acord de recunoastere infractiunea de trafic international de droguri de risc, trafic intern de drogui de risc si conducerea sub influenta substantelor psihoactive


In fapt, DIICOT Central l-a depistat pe inc. P.D cu 3 kg de cannabis asupra sa, iar prin efectuarea de analize medicale specifice s-a constatat si faptul ca acesta, inainte de conduce autoturismul, consumase substante psihoactive.

S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de trafic international de droguri de risc, trafic intern de droguri de risc si conducerea sun influenta substantelor psihoactive.

Prin incheierea acordului de recunoastere cu procurorul de caz, intstanta tribunalului a dispus:

Condamnare cu acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 485 alin. 1 lit. a) C.pr.pen., admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în dosarul de urmărire penală nr. 368/D/P/2021 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală, Secţia de combatere a traficului de droguri, cu inculpatul P. D. , fără antecedente penale, cercetat sub control judiciar, sub aspectul săvârsirii infractiunilor de trafic international de droguri de risc, prev. de art. 3 alin. 1 din Legea 143/2000 si trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din C.pen., şi conducere a unui vehicul sub influenta substantelor psihoactive, prev. de art. 336 alin. 1 si 2 C.pen. toate cu apl. art. 38 alin. 1 C.pen.

În temeiul art. 2 alin. 1 si 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 480 alin. 4 C.proc.pen., condamna pe inculpatul P. D.la pedeapsa principală de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârsirea infractiunii de trafic international de droguri de risc, prev. de art. 3 alin. 1 din legea 143/2000. În baza art. 67 alin. 2 C.p. rap. la art. 66 alin. 2 si 3 C.p. si art. 66 alin. 1 lit. k C.p. interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a ocupa o functie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 2 ani. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. k C.p., respectiv exercitarea dreptului de a ocupa o functie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, care se va executa în cazul în care pedeapsa principală a închisorii va deveni executabilă, respectiv de la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus revocarea sau anularea beneficiului suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În temeiul art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 480 alin. 4 C.proc.pen., condamna pe inculpatul P.D.  la pedeapsa principală de 1 (un) an ?si 4 (patru) luni închisoare, pentru săvârsirea infractiunii de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000. În baza art. 67 alin. 2 C.p. rap. la art. 66 alin. 2 si 3 C.p. si art. 66 alin. 1 lit. k C.p. interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a ocupa o functie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 2 ani. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. k C.p., respectiv exercitarea dreptului de a ocupa o functie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, care se va executa în cazul în care pedeapsa principală a închisorii va deveni executabilă, respectiv de la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus revocarea sau anularea beneficiului suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În temeiul art. 336 alin. 1 ?i 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 480 alin. 4 C.proc.pen., condamna pe inculpatul P. D. la pedeapsa principală de 8 (opt) luni închisoare, pentru săvârsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta substantelor psihoactive, prev. de art. 336 alin. 1 si 2 C.pen.  Nu i se  interzice inculpatului dreptul de a conduce pe perioada executarii ped.

În baza art. 39 alin. 1 lit. b C. pen. raportat la art. 38 alin. 1 ?i 2 C.pen., se contopesc pedepsele principale stabilite, respectiv de 2 (doi) ani închisoare, 1 (un) an ?i 4 (patru) luni închisoare ?i 8 (opt) luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 (doi) ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 8 luni închisoare, în final o pedeapsă rezultantă de 2 (doi) ani ?i 8 (opt) luni închisoare.

În baza prevederilor art. 91 C.p. se dispune suspendarea executării pedepsei rezultante de 2 (doi) ani ?i 8 (opt) luni închisoare, sub supraveghere, iar în conformitate cu dispoziţiile art. 92 C. p., termenul de supraveghere va fi de 3 (trei) ani.

În baza art. 16 ?i 17 din Legea nr. 143/2000, dispune confiscarea cantitătilor nete de 2971,7 grame cannabis si 5,34 grame cannabis (contraprobă), acestea fiind depuse la camera de corpuri delicte din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.  Potrivit dispoziţiilor art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, dispune distrugerea drogurilor cu păstrarea contraprobelor.
Document: Hotarâre  943/2021  10.08.2021. Sentina este definitiva