Lucrări suplimentare efectuate de reclamantă. Factură acceptată la plată de către pârâtă. Consecinţe


Peste valoarea contractată de părţi prin contractul din 14 decembrie 2005, reclamanta a executat o lucrare suplimentară nccesară, respectiv montarea unei coloane electrice de joasă tensiune, recunoscută de către pârâtă (a se vedea răspunsul acesteia la interogatoriu). iar factura emisă pentru această lucrare a fost acceptată la plată de către pârâtă.

în aceste condiţii, apărarea pârâtei văzând necorespunderea calitativă a lucrării suplimentare este infirmată de procesul-verbal de punere în funcţiune a lucrărilor. în timp ce refuzul de plată întemeiat pe pretinsele avarii la o hală a pârâtei în timpul execuţiei lucrărilor a fost înlăturat de către Tribunal, deoarece eventualele daune suferite nu pot fi

recuperate, în cazul refuzului recunoaşterii şi dezdăunării benevole, decât pc cale de acţiune (cerere reconvenţională).

Aşa fiind. Tribunalul a reţinut al acţiunea reclamantei este întemeiată, dispunând admiterea ei şi obligând pârâta la plata contravalorii lucrărilor suplimentare efectuate şi facturate la 20 februarie 2006. precum şi a dobânzilor aferente debitului principal.

Sentinţa arbitrală nr. 94 din 8 mai 2008