Prin încheierea pronunţată în Camera de consiliu din 19.09.2009 Judecătoria Pucioasa a admis propunerea parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa privind arestarea preventivă a inculpatului B.D.I. cercetat pentru infracţiunea prevăzută de art. 86 alin. 1 şi 87 alin. 5 din OUG 195/2002 cu aplic. art. 37 lit. b cod penal şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.
Prin încheierea nr. 21 din 11.06.2010 Tribunalul Dâmboviţa a admis recursul declarat de recurentul inculpat B.D.I. , a casat încheierea şi a respins propunerea de arestare preventivă , dispunând punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză, anulând mandatul de arestare preventivă.
Propunerea de arestare preventivă a fost soluţionată cu procedura de citare neîndeplinită, astfel încât instanţa a pronunţat o încheiere bazată pe un act lovit de nulitate absolută conform art. 197 alin. 1 cod procedură penală , întrucât vătămarea nu poate fi înlăturată decât prin anularea actului .
Când minuta în care s-a consemnat rezultatul deliberării lipseşte din dosar, astfel că nu se poate verifica compunerea completului de judecată şi participarea la deliberare a judecătorilor încheierea este lovită de nulitate absolută conform art. 197 alin. 2 cod procedură penală, fiind incident cazul de casare prevăzut de art. 3859 pct. 3 cod procedură penală.
Lipsa menţiunii privind publicitatea şedinţei de judecată conduce la nulitatea absolută prevăzută de art. 197 alin. 2 cod procedură penală.