.A. figura ca administrator unic al SC M. SRL Bacău, în realitate această societate a fost controlată în fapt de inculpaţii P.E.V. (fără calitate în cadrul societăţii) şi N.S.A. (care desfăşura operaţiuni prin cont pe baza împuternicirii sus menţionate).

În baza controlului deţinut asupra societăţii sus menţionate, inculpaţii N.S.A. şi P.E.V. au sprijinit, prin emiterea de facturi fiscale ce atestau operaţiuni nereale şi acceptarea restituirii sumelor virate în contul SC M. SRL Bacău, diverşi administratori de societăţi comerciale care doreau să înregistreze în evidenţele contabile cheltuieli nereale şi să obţină sumele aferente unor facturi false ,,emise,, de cei 2 inculpaţi precizaţi anterior.

Astfel că în perioada  mai – iulie 2009, în numele S.C. M. S.R.L.,  numiţii P.E.V. şi N.S.A. au emis mai multe facturi fiscale ce atestau operaţiuni comerciale fictive, după cum urmează:

-factura fiscală nr. 6 din 10.06.2009 în valoare de 133.280 lei, factura fiscală nr. 7 din 15.06.2009 în valoare de 106.505 lei, factura fiscală nr. 8 din 29.06.2009 în valoare de 108.912 lei (valoarea totală a facturilor este  de 348.697 lei din care T.V.A. 55.674 lei), către S.C. I. S.R.L. Bacau, CUI 14183900, administrată de M.C.P. şi M.R.M.. Sumele au fost achitate prin transfer bancar şi ridicate în perioada  iunie – august de N. S.-A., pe bază de borderouri de achiziţie false, din contul de la banca I.R. – Sucursala Bacău. Aceasta a predat sumele de bani lui P.E.V. care le-a restituit administratorilor societăţii anterior precizată în schimbul unui comision;

-factura fiscală nr. 51 din 04.06.2009  în valoare de 4.900 lei, factura fiscală nr. 52 din  05.06.2009  în valoare de 4.990 lei, factura fiscală nr. 53 din  08.06.2009  în valoare de 4.990 lei, factura fiscală nr. 54 din 09.06.2009 în valoare de 4.900 lei, factura fiscală nr. 55 din 10.06.2009 în valoare de 4.990 lei, factura fiscală nr. 56 din 11.06.2009 în valoare de 4.990 lei, factura fiscală nr. 57 din 12.06.2009 în valoare  de 4.990 lei, factura fiscală nr. 58 din 15.06.2009 în valoare  de 4.990 lei, factura fiscală nr. 59 din 16.06.2009 în valoare de 4.990 lei, factura fiscală nr. 60 din 17.06.2009 în valoare  de 4.990 lei, factura fiscală nr. 61 din 18.06.2009 în valoare  de 4.990 lei, factura fiscală nr. 62 din 19.06.2009  în valoare de 4.990 lei, factura fiscală nr. 63 din 22.06.2009 în valoare  de 4.990 lei, factura fiscală nr. 64 din 23.06.2009 în valoare de 4.990 lei, factura fiscală nr. 65 din 24.06.2009 în valoare  de 4.990 lei, factura fiscală nr. 66 din 25.06.2009 în valoare de 4.990 lei, factura fiscală nr. 67 din 26.06.2009 în valoare de 4.990 lei, factura fiscală nr. 68 din 29.06.2009 în valoare de 4.990 lei, factura fiscală nr. 69 din 30.06.2009 în valoare de 4.990 lei, factura fiscală nr. 70 din 30.06.2009 în valoare de 130.875 lei (valoarea totală a facturilor este de 225.505 lei din care T.V.A. 36.005 lei)  către S.C. I. S.R.L. Bacau, CUI 15161560, administrată de I.C.C. şi I.A.M. Suma de 130.875 lei, aferentă ultimei facturi, a fost transmisă  în mai multe tranşe prin transfer bancar şi ridicată în perioada iunie – august de N.S.A., pe bază de borderouri de achiziţie false, din contul de la banca I.R. – Sucursala Bacău şi pentru celelalte facturi au fost emise în fals chitanţe privind „plata” lor în numerar. N.S.A. a predat sumele de bani ridicate din contul bancar lui P.E.V. care le-a restituit administratorilor societăţii anterior precizată. Relaţia comercială dintre cele două societăţi a avut la bază un contract întocmit în fals – nr. 005/2009 emis în numele SC M. SRL Bacău şi înregistrat în evidenţele SC I. SRL Bacău.

În  baza datelor sus menţionate s-au solicitat de la banca I.R. documentele aferente plăţii facturilor sus menţionate stabilindu-se faptul că sumele aferente facturilor emise de către SC M. SRL Bacău au fost retrase pe bază de documente justificative false (borderouri şi contracte întocmite de inculpata N.S.A. pe baza unor date puse la dispoziţie de inculpatul P.E.V.).

În urma înregistrării în evidenţa contabilă a S.C. I. S.R.L. Bacău (CUI 14183900) a facturilor fiscale având ca obiect operaţiunile fictive enunţate anterior, s-a constatat că s-a dedus în mod fraudulos T.V.A. în cuantum de 55.674 lei iar în cazul S.C. I. S.R.L. Bacau( CUI 15161560), s-a dedus în mod fraudulos T.V.A. în cuantum de 36.005 lei (în cazul celor două societăţi, taxa pe valoare adăugată total dedusă fraudulos fiind de 91.679 lei) motiv pentru care a fost întocmită sesizare din oficiu în prezenta cauză.

 Actele de urmărire penală efectuate au stabilit caracterul fictiv al operaţiunilor comerciale desfăşurate, înregistrarea în contabilitatea societăţilor sus menţionate având drept scop diminuarea sumelor datorate bugetului de stat prin înregistrarea unor cheltuieli şi taxe fictive (în cazul S.C. I. S.R.L. şi S.C. I. S.R.L) şi  ridicarea de numerar a unor sume de bani din contul S.C. M. S.R.L. În acest sens, din declaraţia numitului B.G.A., administratorul în drept al S.C. M. S.R.L., rezultă că acesta preluat societatea la solicitarea numiţilor P.E.V. şi N.S.A., că nu a intrat în posesia  evidenţei contabile şi a ştampilei societăţii, nu a efectuat nici un fel de activităţi sau operaţiuni în numele acestei societăţi, nu a întocmit nici un fel de document contabil (factură fiscală , chitanţă ş.a.) şi a asigurat în acest mod controlul de facto asupra S.C. M. S.R.L. pentru numiţii  P.E.V. şi N.S.A. fără a cunoaşte activităţile desfăşurate de aceştia.

Din declaraţia numitului I.C.C. reiese faptul că acesta a primit şi înregistrat în evidenţa contabilă a S.C. I.  S.R.L. documente (facturi , contract) emise de S.C. M. S.R.L. ştiind că nu a avut nici un fel de relaţie comercială cu această societate(a efectuat o lucrare de construcţii în regim propriu) scopul urmărit fiind acela de a deduce TVA , a înregistra cheltuieli deductibile şi a obţine restituirea sumei virate în conturile acestei societăţi.

 În conturile SC M. au fost virate sume importante de bani de către cele două societăţi comerciale, retrase ulterior de inculpata N.S.A. pe baza unor documente justificative false( borderouri achiziţie ,, cereale,,) , verificările efectuate în baza de date a Poliţiei Române stabilind faptul că persoanele ce apar în acestea nu există (identitatea nu este reală)- vezi procesul verbal ataşat la dosarul cauzei întocmit de organele de cercetare penală din cadrul B.C.C.O. Bacău.

 Inculpata N.S.A. a recunoscut caracterul fictiv al documentelor întocmite, după ce i-au fost prezentate borderourile de achiziţie ridicate şi extrasele de cont ale societăţii indicând faptul că datele fictive i-au fost puse la dispoziţie de către inc. P.E.V.  care a şi solicitat întocmirea în fals a aceloraşi documente. În legătură cu acest aspect este de precizat faptul că toate sumele de bani virate în conturile SC M. SRL Bacău au fost retrase de inculpata N.S.A. utilizând, în mod repetat,  doar două borderouri – numărul 14/12.06.2009 şi respectiv 28/20.07.2009.

 Cu privire la activitatea infracţională desfăşurată de inculpaţii P.E.V. şi N.S.A. prin intermediul SC M. , atât inculpata N.S.A. cât şi o parte din reprezentanţii societăţilor beneficiare ale activităţii infracţionale , au recunoscut caracterul fictiv al operaţiunilor comerciale înregistrate în evidenţele societăţilor şi transferul/însuşirea sumelor virate în conturile SC M. SRL în schimbul unui comision.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate autorizat în dosarul nr. 154D/P/2011 al D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău, la locuinţa inc. N.S.A. , organele de urmărire penală au identificat ştampila SC M. SRL Bacău şi un chitanţier aparţinând aceleiaşi societăţi.(vezi procesul verbal de percheziţie domiciliară ataşat în copie la dosarul cauzei).

Având în vedere că era necesară calcularea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin înregistrarea în evidenţele contabile a S.C. I. S.R.L. şi S.C. I. S.R.L  de operaţiuni comerciale fictive , s-a impus efectuarea unei constatări de către specialişti din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Din constatarea tehnico – ştiinţifică nr. 16/D/P/2013 din 04.04.2013  efectuată de specialişti din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală  rezultă că prejudiciul cauzat bugetului de stat are o valoare totală de 168.882,96 lei fiind compus din :

-TVA –ul dedus nejustificat este de 91.679,32 lei (în cazul SC I. SRL – 55.674,31 lei şi SC I. SRL – 36.005,01 lei) iar

-impozitul pe profit de 77.203,64 lei(în cazul SC I. SRL –46.883,63 lei şi SC I. SRL – 30.320,01 lei).

Analiza conturilor bancare ale celor trei societăţi implicate în circuitul de spălare a banilor a evidenţiat faptul că SC M. SRL Bacău a obţinut prin transfer bancar din partea SC I. SRL , cu justificarea plăţi facturi(enunţate anterior), suma de 348.697 lei şi suma de 130.875 lei de la SC I. SRL, sume ce au fost retrase în numerar în aceeaşi zi sau în ziua următoare utilizându-se borderouri de achiziţie fictive/plăţi produse agricole.

Actele de urmărire penală au stabilit faptul că administrarea S.C. I. S.R.L. Bacau, s-a realizat, în fapt,  de către inc. M.C.P. iar în cazul SC I. de către inc. I.C.C.

