Lichidatorul debitorului SC R SNC a solicitat închiderea procedurii falimentului arătând că acesta nu figurează cu bunuri în evidenţele fiscale, iar activele evidenţiate în bilanţul pe 2001 nu au putut fi identificate.
Prin încheierea 535 din 20.11.2003 , pronunţată de Tribunalul Dolj, s-a dispus închiderea procedurii, motivându-se că lichidatorul nu a putut identifica domiciliul şi bunurile asociaţilor debitorului, iar susţinerea creditorului în sensul că aceştia ar avea bunuri în patrimoniu nu a fost dovedită.
Creditorul AFP Craiova a declarat recurs, susţinând că lichidatorul nu a întreprins toate măsurile pentru identificarea bunurilor şi că procedura nu trebuia închisă câtă vreme nu s-au executat bunurile personale ale asociaţilor.
Prin decizia nr. 160 din 10 martie 2004, s-a admis recursul, s-a casat încheierea şi s-a trimis cauza judecătorului-sindic pentru continuarea procedurii .
Pentru a se pronunţa astfel, Curtea a considerat că procedura nu poate fi închisă faţă de debitorul organizat ca societate în nume colectiv, mai înainte de a se stabili dacă asociaţii au sau nu bunuri în patrimoniu şi în caz afirmativ fără să se fi făcut executarea silită a bunurilor acestora pentru satisfacerea creditorilor .
Încheierea pronunţată a fost considerată ca nelegală mai ales că din raportul lichidatorului depus la 7.11.2003, rezultă că cei doi asociaţi – administratori figurează în evidenţele fiscale cu imobile şi autoturisme.