Condamnare trafic de droguri de risc in forma continuata si marturie mincinoasa cu inculpat minor


Prin rechizitoriul intocmit de DIICOT-Structura Centrala, inc. M.A. a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc in forma continuata, conf. art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art.35 Cp , retinandu-i-se 7 acte materiale.

Prin acelasi rechizitoriu a fost trimis in judecata inculpatul minor GS pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, prev. de art. 273 alin.1 Cp.

In fapt, s-a retinut ca inc. M.A. a detinut o cantitate de cannabis, parte din el oferindu-l spre vanzare ( 7 acte materiale).

Inc. GS fiind audiat in cauza, a oferit informatii neadevarate cu privire la provenienta si detinerea cantitatii de cannabis gasite asupra primului inculpat. In urma reaudierii, acesta a declarat ca dorit sa il ajute pe inc. M.A. in prima declaratie, recunoscand ca a mintit.

Ambii inculpati au solicitat judecarea in procedura simpla, insusinu-se intru totul rechizitoriul intocmit, precum si probele administrate in faza de urmarire penala.

Prin sentinta penala nr. 379/2023 ramasa defintiva prin neapelare, inc. M.A. a fost condamant la pedepasa de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc in form continuata, iar inc. minor GS a primit masura educativa a supravegherii pe o durata de 3 luni, pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, desemnand pe mama inculpatului ca persoana ce va realiza supravegherea.