Existenţa unei asocieri infracţionale ce acţiona cu scopul întocmirii/procurării de documente ce atestau operaţiuni comerciale nereale, şi care facilita restituirea unor sume de bani în schimbul unui comision , a fost dovedită nu numai de declaraţiile inculpatei N.S.A., ale inc. I.C. şi ale numitului B.A., ci şi de declaraţiile martorilor audiaţi, rezultând  faptul că în activitatea infracţională (întocmirea/procurarea de facturi false) au fost implicate şi alte persoane – funcţionari publici (ex. C.A.) , existând o asociere infracţională constituită de inculpaţii P.E.V., N.S.A. şi alte persoane precum B.A. dar şi de unele ele rămase până în prezent cu identitate necunoscută (ex. – AN,, ADI,,) la care ulterior au aderat şi alţi administratori de societăţi comerciale, care au beneficiat de documentele false puse la dispoziţie de aceştia.

Mai mult,  scopul preluării SC M. SRL de către numitul B.A. şi controlul în fapt al acestei societăţi de către inculpaţii N.S.A. şi P.E.V. a fost  cel de ,, a livra ,, documente contabile false şi a acoperi operaţiunile de spălare a banilor ale unor administratori de societăţi comerciale, aspect dovedit şi de înscrisurile false utilizate în faţa unităţii bancare pentru a justifica retragerile de numerar.

Totodată asocierea infracţională constituită de inculpaţii P.E.V. şi N.S.A. a avut un caracter de lungă durată, dacă ne raportăm la faptul că aceştia au desfăşurat acelaşi gen de activitate infracţională şi prin intermediul altei societăţi – SC G.A. – , activitate infracţională pentru care au fost condamnaţi deja prin sentinţa penală nr. 101/4.10.2013 a Curţii de Apel Bacău.

La reţinerea situaţiei de fapt, instanţa a avut în vedere ca mijloace de probă următoarele:

VOL. I :

-Referat cu propunere de declinare a competenţei înaintat de BCCO Bacău – SCFTSB la data de 18.01.2013 şi procesul verbal de sesizare din oficiu din data de 15.01.2013 – fl. 1-11

-Rezoluţie nr. 35/2013 de începere a urmăririi penale din data de 13.03.2013 – fl. 12 – 15

-Ordonanţă de schimbare a încadrării juridice din data de 02.12.2013 – fl. 16 – 18

-Copie proces verbal de percheziţie domiciliară din data de 18.07.2012 – ds. 154D/P/2011 – fl. 19-22

-Adresă emisă de BCCO Bacău la data de 28.01.2013 prin care înaintează procesul verbal din data de 18.01.2013 cu rezultatul verificării identităţii persoanelor care apar pe borderourile de achiziţie în tocmite şi folosite de N.S.A. în cazul SC M. SRL Bacău – fl. 23-24

-Adresă emisă de BCCO Bacău la data de 11.02.2013 prin care înaintează procesele verbale din datele de 31.01.2013, 05.02.2013 şi 08.02.2013 şi documente contabile aparţinând SC I. SRL  Bacău, SC I. SRL Bacău – fl. 25-53

-Adresă emisă la data de 31.07.2013 către ANAF – DGFP Bacău – fl . 54-56

-Adresa nr. 131388/22.04.2013 emisă de ANAF – Garda Financiară – Secţia Judeţeană Bacău – fl. 57

-Adresa nr. 39561/21 .08.2013 emisă de ANAF – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bacău prin care ne comunică cererea de constituire parte civilă în cauză – fl. 58

-Procese verbale de îndeplinire a procedurii de citare privind pe M.C.P.şi P.E.V. – fl. 59-62

-Declaraţie M.C.P. transmisă prin fax la data de 18.02.2013 – fl. 63

-Adrese emise prin fax de avocat A.C. – apărător ales al numitului M.C.P. – fl. 64-65, 71

-Ordonanţă de delegare din data de 30.10.2013 – fl. 66-67

-Proces verbal din data de 14.11.2013 prin care s-a adus la cunoştinţa d-lui avocat A.C. faptul că la datele de 14.11 şi 18.11.2013 se vor audia martori în cauza nr. 16D/P/2013 – fl. 68

-Declaraţii martori U.L.C., A.I.E., C.I.A., C.E., B.D. – fl. 69-70, 72-73, 136, 137, 151-152

-Ordonanţă de delegare din data de 29.01.2013 – fl. 74-76

-Procese verbale de recunoaştere după fotografie din data de 07 şi 09.02.2013 – I.C.C. – fl. 77-86, 92-95

-Declaraţie I.C.C. – fl. 88-91

-Delegaţie apărător ales – avocat C.C. pentru I.C.C. – fl. 87

-Ordonanţă de efectuare a unei constatări tehnico-ştiinţifice din data de 13.03.2013 – fl. 96-103

-Raport de constatare tehnico-ştiinţifică încheiat de DIICOT – Structura Centrală la data de 04.04.2013 – fl. 104-126

-Declaraţie C.A. – fl. 127-128

-Proces verbal de confruntare din data de 11.04.2013 dintre C.A. şi I.C.C. – fl. 129-132

-Adresă emisă la data de 11.04.2013 către Garda Financiară – Secţia Judeţeană Bacău – fl. 133-135

-Notă telefonică din data de 28.05.2013 – P.E.V. – fl. 138

-Proces verbal din data de 30.05.2013 de aducere la cunoştinţă a învinuirii N.S.A. – fl. 139

-Declaraţii N.S.A. – fl. 140-144

-Proces verbal din data de 02.07.2013 de căutare a numitului P.E.V. şi notă telefonică – fl. 145-146

