Faliment. Incheiere interlocutorie atacată cu recurs. Inadmisibilitate


încheierile premergătoare pot fi atacate cu recurs doar odată cu fondul, conform art. 282 alin. 2 C.pr.civ., în afară de cazul în care în ele s-a întrerupt cursul judecăţii.

Secţia comercială şi de administrativ, decizia nr. 1082 din 27 iunie 2003

Prin încheierea dată în camera de consiliu din 23 aprilie 2003, în dosar nr. 69/F/2001 al Tribunalului Bistriţa Năsăud, judecătorul-sindic a încuviinţat efectuarea unei expertize tehnice de evaluare a unor imobile aparţinând unor în capitalul cărora debitoarea S.C. Ludmila Impex S.R.L Bistriţa deţine acţiuni.

împotriva acestei încheieri a declarat recurs S.C. Hermes S.A Bistriţa, una dintre societăţile comerciale care deţin bunuri ce urmează a fi evaluate, cerând modificarea încheierii în sensul respingerii cererii de a se efectua expertiza de evaluare, deoarece este neconcludentă.

Prin întâmpinarea depusă la dosar, debitoarea a cerut

respingerea recursului ca inadmisibil conform art. 282 alin. (2) C.pr.civ..

Examinând recursul, curtea de apel constată că este inadmisibil.

Conform dispoziţiilor art. 282 alin. (2) C.pr.civ., împotriva încheierilor premergătoare nu se poate face apel decât odată cu fondul, în afară de cazul în care prin ele s-a întrerupt cursul judecăţii.

în speţă, nu sunt îndeplinite cerinţele care prevăd derogarea de la inadmisibilitatea recursului şi în consecinţă acest recurs va fi respins ca inadmisibil, cu obligarea recurentului la cheltuieli conform art. 274 C.pr.civ.. (Judecător Ion Turcu).