S-a susţinut că ofiţerul de poliţie ce aparţinea I.P.J. Galaţi a întocmit şi a semnat în fals o adresă care i-a adus petentului (societăţii sale) prejudicii importante.
Prin Rezoluţia nr.313/P din 26 ianuarie 2007, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de comisarul M.D.
S-a reţinut în motivare, în baza probelor administrate că ofiţerul de poliţie nu a întocmit şi nu a semnat în fals înscrisul despre care a făcut vorbire petentul.
Împotriva acestei rezoluţii petentul U.P. a făcut plângere la Procurorul General al Parchetului de pe lângă C.A. Galaţi.
Prin Rezoluţia nr.343/II din 19 martie 2007 s-a respins ca nefondată plângerea petentului.
Împotriva Rezoluţiei nr.343 din 19 martie 2007 petentul a formulat plângere la instanţa competentă C.A. Galaţi, solicitând desfiinţarea rezoluţiilor date, anchetarea făptuitorului M.D. pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 289 Cod penal.
Prin cererea înregistrată la Tribunalul Galaţi – secţia comercială – lichidare judiciară sub nr.163/LJ2005 din 10 iunie 2005, creditoarea A.F.P. Galaţi pentru recuperarea unei creanţe de peste un miliard şi jumătate a solicitat lichidarea judiciară a societăţii petentului U.P., cu ridicarea dreptului de administrare şi conducere.
Prin sentinţa comercială nr.292 din 5 iulie 2005 Tribunalul Galaţi a admis cererea creditoarei AFP Galaţi, a dispus deschiderea procedurii falimentului, desemnând un lichidator judiciar şi s-au ridicat petentului U.P. drepturile de a-şi conduce activitatea.
Sentinţa comercială nr.292/2005 a rămas definitivă prin decizia comercială nr. 227/R din 21 octombrie 2005 a Curţii de Apel Galaţi.
Cu toate acestea, petentul a formulat plângere în numele societăţii intrată în faliment şi administrată de un lichidator fără a avea un acord sau o procură, cerând cercetarea făptuitorului M.D. pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 289 Cod penal.
În acest context S.C.”P.F.” SRL Galaţi, în numele căreia a formulat plângere petentul nu are calitate procesuală.
Astfel, Curtea de Apel Galaţi corect a procedat respingând plângerea petentului împotriva rezoluţiilor date de Parchet, în baza art. 278 alin. 8 lit. a Cod procedură penală ca inadmisibilă, obligând petentul U.P. la cheltuieli judiciare către stat.