-Proces verbal din data de 20.11.2013 privind aducerea la cunoştinţa av. A.C.  faptul că la data de 20.11.2013 se va proceda la audierea unor martori – fl. 147

-Declaraţie făptuitor B.G.A. – fl. 148-150

-Proces verbal de recunoaştere după fotografie din data de 20.11.2013 – B.G.A. – fl. 153-154

-Cereri transmise prin fax de av. A.C., apărător ales al numitului M.C.P. – fl. 155-156

-Adresă emisă către av. A.C. la data de 20.11.2013 – fl. 157

-Proces verbal întocmit de BCCO Bacău la data de 20.11.2013 privind primirea unor documente de la numita B.D. – administrator la SC B.O.SRL – fl. 158-160

-Adresă transmisă prin fax de M.C.P., prin apărător ales – av. A.C. prin care înaintează ordinele de plată nr. 1813 în sumă de 46.883,63 lei, nr. 1823 în sumă de 50.000 lei, nr. 1824 în sumă de 5.674,31 lei reprezentând plata prejudicii M.C.P. în ds. nr. 16D/P/2013, plătitor I. SRL şi ordinele de plată în original – fl.161- 172

-Ordonanţă de delegare din data de 20.11.2013 – fl. 173

-Adresă emisă de BCCO Bacău la data de 05.12.2013 prin care ne înaintează declaraţiile numitului P.D.A, proces verbal din data de 21.11.2013 şi cazierul numitului M.C.P.– fl. 174-184

-Proces verbal de aducere la cunoştinţă a învinuirii din data de 06.12.2013 – N.S.A. – fl. 185

-Declaraţie N.S.A. – fl. 186-187

-Proces verbal de aducere la cunoştinţă a învinuirii din data de 06.12.2013 – I.C.C. – fl. 188

-Declaraţie înv. I.C.C. – fl. 189-191

-Cazier judiciar P.E.V., N.S.A., I.C.-C. – fl. 192-194

-Procese verbale întocmite de BCCO Bacău la data de 06.01.2014 privind efectuarea de verificări faţă de P.E.V., M.R.M., I.A.M. – fl. 195-199

-Proces verbal de prezentare a materialului de urmărire penală din data de 06.12.2013 – N.S.A. – fl. 200

-Proces verbal de prezentare a materialului de urmărire penală din data de 06.12.2013 – I.C.-C. – fl. 201

– Referat din data de 06.01.2014 privind imposibilitatea prezentării materialului de urmărire penală înv. P.E.V. – fl. 202-204

VOL. 2

– informaţii furnizate de O.N.R.C. – fl.1 – 11

– adresa nr. 87/06.02.2013 întocmită de T.A. – fl. 12

– proces verbal întocmit de lucrători de poliţie din cadrul BCCO Bacău – fl. 13

– adresă emisă de MFP Bacău nr. 45570/20.11.2012 – fl. 14

– deconturi de taxă pe valoarea adăugată, Declaraţie informativă privind livrările/privările şi achiziţiile efectuate  – 15-20

– adresă emisă de MFP nr. 3366/12.11.2012 – fl.21

– adresă emisă de BCCO Bacău nr. D/2127050/19.02.2013 – fl. 22

– adresă emisă de MFP nr. 23419/14.02.2013 – fl. 23

– Declaraţii informative privind livrările / prestările şi achiziţiile efectuate – fl. 24 – 32

– proces verbal nr.7817/14.09.2009 – fl. 33-37

– solicitare de control încrucişat întocmit de MFP – fl. 38-39

– adresă întocmită de MFP nr.530/08.02.2013 – fl. 40-41

– deconturi de taxă pe valoarea adăugată, Declaraţii informative privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate – fl. 42 – 138, 141- 161, 164-165, 168- 169, 171-172, 174 – 175, 177 – 178, 180-181, 183 – 186, 188 – 189, 191-192, 194 – 195, 197 – 198

– liste clienţi bănci  – fl. 139 – 140

– facturi emise după inspecţia fiscală – fl. 162 – 163, 166-167, 170, 173, 176, 179, 182, 187, 190, 193, 196, 199

– proces verbal întocmit de lucrători din cadrul BCCO Bacău – fl. 227

– rulaje bancare (copii după ordone de plată, borderouri de achiziţii, Declaraţii privind identitatea beneficiarului real şi sursa fondurilor, rulaje bancare, cerere deschidere cont curent pentru persoane juridice SC M. SRL) – fl. 228 – 303, 306 – 315

– încheierea nr.2090 din dosarul 5605/17.03.2008 a ORC Bacău – fl. 304

– copii după cărţile de identitate – N.S.A. şi B.G.A. – fl. 305

– certificat constatator pentru SC M. SRL emis de ORC Bacău – fl. 316

– copie certificat de înregistrare SC M. SRL – fl. 317

– împuternicire  dată de SC M. SRL către N.S.A. – fl. 318

– act constitutiv cu răspundere limitată SC M. SRL – fl. 319 – 323

– certificat de înregistrare menţiuni a SC M. SRL – fl. 324

– încheiere nr.4942/01.06.2009 a Tribunalului Bacău – fl. 325 – 326

– încheiere de date certe nr. 2115/19 iunie 2009 – fl. 327

– certificat constatator emis de ORC Bacău – fl. 328 – 331

– contract de prestări servicii nr. 005/04.06.2009 – fl. 332  – 334

– proces verbal întocmit de lucrători de poliţie din cadrul BCCO Bacău prin care sunt înaintate facturile fiscale originale ( nr.51/04.06.2009, 52/05.06.2009, 53/08.06.2009, 54/09.06.2009, 55/10.06.2009, 56/17.06.2009, 57/12.06.2009, 58/15.08.2013, 59/16.06.2009, 60/17.06.2009, 61/18.06.2013, 62/19.06.2009, 63/22.06.2009, 64/23.06.2009, 65/24.06.2009, 66/25.06.2013, 67/26.06.2009, 68/29.06.2009, 69/30.06.2013, 70/30.06.2009)  – fl. 335 – 336

