Încuviinţare raport întocmit de administratorul judiciar Faliment


 

Încuviinţare raport întocmit de administratorul judiciar privind intrarea debitorului în faliment în procedură simplificată. Condiţii de admisibilitate prevăzute de art.54 alin.5 raportat la art.107 alin.1 lit.D din Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei,

.

Administratorul judiciar a evidenţiat faptul că reprezentantul debitorului , administratorul CM identificat şi contactat telefonic, a fost notificat în vederea depunerii actelor constitutive şi a documentelor contabile, însă actele nu au fost prezentate, asociatul unic T M nu a putut fi identificată la adresa menţionată în Registrul comerţului, debitorul nu a depus documentele prevăzute de art. 28 alin.1 lit. b,c, e şi h din în termenul de 10 zile de la deschiderea procedurii şi nu a solicitat reorganizarea societăţii, astfel încât se apreciază că sunt întrunite cerinţele legale prevăzute de art. 1 alin.2 lit.c) pct. 4 şi lit.d) din Legea 85/2006 pentru a încuviinţa propunerea acestuia privind trecerea debitoarei la procedura falimentului , urmând ca instanţa să o admită.

Sentinţa nr. 654/F/12.04.2012 pronunţată în dosarul nr. 781/1259/2011

Creditoarea D A a solicitat, deschiderea procedurii insolvenţei împotriva debitoarei SC E SRL. .

Cererea de deschidere a procedurii insolvenţei a fost notificată debitoarei, conform art. 33 alin.2 din Legea nr. 85/2006, iar debitoarea nu a formulat contestaţie – în condiţiile art. 33 alin.2 din Legea insolvenţei – împotriva cererii de deschidere a procedurii insolvenţei, nu a depus întâmpinare , nu s-a prezentat la judecata cererii.

Prin sentinţa nr. 368/F/01.03.2012, judecătorul sindic a admis creditorului şi a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitorului SC E SRL, a numit administrator judiciar, provizoriu, Z cu atribuţiile prevăzute de art.20 din lege, s-a dispus asupra celorlalte măsuri prevăzute de lege.

La data de 20.03.2012 administratorul judiciar numit, a depus la dosar Raportul întocmit potrivit prevederilor art.54 din Legea insolvenţei prin care a propus intrarea în faliment în procedura simplificată a debitoarei, cu motivarea că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art.1 alin.2 lit.c) pct.4 şi lit.d) din Legea 85/2006 în sensul că , debitorul nu a depus documentele prevăzute de art. 28 alin.1 lit. b,c, e şi h din Legea nr. 85/2006 în termenul de 10 zile de la deschiderea procedurii şi nu a solicitat reorganizarea societăţii, iar sediul social nu corespunde adresei din registrul comerţului.

În baza dispoziţiilor art.54 alin.3 din Legea 85/2006 R, instanţa a pus în discuţie propunerea formulată de administratorul judiciar privind trecerea de la procedura generală la faliment, în şedinţa publică din 12.04.2012.

Analizând propunerea formulată de administratorul judiciar prin Raport , privind trecerea în faliment a debitoarei SC E SRL în procedura simplificată, instanţa constată şi reţine următoarele:

Administratorul judiciar a evidenţiat faptul că reprezentantul debitorului , administratorul CM identificat şi contactat telefonic, a fost notificat în vederea depunerii actelor constitutive şi a documentelor contabile, însă actele nu au fost prezentate, asociatul unic T M nu a putut fi identificată la adresa menţionată în Registrul comerţului, debitorul nu a depus documentele prevăzute de art. 28 alin.1 lit. b,c, e şi h din Legea nr. 85/2006 în termenul de 10 zile de la deschiderea procedurii şi nu a solicitat reorganizarea societăţii, astfel încât se apreciază că sunt întrunite cerinţele legale prevăzute de art. 1 alin.2 lit.c) pct. 4 şi lit.d) din Legea 85/2006 pentru a încuviinţa propunerea acestuia privind trecerea debitoarei la procedura falimentului , urmând ca instanţa să o admită.

S-a dispus confirmarea în calitate de lichidator a Z , dizolvarea societăţii debitoare, şi s-a fixat termen maxim de predare a gestiunii către lichidator împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii ; s-a dispus depunerea listei cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după data deschiderii procedurii, precum şi sigilarea şi inventarierea bunurilor din averea debitoarei şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare.