Potrivit art. 78 al.1 Codul muncii „ în cazul în care concedierea a fost efectuată nelegal sau netemeinic, instanţa va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu…


Potrivit art. 78 al.1 Codul muncii „ în cazul în care concedierea a fost efectuată nelegal sau netemeinic, instanţa va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul

Conform dispoziţiilor art. 78 C.muncii, angajatorul este obligat să îl despăgubească pe salariat nu numai pentru salariile neprimite de acesta dar şi pentru celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.

Ori, în mod indubitabil prin  concedierile nelegale la care a fost suspus reclamantul, în două rânduri consecutiv, acesta a fost pus în imposibilitatea de a-şi achita creditul pe care ce-i drept, singur l-a contractat, dar, de a cărei imposibilitate de a-l plăti s-a făcut vinovat angajatorul, care l-a concediat pe reclamant nelegal.

Prin urmare, nu are relevanţă faptul că reclamantul a angajat creditul anterior concedierii, ci faptul că datorită conduitei abuzive şi arbitrare a angajatorului, reclamantul s-a aflat, fără voia sa şi doar din culpa exclusivă a pârâtei recurente, care l-a concediat nelegal, în imposibilitatea de a-şi mai plăti creditul, acumulând dobânzi şi penalităţi.

Decizia nr. 233 din 4 martie 2011