Amanarea aplicarii pedepsei pentru infractiunea de divulgare fara drept a unor informatii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicitatii


In fapt, prin Rechizitoriul Parchetului de pe langa ICCJ  inculpata DC  a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de divulgare fara drept a unor informatii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicitatii , prev. de art. 304 alin.2 Cp, retinandu-se ca a postat copii de pe actele din dosarul de urmarire penala in spatiul public al retelei de socializare Facebook in contul altui inculpat.

Examinand ansamblul probator, instanta de fond condamna pe inculpata DC la pedeapsa de 3 luni inchisoare cu suspendare cu un termen de supraveghere de 2 ani.

Inculpata a formulat apel pe aspecte de netemeinicie a sentintei pronuntate pe fondul cauzei, apreciind faptul ca, prin natura circumstantelor personale si a modului de savarsire a faptei, instanta nu a individualizat proportional cu gravitatea faptei retinute pedeapsa aplicata.

Instanta de apel a constat ca apelul inculpatei este fondat si se impune reindividualizarea pedepsei prin stabilirea unei pedepse cu inchisoarea , corelativ amanarii aplicarii acesteia.

In baza art.421 pct.2 lit.a Cod Pr Penala instanta de apel admite apelul declarat de catre inculpata DC impotriva sp 1362/2021, desfiinteaza in parte sentinta apelata si rejudecand: in baza art. 396 alin.1,4 Cpp raportat la art.83 Cp stabileste pedeapsa de 3 luni, iar in baza art.83 Cp amana aplicarea pedepsei inchisorii de 3 luni pe un termen de supraveghere de 2 ani .