Prin încheierea nr. 8 din 9.07.2010 dată în Camera de Consiliu , Judecătoria Răcari a respins propunerea de arestare preventivă privind pe inculpatul B.G. , apreciind că nu este îndeplinită condiţia pericolului social concret – a doua cerinţă prevăzută de art. 148 alin. 1 lit. f cod procedură penală.
Tribunalul Dâmboviţa prin încheierea nr. 33 din 13.07.2010 admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, casează încheierea şi rejudecând admite propunerea de arestare preventivă şi dispune arestarea preventivă a inculpatului.
Pericolul social concret a rezultat din modul în care inculpatul a acţionat, pătrunzând repetat în domiciliul părţii vătămate prin premeditare şi organizarea în detaliu a activităţii infracţionale – respectiv (procurarea tuturor cheilor de acces , folosirea mănuşilor chirurgicale, pătrunderea în domiciliul după ce partea vătămată pleca la serviciu şi se asigura să nu fie văzut de vecini) , dau dimensiunea concretă gradului de pericol social al faptei.
Starea de pericol este creată prin fapta ce formează obiectul urmăriri penale în cadrul comunităţii săseşti căreia îi aparţin părţile, o altă măsură conducând inevitabil la menţinerea unei stări de nesiguranţă în rândul societăţii.