Plangere cotraventionala admisa pentru aspecte de temeinicie


In fapt, petentul K. G. a contestat pv ul de contraventie prin care s-a constatat ca a condus cu viteza de 106 km/h in localitate.

Pentru a aplica aceasta contraventie si a suspenda dreptul de a conduce pentru o perioada de 90 zile, agentul constatator a precizat ca petentul contraventinet a fost inregistrat cu ap. radar montat pe autoutilitara organelor de politie.

Analizand actele si lucrarile dosarului, instanta Jud. Calarasi a constatat faptul ca nu poate retine faptul ca petentul a savarsit contraventia, intrucat din plansele foto si inregistrarea video atasate la dosar de catre IPJ Calarasi  nu se evidentiaza numarul de inmatriculare a autovehiculului cu care se considera ca petentul a savarsit contraventia. Mai mut, instanta constata ca in PV ul de contraventie contestat, agentul constatator nu a mentionat numarul aparatului radar care a inregistrat viteza autoturismului, facandu-se doar mentiune cu privire la autospeciala MAI 34763.

In atare conditii, instanta constata ca organul de politie nu a facut dovada celor consemnate in PV ul de contraventie, astfel cum ii revenea sarcina, motiv pentru care nu are posibilitatea sa certifice daca fapta constatata este intemeiata, iar prezumtia de nevinovatie a petentului nu este rasturnata.

Admite plangerea contraventionala a petentului K.G. si anuleaza PV ul de contraventie seria….nr……. Sentinta nr. 2217/2021 ramasa def./Jud Cl