Cerere de inlocuire a sanctiunii amenzii contraventionale cu prestarea unei activitati in folosul comunitatii. Competenta teritoriala Competenţă teritorială


Tip: sentinta

Nr. 39/12.01.2011

Autor: Judecatoria Adjud

Cerere de inlocuire a sanctiunii amenzii contraventionale cu prestarea unei activitati in folosul comunitatii. Competenta teritoriala

Prin sent.civ. nr. 39/12.01.2011, Judecatoria Adjud a declinat competenta de solutionare a cauzei avand ca obiect inlocuirea sanctiunii amenzii contraventionale cu prestarea unei activitati in folosul comunitatii, in favoarea Judecatoriei Focsani.

Pentru a pronnunta aceasta solutie, instanta a avut in vedere potrivit mentiunilor din procesul verbal de contraventie depus la dosar, ca fapta contraventionala pentru care a fost sanctionat contravenientul a avut loc pe raza mun. Focsani.

Potrivit art. 391 din O.G. nr. 2/2001 modificata, in cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, acesta (organul din care face parte agentul constatator) va sesiza instanţa în circumscripţia căreia s-a săvârşit contravenţia, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama, după caz, şi de partea din amendă care a fost achitată.

Rezulta astfel clar ca instanta competenta a solutiona cauza este Judecatoria Focsani.