– chitanţe în original nr.51/04.06.2009, 52/05.06.2009, 53/08.06.2009, 54/09.06.2009, 55/10.06.2009, 56/17.06.2009, 57/12.06.2009, 58/15.08.2013, 59/16.06.2009, 60/17.06.2009, 61/18.06.2013, 62/19.06.2009, 63/22.06.2009, 64/23.06.2009, 65/24.06.2009, 66/25.06.2013, 67/26.06.2009, 68/29.06.2009, 69/30.06.2013,– fl. 357 – 375

– ordine de plată în original  numerele 01, 345, 351, 350, 339, 338, 364, 386,392, 395 – fl. 376 – 385

– proces verbal întocmit de organele de poliţie din cadrul BCCO Bacău – fl. 386

– contract antrepriză de lucrări nr.006/10.06.2009 – fl. 387 – 389

– situaţie de lucrări – fl. 390 – 396

–  facturi fiscale 6/10.06.2009,7/16.06.2009, 29.06.2009 – fl. 397 – 399

– conturi curente clienţi – fl. 400 – 408

– notă telefonică întocmită de lucrători de poliţie din cadrul BCCO Bacău – fl. 409  toate coroborate cu declaraţiile inculpaţilor care recunosc parţial faptele.

În drept, faptele inc. N.S.A. şi P.E.V. de a emite facturi fiscale ce atestau operaţiuni comerciale ce nu au avut loc în realitate inculpaţilor M.C. şi ale inc. I.C.C. urmată retragerea sumelor aferente pe bază de documente false şi restituirea lor în schimbul unui comision, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor ale infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor, comise în cadrul unei asocieri infracţionale.

În cazul inc. N.S.A. se va reţine şi comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată cu referire la înscrisurile false depuse în faţa unităţii bancare pentru a justifica retragerea sumelor de bani primite din partea  S.C. I. S.R.L. Bacău, şi SC I. SRL Bacău.

Iar faptele inc. I.C.C. de a înregistra în evidenţele societăţilor la care sunt administratori, documente (facturi fiscale, chitanţe) ce atestă operaţiuni comerciale ce nu au avut loc în realitate şi cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, faptă urmată de virarea sumelor de bani aferente acestor documente în conturile SC M. SRL Bacău şi recuperarea lor în schimbul unui comision, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, comise în cadrul unei asocieri infracţionale.

Astfel, pentru aceste infracţiuni instanţa constată că vinovăţia inculpaţilor este pe deplin dovedită şi va dispune condamnarea lor.

Cu privire la legea penală mai favorabilă, instanţa apreciază că aceasta este Codul penal din 1969 sub aspectul limitelor de pedeapsă şi a pedepsei aplicabile în cazul concursului de infracţiuni şi Lg. nr. 241/2005 în forma anterioară modificării prin Lg. 50/2013, reţinându-se disp. art. 5 cod penal.

La individualizarea judiciară a pedepselor aplicate fiecărui inculpat, instanţa a avut în vedere împrejurările comiterii faptelor, gravitatea lor concretă, modalitatea în care acţionau, valoarea mare a prejudiciului cauzat bugetului de stat, precum şi periculozitatea inculpaţilor, faptul că inc. N. şi P. au mai fost condamnaţi pentru infracţiuni de aceiaşi natură (ceea ce dovedeşte că activitatea infracţională reprezintă un mod de viaţă şi constituia sursa zilnică de obţinere de venituri), că inc. I. este infractor primar, conduita procesuală a inculpaţilor care nu au recunoscut faptele aşa cum sunt descrise în rechizitoriu, ci au dat o interpretare personală acestora menite să-i disculpe sau să le diminueze vinovăţia.

Instanţa nu poate primi apărarea inc. I.C.C. precum că faţă de el trebuie încetat procesul penal deoarece a achitat partea sa din prejudiciul produs întrucât inculpaţii acţionând într-un grup infracţional între ei există solidaritate şi ca atare toţi trebuie să contribuie la repararea lui. Nu se poate stabili cât prejudiciu anume a cauzat fiecare inculpat şi ca atare nefiind achitat întregul prejudiciu nu se pateu dispune încetarea procesului penal faţă de acest inculpat şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ.

Faţă de toate aceste motive, instanţa apreciază că aplicarea unor pedepse privative de libertate fiecărui inculpat orientate spre minimul special prevăzut de lege sunt necesare şi suficiente pentru reeducarea fiecărui inculpat.

Instanţa a considerat că se impune aplicarea unor pedepse într-un cuantum mai mic decât a celorlalţi deoarece este infractor primar şi a achitat o parte a prejudiciului.

Instanţa va aplica fiecărui inculpat şi pedepsele complementare a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b şi c cod penal din 1969 la infracţiunile unde sunt prevăzute expres de lege.

