Prin cererea introductivă reclamanta a solicitat să se constate nulitatea căsătoriei încheiate la 01.12.2007 invocând lipsa consimţământului liber exprimat al reclamantei la încheierea căsătoriei precum şi nerespectarea altor norme obligatorii la încheierea acestei căsătorii.
Pe baza probelor administrate în cauză instanţa a admis acţiunea reclamantei prin sentinţa civilă nr.1573/21.10.2008, reţinând că au fost încălcate dispoziţiile art. 16 şi 19 din Codul familiei ca urmare a nerespectării condiţiilor de formă cerute ad validitatem de către ofiţerul de stare civilă care a ignorat dispoziţiile imperative potrivit cărora consimţământul personal al viitorilor soţi trebuia exprimat în mod public şi în prezenţa a cel puţin doi martori care însă au fost invitaţi pentru a semna în registrul stării civile după ce viitorii soţi şi-au exprimat consimţământul la încheierea căsătoriei doar în prezenţa ofiţerului de stare civilă.
S-a mai constatat că, ofiţerul de stare civilă a trecut în certificatul de căsătorie numele de familie al reclamantei alături de acela al pârâtului, acesta rămânând în continuare doar cu numele său de familie deşi potrivit dispoziţiilor art. 28 alin. 1 din Codul familiei soţii sunt obligaţi să poarte în timpul căsătoriei numele comun declarat , să adopte numele comun al unuia dintre ei sau numele lor reunite ori fiecare să-şi păstreze numele purtat înaintea căsătoriei conform dispoziţiilor art. 27 din Codul familiei.