Prin Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei s-a dispus trimiterea în judecată penală a inculpatului B. C. pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat prevăzute de art. 208 al.1-209 al.1 lit.”g” şi i” şi al.3 lit.”f” c.pen. cu aplic.art.41 al.2 c.pen şi art. 37 lit.”a” c.pen; 208 al.1-209 al.1 lit.”g” şi i” c.pen. cu aplic. art.37 lit.”a” c. pen.; art.208 al.1-209 al.1 lit.”f”,”g” şi i” şi al.2 lit.”b” c.pen. cu aplic.art.37 lit.”b” c.pen. cu aplic.art.33 lit.”a” c.pen.
Din actele şi lucrările dosarului instanţa a reţinut următoarea situaţie de fapt:
La data de 15.01.2007, inculpatul a fost pus în libertate din penitenciarul unde executa o pedeapsă privativă de libertate pentru furt, a la bunicii săi din comuna S. G. si, având nevoie de bani, a hotărât să sustragă funii din cupru.
Astfel, la data de 25.01.2001, în jurul orelor 545 s-a deplasat la circa 2 km. de staţia CFR Ianca şi din dreptul unor semnale feroviare a sustras 5 funii din cupru, le-a introdus într-un sac de rafie pe care-l avea asupra sa. Şi-a continuat apoi drumul pe lîngă calea ferată circa 2 km. Până la locul unde se aflau alte două semnale. De aici, prin ruperea papucilor de prindere (ca în cazul precedent) a mai sustras 3 funii din cupru, introducându-le în acelaşi sac de rafie. In jurul orelor 1530 inculpatul a hotărât să continue activitatea sa infracţională, deplasandu-se cu un tren până la staţia CFR Deduleşti şi de aici pe jos, spre staţia CFR Ianca. În dreptul unor semnale CFR, s-a oprit şi prin îndoiri repetate a rupt papucii de prindere de la 4 funii din cupru. Funiile le-a transportat din nou la domiciliul bunicilor săi, ascunzându-le în aceeaşi grămadă de coceni.
La data de 26.01.2001, inculpatul s-a deplasat cu trenul din staţia CFR Făurei până la staţia CFR Ianca şi de aici pe jos către staţia CFR Urleasca. Pe parcursul deplasării, inculpatul a sustras 6 funii din cupru prin acelaşi procedeu, funii pe care le-a depozitat în aceeaşi grămadă de coceni.
La data de 10.12.2001, inculpatul a luat de la domiciliul bunicilor săi atelajul hipo al acestora şi s-a deplasat pe DN 2B în zona podului rutier peste calea ferată unde văzuse mai multe panouri metalice fixate pe balustrada podului. Profitând de faptul că în zonă nu era nimeni, inculpatul a tăiat sârmele care fixau panourile de balustradă, însuşindu-şi cele 4 panouri, pe care le-a transportat la domiciliul bunicilor.
În noaptea de 29/30.08.2001, inculpatul B. C. a pătruns prin escaladarea gardului în incinta Districtului de Poduri Făurei şi după ce a tăiat o za de la lanţul cu care era încuiată uşa, a sustras două bidoane de vopsea în valoare de 216 lei.
La data de 27.11.2003, tot pentru a-şi procura bani, inculpatul s-a hotărât să sustragă bunuri de la călătorii din tren.
Acesta a urcat din staţia CFR Făurei în trenul accelerat 1772. Dintr-un compartiment a sustras de pe suportul de bagaj din aproprierea uşii geanta părţii vătămate T. I. D. În geantă se afla suma de 380 lei şi buletinul de identitate.
Din ansamblul probelor administrate în cauză rezultă:
Inculpatul B. C. a sustras în baza aceleiaşi hotărâri infracţionale în perioada 10.12.2001-26.01.2001, în timpul nopţii şi prin efracţie bunuri din avutul părţilor vătămate Regionala CFR Galaţi în valoare de 1164 lei, faptă comisă în stare de recidivă postcondamnatorie şi care, în drept, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii în forma continuată de furt calificat prevăzută de art. 208 alin. 1-209 alin. 1 lit. g” şi i” cod penal şi alin. 3 lit. f” cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 cod penal şi 37 lit. a” cod penal.
Mai rezultă, de asemenea, că în noaptea de 29/30.08.2001 acelaşi inculpat a pătruns prin escaladarea gardului în incinta Districtului de Poduri Făurei din cadrul Secţiei L2 Brăila şi după ce a tăiat o za de la lanţul cu care era încuiată uşa, a sustras două bidoane de vopsea în valoare de 216 lei, sumă cu care partea vătămată s-a constituit parte civilă în cauză, faptă care, în drept întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de furt calificat prevăzut de dispoziţiile art. 208 alin.1-209 alin.1, lit.”g” şi i” cod penal cu aplicarea art. 37 lit.”a” cod penal.
Acelaşi inculpat, tot pentru a-şi procura bani, a urcat în data de 27.11.2003 din staţia CFR Făurei în trenul accelerat 1772 şi a sustras dintr-un compartiment de pe suportul de bagaj din apropierea uşii geanta părţii vătămate T. I. D. suma de 380 lei şi buletinul de identitate, faptă care, în drept întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de furt calificat prevăzută de art. 208 alin. 1-209 alin. 1 lit. f”,”g” şi i” şi alin. 2 cod penal cu aplicarea art. 37 lit.”b” cod penal şi art. 33 lit. a” cod penal deoarece cele trei infracţiuni se află în concurs real.
S-a apreciat că scopul educativ al pedepsei se poate realiza doar prin privarea de libertate a inculpatului. Prin urmare, instanţa a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa închisorii pentru fiecare din cele trei infracţiuni deduse judecăţii, a constatat că aceste infracţiuni se află în concurs real cu infracţiunile pentru care a fost condamnat prin sentinţele penale ale Judecătoriilor Făurei, Pogoanele, Rm.Sărat, Urziceni, Slobozia, a stabilit pedeapsa rezultantă a închisorii în baza art.36 alin.1 şi 2 Cod penal raportat la art.33 lit.”a”-34 lit.”b” Cod penal. In baza art. 88 Cod penal, a dedus din această pedeapsă durata executată începând cu 17.11.2004 la zi, anularea vechilor mandate şi emiterea unui nou mandat pentru executarea pedepsei închisorii aplicate prin prezenta sentinţă, iar în baza art. 71 Cod penal, a interzis acestuia exerciţiul drepturilor civile prevăzute de art. 64 lit.”a”-b” Cod penal pe durata executării pedepsei.