Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante art. 336 alin1. CP


Prin Sentinta penala nr. 2481/2021 a JS4 inculpatul R.S. a fost condamnat la pedeapsa amenzii in cuantum de 16.000 lei calculata prin inmultirea unui numar de 200 zile-amenda . Conform art. 66 alin.1 lit.i Cp s-a aplicat inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii dreptului de a conduce vehicule pe o perioada de 2 ani de la data ramanerii defintive a sentintei.

Pentru a se pronunta astfel, instanta de fond a retinut faptul ca inculpatul in data de 22.02.2019 in jurul orelor 02.15 a fost depistat in trafic conducand autoturismul dupa ce a consumat o cantintate de alcool.

In fata instantei de fond inculpatul si-a recunoscut in totul infractiunea retinuta in sarcina sa, solicitand sa fie judecat in procedura simplificata.

Impotriva sentintei de fond inculpatul a formulat apel, solicitand reindividualizarea pedepsei si inlaturarea pedepsei complementare constand in interzicerea dreptului de a conduce.

Instanta de apel a considerat fondat apelul inculpatului si admitandu-l, a redozat condamnarea cu amenda penala la suma de 7500 lei si, de asemenea, a dispus inlaturarea pedepsei complementare a interzicerii exercitarii dreptului de a conduce vehicule .