Competenţa materială. Acţiune pentru anularea unei adeverinţe de reţinere a bunurilor, emisă de Direcţia Generală a Vămilor


Cauza având ca obiect anularea unei adeverinţe de reţinere a bunurilor, emisă de Direcţia Generală a Vămilor (organ al administraţiei publice centrale) este de competenţa Curţii de Apel Bucureşti -secţia administrativ, în baza art. 3 pct. 1 Cod proc. civ..

(Secţia de contencios administrativ, sentinţa nr. 331/1997)

Prin cererea înregistrată sub nr. 172/25.04.1997, reclamanta S.C. „W.I.I.” – S.R.L. a chemat în judecată Direcţia Generală a Vămilor, solicitând ca, prin hotărârea ce se va pronunţa, să se anuleze adeverinţa de reţinere a bunurilor şi să fie obligată pârâta la restituirea bunurilor reţinute.

La termenul din data de 2.07.1997, apărătorul reclamantei a solicitat declinarea competenţei soluţionării cauzei în favoarea Curţii de Apel Bucureşti – secţia contencios administrativ.

Reprezentantul pârâtei a fost de acord cu această cerere..

Analizând actele depuse la dosar, instanţa constată că în funcţie de calitatea pârâtei – Direcţia Generală a Vămilor din cadrul Ministerului Finanţelor, în baza art. 3 din Cod proc. civ., competentă a soluţiona cauza de faţă este Curtea de Apel Bucureşti – secţia contencios administrativ, urmând a se declina competenţa soluţionării cauzei în favoarea acestei instanţe.