Prin decizia civilă nr.347 din 15.10.2001, Curtea de Apel Alba Iulia -Secţia comercială şi de administrativ a admis recursul declarat de creditoarea Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu împotriva deciziei civile nr.40/C din 20.04.2001, pronunţată de Tribunalul Sibiu – Secţia comercială, a casat hotărârea atacată şi a dispus trimiterea cauzei pentru rejudecarea apelului la Tribunalul Sibiu.
Instanţa de control judiciar a reţinut că, deşi cauza a avut ca obiect contestaţia la formulată de către debitoare, apelul împotriva hotărârii judecătoriei a fost soluţionat de Secţia comercială a Tribunalului Sibiu, în loc de Secţia civilă. Potrivit dispoziţiilor art. 24 din O.G. nr. 11/1996, pentru creanţele bugetare administrate de sunt abilitate să efectueze procedura de executare silită organele de specialitate ale D.G.F.P.S. judeţene şi ale municipiului Bucureşti şi subunităţile subordonate acestora.
In speţă, executarea silită pentru recuperarea creanţei bugetare a fost pornită de o asemenea unitate, respectiv Circumscripţia Fiscală Agnita, astfel că instanţa competentă să judece contestaţia la executare era Judecătoria Agnita, în a cărei rază teritorială se află organul de executare silită. în consecinţă, potrivit dispoziţiilor art. 2 pct. 2 din Codul de procedură civilă, competenţa soluţionării apelului revenea Tribunalului Sibiu – Secţia civilă (decizia civilă nr. 347 din 15.10.2001, pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia).