Prin contestaţia la înregistrată pe rolul Judecătoriei Alexandria sub nr. 255/740/2009 contestatorul P.G. a solicitat în contradictoriu cu intimatele D.M. şi SC TR SRL anularea ca nelegală a ordonanţei de poprire înfiinţată în baza titlului executoriu – sentinţa civilă nr. 2757/11.12.2008 a Judecătoriei Alexandria motivând că s-a înfiinţat poprirea asupra 1 din salariul său deşi la stabilirea pensiei de întreţinere prin sentinţă s-a avut în vedere un nivel de 1 din veniturile sale.
Instanţa a respins contestaţia la executare ca nefondată reţinând următoarele:
Prin sentinţa civilă nr. 2757/11.12.2008 a fost obligat contestatorul să plătească o de întreţine în cuantum de 565 lei lunar. La stabilirea acesteia s-a avut în vedere nivelul de 1 din veniturile contestatorului potrivit art. 94 alin. 3 din Codul familiei.
Pentru executarea acestei obligaţii, instanţa a emis, în baza art. 453 alin. 2 din Codul de procedură civilă, ordonanţă de poprire a veniturilor salariale ale contestatorului. Poprirea s-a înfiinţat pentru suma de 565 lei lunar până la 1 din veniturile lunare a acestuia.
Suma pentru care s-a emis ordonanţa de poprire este cea prevăzută în dispozitivul sentinţei civile 2757/11.12.2008 şi anume 565 lei lunar iar cuantumul maxim până la care s-a înfiinţat poprirea este cel prev. de art. 409 alin. 1 lit. a Cod procedură civilă şi anume 1 din venitul lunar net, contestatorul interpretând greşit dispoziţiile ordonanţei de poprire, în sensul că terţul poprit îi va reţine 1 din salariu.
S-a mai reţinut că s-au invocat şi alte aspecte de contestator privind baza de calcul avută în vedere de instanţă la stabilirea cuantumului pensie de întreţinere, care nu constituie motive de nelegalitate ale actului de executare, ci motive de recurs împotriva sentinţei prin care s-a stabilit pensia de întreţinere.