Cu privire la inc. N.S.A. instanţa constată că infracţiunile deduse judecăţii sunt comise înainte de rămânerea definitivă a sentinţei penale nr. 101/4.10.2013 a Curţii de Apel de Bacău, definitivă prin decizia penală nr. 53/A/14.03.2014 a ÎCCJ, prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Astfel în baza  art. 85 cod penal 1969, instanţa va anula suspendarea executarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a,b,g cod penal aplicată prin sentinţa penală nr. 101/4.10.2013 a Curţii de Apel Bacău pe care o va repune în individualitate în pedepsele componente.

a)2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăz. de art. 66 lit. a,b,g C.penal aplicată pentru infracţiunea prevăz. de art. 367 al. 1,2 C.penal cu aplic.art. 396 al. 10 C.pr.penală;

a)2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăz. de art. 66 lit. a,b,g C.penal aplicată pentru infracţiunea prevăz. de art. 367 al. 1,2 C.penal cu aplic.art. 396 al. 10 C.pr.penală;

b)2 ani şi 6 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea prevăz. de art. 9 al. 1 lit. b, al. 2 Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 3201 C.pr.penală , art. 74 lit. a ţi art. 76 lit. b C.penal din 1969;

b)2 ani şi 6 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea prevăz. de art. 9 al. 1 lit. b, al. 2 Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 3201 C.pr.penală , art. 74 lit. a ţi art. 76 lit. b C.penal din 1969;

c)1 an închisoare aplicată pentru infracţiunea prevăz. de art. 26 C.penal din 1969 rap. la art. 9 al. 1 lit. c Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 3201 C.pr.penală, art. 74 lit. a şi art. 76 lit. d C.penal din 1969;

c)1 an închisoare aplicată pentru infracţiunea prevăz. de art. 26 C.penal din 1969 rap. la art. 9 al. 1 lit. c Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 3201 C.pr.penală, art. 74 lit. a şi art. 76 lit. d C.penal din 1969;

d)1000 lei amendă penală pentru infracţiunea prevăz. de art. 291 C.penal din 1969 cu aplic. art. 41 al. 2 C.penal din 1969, art. 3201 C.pr.penală şi art. 74 lit. a şi art. 76 lit. e C.penal din 1969;

d)1000 lei amendă penală pentru infracţiunea prevăz. de art. 291 C.penal din 1969 cu aplic. art. 41 al. 2 C.penal din 1969, art. 3201 C.pr.penală şi art. 74 lit. a şi art. 76 lit. e C.penal din 1969;

e)2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăz. de art. 66 lit. b C.penal pentru infracţiunea prevăz. de art. 48 C.penal rap. la art. 295 al. 1 şi art. 309 C.penal cu aplic. art. 35C.penal şi art. 396 al. 10 C.pr.penală;

e)2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăz. de art. 66 lit. b C.penal pentru infracţiunea prevăz. de art. 48 C.penal rap. la art. 295 al. 1 şi art. 309 C.penal cu aplic. art. 35C.penal şi art. 396 al. 10 C.pr.penală;

f)1 an şi 6 luni închisoare pentru infracţiunea prevăz. de art. 29 al. 1 lit. a,b,c Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 41 al. 2 C.penal din 1969, art. 13 C.penal din 1969, art. 3201 C.pr.penală şi art. 74 lit. a şi art. 76 lit. d C.penal din 1969.

f)1 an şi 6 luni închisoare pentru infracţiunea prevăz. de art. 29 al. 1 lit. a,b,c Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 41 al. 2 C.penal din 1969, art. 13 C.penal din 1969, art. 3201 C.pr.penală şi art. 74 lit. a şi art. 76 lit. d C.penal din 1969.

Conform art. 33 lit. a, art. 34 lit. b şi 35 al. 2 C.penal din 1969 cu aplic. art. 5 C.penal se vor contopi pedepsele aplicate în prezenta cauză cu pedepsele de la punctele a)-f) în pedeapsa cea mai grea.

De asemenea, instanţa constată că şi infracţiunile inc. P.E.V. au fost comise anterior rămânerii definitive a sentinţei penale nr. 1694/7.10.2013 a Judecătoriei Bacău prin nerecurare la data de 22.10.2013 şi a sentinţei penale nr. 113/4.04.2013 a Tribunalului Bacău, definitivă prin decizia penală nr. 163/8.10.2013 a Curţii de Apel Bacău şi prin nerecurare la 22.10.2013.

În consecinţă, instanţa va anula conform art. 85 cod penal 1969 suspendările condiţionate dispuse prin aceste două sentinţe.

Se va repune în individualitate pedeapsa de 1 an şi 9 luni închisoare aplicată prin S.P. nr. 113/4.04.2013 a Tribunalului Bacău în pedepsele componente:

g)1an şi 9 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea prevăz. de art. 9 al. 1 lit. b Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 41 al. 2, art. 74 lit. a şi 76 lit. d C.penal din 1969 –fapte din noiembrie 2006-iunie 2007;

g)1an şi 9 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea prevăz. de art. 9 al. 1 lit. b Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 41 al. 2, art. 74 lit. a şi 76 lit. d C.penal din 1969 –fapte din noiembrie 2006-iunie 2007;

h)1 an şi 7 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea prevăz. de art. 9 al. 1 lit. f Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 74 lit. a şi 76 lit. d C.penal din 1969;

h)1 an şi 7 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea prevăz. de art. 9 al. 1 lit. f Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 74 lit. a şi 76 lit. d C.penal din 1969;

i)1 an şi 9 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea prevăz. de art. 9 al. 1 lit. b Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 41 al. 2, 74 lit. a şi 76 lit. d C.penal din 1969-fapte din 1.06-31.07.2007.

i)1 an şi 9 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea prevăz. de art. 9 al. 1 lit. b Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 41 al. 2, 74 lit. a şi 76 lit. d C.penal din 1969-fapte din 1.06-31.07.2007.

