Contestație decizie de concediere. Încheierea 562/2008. Curtea de Apel Constanta


Dosar nr-

ROMÂNIA

CURTEA DE APEL CONSTANȚA

SECȚIA CIVILĂ, PENTRU CAUZE CU MINORI ȘI DE FAMILIE

PRECUM ȘI PENTRU CAUZE PRIVIND

CONFLICTE DE MUNCĂ ȘI ASIGURĂRI SOCIALE

ÎNCHEIER EA NR.562/CM

Ședința publică din data de 1 iulie 2008

Complet specializat pentru cauze privind

conflicte de muncă și asigurări sociale

PREȘEDINTE: Jelena Zalman

JUDECĂTORI: Jelena Zalman, Maria Apostol Mariana Bădulescu

– – –

Grefier – – –

S-a luat în examinare recursul civil formulat de reclamantul, domiciliat în C,-, județul C, împotriva sentinței civile nr. 247 din 7 martie 2008 pronunțată de Tribunalul Constanța în dosarul civil nr-, în contradictoriu cu intimatul pârâtDIN ROMÂNIA, cu sediul în C,-, județul C, având ca obiect conflict de muncă – contestație decizie mutare disciplinară a locului de muncă.

La apelul nominal făcut în ședință publică se prezintă recurentul reclamant, personal și intimatul pârât din România prin reprezentant și asistat de avocat ales în baza împuternicirii avocațiale nr. 56331/25.05.2008, depusă la dosar.

Procedura este legal îndeplinită în conformitate cu dispozițiile art. 87 și următoarele Cod procedură civilă.

S-a făcut referatul grefierului de ședință, după care:

Recurentul reclamant având cuvântul susține că renunță la judecata recursului, sens în care consemnează și totodată semnează renunțarea pe cererea declarativă de recurs și în caietul de ședință al grefierului.

Apărătorul intimatului pârât având cuvântul cu privire la cererea de renunțare la judecata recursului formulată de recurentul reclamant, susține că nu se opune acestei cereri. Totodată solicită cheltuieli de judecată.

Instanța rămâne în pronunțare asupra cererii de renunțare la judecata recursului formulată de recurentul reclamant în temeiul dispozițiilor art.246 cod procedură civilă.

CURTEA:

Asupra recursului civil de față;

Prin acțiunea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, reclamantul a chemat în judecată ui din România, pentru ca prin hotărârea ce se va pronunța să se dispună anularea deciziei nr. 858/03.12.2007.

În motivarea cererii sale, contestatorul a arătat că a fost sancționat, pe motiv că a lipsit nemotivat de la locul de muncă, cu mutarea disciplinară de la Comunității e din

Totodată, a susținut că Decizia nr.858/03.12.2007 este lovită de nulitate absolută deoarece nu s-au respectat condițiile de fond, formă și procedură prevăzute în codul muncii, contractul colectiv de muncă pentru anii 2006-2007, regulamentul de ordine interioară a muftiatului, regulamentul de organizare și funcționare a comisiei disciplinare.

La termenul din 25.01.207, instanța a pus în discuția părților excepția necompetenței generale a instanței judecătorești invocată de intimat prin întâmpinare.

Prin sentința civilă nr.247 din 7 martie 2008 pronunțată de Tribunalul Constanța, s-a admis excepția necompetentei generale a instanțelor judecătorești în soluționarea cererii privind anularea deciziei 858/03.12.2007 a ui ui din România și a fost respinsă acțiunea reclamantului,în contradictoriu cu pârâtul ui din România.

Pentru a pronunța această soluție, instanța de fond a reținut următoarele:

Contestatorul a fost angajat la ui în funcția de imam (preot) prestând servicii religioase la Comunității e din

Prin decizia nr. 858/03.12.2007, Consiliul al ui a hotărât mutarea disciplinară a lui de la Comunității e din B la moscheea din localitatea, județul C pentru o perioadă de 1 an.

Față de prevederile exprese ale art.26 din Legea nr. 489/2006, s-a constatat că este exclusă competența instanței în soluționarea litigiilor privind abaterile disciplinare comise de personalul religioase.

Împotriva acestei hotărâri, în termen legal, a declarat recurs recursul.

La termenul stabilit pentru judecata recursului – 1 iulie 2008, instanța a rămas în pronunțare asupra cererii de renunțare la judecată formulată de recurentul reclamant, oral în instanță, în temeiul dispozițiilor art.246 alin.1 Cod procedură civilă.

Potrivit dispozițiilor art.246 alin.1 cod procedură civilă “reclamantul poate să renunțe oricând la judecată, fie verbal în ședință publică, fie prin cerere scrisă”.

Constatând că sunt îndeplinite cerințele legale prevăzute de art.246 alin.1 cod procedură civilă, instanța va lua act de cererea recurentului reclamant de renunțare la judecata recursului.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

DISPUNE:

Ia act de renunțarea la judecata recursului civil formulat de reclamantul, domiciliat în C,-, județul C, împotriva sentinței civile nr. 247 din 7 martie 2008 pronunțată de Tribunalul Constanța în dosarul civil nr-, în contradictoriu cu intimatul pârâtDIN ROMÂNIA, cu sediul în C,-, județul

Irevocabilă.

Pronunțată în ședință publică azi, 1 iulie 2008.

Președinte, JUDECĂTOR 2: Maria Apostol Mariana Bădulescu

– – – –

Pt.Jud.-, aflată în

Semnează conf.art.261 alin.2

Președinte instanță,

Grefier,

– –

Jud.fond: /

Tehnored.gref./2ex./15.07.2008