Conform art. 33 lit. a, art. 34 lit. b şi art. 35 al. 1 C.penal din 1969 şi art. 5 C.penal se vor contopi pedepsele aplicate în cauză cu pedepsele de la punctele g)-i) şi pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată prin S.P. nr. 1694/7.10.2013 a Judecătoriei Bacău în pedeapsa cea mai grea.

Se va interzice fiecărui inculpat exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a, b,c, cod penal din 1969 pe durata şi în condiţiile prevăzute de art. 71 al. 2 cod penal 1969.

În baza art. 348 C.pr. penală anulează în totalitate următoarele înscrisuri:

– borderourile de achiziţie nr. 14/12.06.2009 şi nr. 28/20.07.2009;

– contractul nr. 005/4.06.2009;

– facturile fiscale nr. 51/4.06.2009, 52/5.06.2009, 53/8.06.2009, 54/9.06.2009, 55/10.06.2009, 56/11.06.2009, 57/12.06.2009, 58/15.06.2009, 59/16.06.2009, 60/17.06.2009, 61/18.06.2009, 62/19.06.2009, 63/22.06.2009, 64/23.06.2009, 65/24.06.2009, 66/25.06.2009, 67/26.06.2009, 68/29.06.2009, 69/30.06.2009 şi 70/30.06.2009;

– chitanţele nr.51/4.06.2009, 52/5.06.2009, 53/8.06.2009, 54/9.06.2009, 55/10.06.2009, 56/11.06.2009, 57/12.06.2009, 58/15.06.2009, 59/16.06.2009, 60/17.06.2009, 61/18.06.2009, 62/19.06.2009, 63/22.06.2009, 64/23.06.2009, 65/24.06.2009, 66/25.06.2009, 67/26.06.2009, 68/29.06.2009, 69/30.06.2009 utilizate în relaţia comercială dintre S.C. M. S.R.L. Bacău şi S.C. I. S.R.L. Bacău.

Pe lângă răspundere penală este angajată şi răspunderea civilă a inculpaţilor care trebuie să repare prejudiciul cauzat părţii civile prin plata despăgubirilor.

Astfel, instanţa va constata că inc. I.C.C. a achitat o parte din pagubă în cuantum de 66.325,02 lei, iar în baza art. 14, art. 346 cod pr. penală va obliga pe inculpaţi să plătească în solidar către partea civilă M.F.P. – ANAF suma de 102.557,94 lei.

Se va dispune comunicarea prezentei hotărâri către Oficiul Registrului Comerţului la rămânerea definitivă a acesteia.

Instanţa,

1. Condamnă pe inc. N.S.A., pentru comiterea infracţiunilor de :

-asociere în vederea comiterii de infracţiuni prevăz. de art. 8 Legea nr. 39/2003 rap. la art. 323 C.penal din 1969 cu aplic. art. 5 C.penal la pedeapsa de 3 ani închisoare;

-asociere în vederea comiterii de infracţiuni prevăz. de art. 8 Legea nr. 39/2003 rap. la art. 323 C.penal din 1969 cu aplic. art. 5 C.penal la pedeapsa de 3 ani închisoare;

-asociere în vederea comiterii de infracţiuni prevăz. de art. 8 Legea nr. 39/2003 rap. la art. 323 C.penal din 1969 cu aplic. art. 5 C.penal la pedeapsa de 3 ani închisoare;

-fals în înscrisuri sub semnătură privată prevăz. de art. 290 C.penal din 1969 cu aplic.  art. 41 al. 2 C.penal din 1969 şi art. 5  C.penal  la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare;

-complicitate la evaziune fiscală prevăz. de art. 26 C.penal din 1969 rap. la art.  9 al. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005 şi art. 5 C.penal la pedeapsa de 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăz. de art. 64 lit. a teza a II a, b şi c C.penal din 1969;

-complicitate la spălare de bani prevăz. de art. 26 C.penal din 1969 rap. la art. 29 al. 1 lit. a,b,c Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 C.penal la pedeapsa de 4 ani închisoare.

-complicitate la spălare de bani prevăz. de art. 26 C.penal din 1969 rap. la art. 29 al. 1 lit. a,b,c Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 C.penal la pedeapsa de 4 ani închisoare.

Potrivit art. 865 C.penal din 1969 anulează suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară a executării drepturilor prevăz. de art. 66 lit. a,b,g C.penal aplicată prin S.P. nr. 101/4.10.2013 a Curţii de Apel Bacău, definitivă prin D.P. nr. 53/A/14.03.2014 a Î.C.C.J.

Repune în individualitate această pedeapsă rezultantă în pedepsele componente:

Conform art. 33 lit. a, art. 34 lit. b şi 35 al. 2 C.penal din 1969 cu aplic. art. 5 C.penal contopeşte pedepsele aplicate în prezenta cauză cu pedepsele de la punctele a)-f) în pedeapsa cea mai grea.

Pedeapsă de executat: 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăz. de art. 64 lit. a teza a II a , b, c C.penal din 1969.

Interzice inculpatei exerciţiul drepturilor prevăz. de art. 64 lit. a teza a II a, b, c C.penal din 1969 pe durata şi în condiţiile prevăz. de art. 71 al. 2 C.penal din 1969.

Potrivit art. 88 C.penal din 1969 deduce din pedeapsa de executat durata reţinerii şi arestării preventive de la 18.07.2012 la 15.09.2012.

2.Condamnă pe inc. P.E.V., pentru comiterea infracţiunilor de:

-instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată prevăz. de art. 25 C.penal din 1969 rap. la art. 290 C.penal din 1969 cu aplic. art. 41 al. 2 C.penal din 1969 şi art. 5 C.penal la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare;

-complicitate la evaziune fiscală prevăz. de art. 26 C.penal din 1969 rap. la art. 9 al. 1 lit. c Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 5 C.penal la pedeapsa de 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăz. de art. 64 lit. a teza a II a, b şi c C.penal din 1969;

În temeiul art. 85 C.penal din 1969 anulează suspendările condiţionate ale executării pedepselor de 2 ani închisoare aplicată prin S.P. nr. 1694/7.10.2013 a Judecătoriei Bacău, definitivă prin nerecurare la 22.10.2013 şi 1 an şi 9 luni închisoare aplicată prin S.P. nr. 113/4.04.2013 a Tribunalului Bacău, definitivă prin D.P. nr. 163/8.10.2013 a Curţii de Apel Bacău şi prin nerecurare la data de 22.10.2013.

Repune în individualitate pedeapsa de 1 an şi 9 luni închisoare aplicată prin S.P. nr. 113/4.04.2013 a Tribunalului Bacău în pedepsele componente:

Conform art. 33 lit. a, art. 34 lit. b şi art. 35 al. 1 C.penal din 1969 şi art. 5 C.penal contopeşte pedepsele aplicate în cauză cu pedepsele de la punctele g)-i) şi pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată prin S.P. nr. 1694/7.10.2013 a Judecătoriei Bacău în pedeapsa cea mai grea.

Pedeapsă de executat: 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăz. de art. 64 lit. a teza a II a, b şi c C.penal din 1969.

Interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăz. de art. 64 lit. a teza a II a , b, c  C.penal din 1969 pe durata şi în condiţiile prevăz. de art. 71 al. 2 C.penal din 1969.

3.Condamnă pe inc. I.C.C., pentru comiterea infracţiunilor de:

-evaziune fiscală prevăz. de art. 9 al. 1 lit. c Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 41 al. 2 C.penal din 1969 şi art. 5 C.penal la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăz. de art. 64 lit. a teza a II a , b şi c C.penal din 1969;

-spălare de bani prevăz. de art. 29 al. 1 lit. a,b,c Legea nr. 656/2002 la pedeapsa de 3 ani închisoare.

Conform art. 33 lit. a, art. 34 lit. b şi art. 35 al. 1 C.penal din 1969 contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea.

Pedeapsă de executat: 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăz. de art. 64 lit. a teza a II a, b şi c C.penal din 1969.

Interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăz. de art. 64 lit. a teza a II a, b, c C.penal din 1969 pe durata şi în condiţiile prevăz. de art. 71 al. 2 C.penal din 1969.

 În baza art. 348 C.pr. penală anulează în totalitate următoarele înscrisuri:

-borderourile de achiziţie nr. 14/12.06.2009 şi nr. 28/20.07.2009;

-contractul nr. 005/4.06.2009;

-facturile fiscale nr. 51/4.06.2009, 52/5.06.2009, 53/8.06.2009, 54/9.06.2009, 55/10.06.2009, 56/11.06.2009, 57/12.06.2009, 58/15.06.2009, 59/16.06.2009, 60/17.06.2009, 61/18.06.2009, 62/19.06.2009, 63/22.06.2009, 64/23.06.2009, 65/24.06.2009, 66/25.06.2009, 67/26.06.2009, 68/29.06.2009, 69/30.06.2009 şi 70/30.06.2009;

-chitanţele nr.51/4.06.2009, 52/5.06.2009, 53/8.06.2009, 54/9.06.2009, 55/10.06.2009, 56/11.06.2009, 57/12.06.2009, 58/15.06.2009, 59/16.06.2009, 60/17.06.2009, 61/18.06.2009, 62/19.06.2009, 63/22.06.2009, 64/23.06.2009, 65/24.06.2009, 66/25.06.2009, 67/26.06.2009, 68/29.06.2009, 69/30.06.2009 utilizate în relaţia comercială dintre S.C. M. S.R.L. Bacău şi S.C. I. S.R.L. Bacău.

Constată că inculpatul I.C.C. a achitat o parte din prejudiciu în cuantum de 66.325,02 lei.

În temeiul art. 14, art. 346 C.pr.penală obligă pe inculpaţi să plătească în solidar către partea civilă Ministerul Finanţelor publice prin ANAF suma de 102.557,94 lei despăgubiri civile.

Dispune comunicarea prezentei hotărîri către Oficiul Registrului Comerţului la rămînerea definitivă a acesteia.

Potrivit art. 191 al. 1,2 C.pr.penală obligă pe fiecare inculpat să plătească statului cîte 1700 lei cheltuieli judiciare( din care cîte 500 lei în faza de urmărire penală).

Constată că inculpaţii N.S.A. şi P.E.V. au avut  apărători din oficiu, iar inc. I.C.C. a fost asistat de apărător ales.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la pronunţare cu inculpaţii N.S.A. şi I.C.C. şi de la comunicare cu celelalte părţi.