În motivarea actiunii formulate, s-a aratat ca în data de 27 mai 2011 a parcat autoturismul proprietate personala în fata restaurantului Rahova din R. de V. si a mers împreuna cu doi prieteni la barul Keos din R. de V. În jurul orei 3,30 a mers la autoturism pentru a-si lua portofelul unde un agent de politie i-a solicitat actele la control si testarea cu aparatul alcooltest. În urma testarii a reiesit o îmbibatie alcoolica de 0,29 mg/l în aerul expirat. Desi i-a comunicat agentului de politie ca nu intentiona sa se urce la volan i-a fost încheiat procesul verbal de contraventie pe care a refuzat sa-l semneze întrucât nu se considera vinovat de savârsirea vreunei contraventii.
În concluzie, petentul a solicitat anularea procesului verbal de contraventie, exonerarea de plata amenzii aplicate, a punctelor de penalizare si restituirea permisului de conducere.
În dovedire a solicitat încuviintarea probelor cu înscrisuri si doi martori.
La 20 iunie 2011 agentul constatator a depus întâmpinare, solicitând respingerea plângerii întrucât petentul în data de 28.05.2011 în jurul orelor 3,50 a fost oprit pe str. Rahovei din R. de V. de echipajul de politie rutiera si întrucât emana miros de alcool a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,29 mg/l test respiratie, situatie fata de care i s-a adus la cunostinta ca va fi sanctionat contraventional conform art. 102 al.3 lit. a din si i se va retine permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, conform art. 111 al.1 lit. c din OUG 195/2002. Dupa întocmirea procesului verbal de contraventie petentul a luat cunostinta de continutul acestuia afirmând ca nu are obiectiuni dar refuza sa semneze.
Analizând actele si probatoriile administrate în cauza, instanta a constatat si retinut urmatoarele:
Prin procesul verbal de contraventie seria CC nr. 8603351 încheiat la 28 mai 2011 de Pol. Mun. R. de V., petentul a fost sanctionat contraventional cu 9 puncte penalizare echivalentul a 603 lei amenda contraventionala pentru savârsirea contraventiei prev. de art. 102 al. 3 lit. a din OUG 195/2002, contraventie constând în aceea ca în data de 28 mai 2011, ora 3,46 a condus autoturismul marca Dacia Logan cu numar de înmatriculare B 71 JYF pe str. Rahovei din R. de V. si fiind testat cu alcooltestul rezultatul a fost de 0,29 mg./l alcool pur în aerul respirat. Prin acelasi proces verbal de contraventie în baza art. 111 al.1 lit. c din OUG 195/2002 i-a fost retinut permisul de conducere.
Plângerea a fost formulata în termenul prev. de art. 31 din O.G. nr. 2/2001 retinându-se ca petentul a fost de fata la încheierea procesului verbal de contraventie si a depus plângerea la instanta la 6 iunie 2011.
Din oficiu, instanta a constatat îndeplinirea conditiilor expres prev. de art.16 si 17 din O.G nr.2/2001, mentiunile a caror lipsa atrage nulitatea absoluta a procesului verbal de contraventie fiind prezente.
S-a constatat ca nu sunt împlinite termenele prev. de art.13 si 14 din O.G nr.2/2001, care atrag prescrierea aplicarii si executarii sanctiunii amenzii contraventionale, procesul verbal de contraventie fiind întocmit la data savârsirii faptei si comunicat petentului în termen de 30 de zile de la data aplicarii sanctiunii.
Din declaratia martorului R. V. s-a retinut ca în data de 27 /28 mai 2011 s-a aflat împreuna cu fratele sau si cu petentul în centrul orasului R. de V. unde la un bar au consumat împreuna câteva beri pentru ca petentul a facut cinste ca îi nascuse sotia. A stabilit împreuna cu acesta sa ramâna împreuna peste noapte în domiciliul martorului aproape de restaurantul Rahova, unde petentul parcase masina. A aratat martorul ca l-a însotit pe petent la masina sa ia portofelul sa plateasca si în momentul în care au deschis portiera fata stânga o masina de politie s-a oprit si le-a solicitat la amândoi sa mearga la sediul Pol. mun. R. de V. unde ambii au fost testati cu etilotestul. A precizat martorul ca nicio persoana si nici petentul nu s-a urcat la volan, masina nu a fost pornita din loc si dupa ce au ajuns la sediul politiei au fost chemati agentii de la Serviciul rutier care i-au testat si carora petentul le-a explicat situatia însa pâna la urma a fost încheiat procesul verbal de contraventie contestat dar care nu a fost semnat de petent.
Cu motivarea ce precede instanta a retinut ca petentul nu se face vinovat de savârsirea contraventiei retinute în sarcina sa, nu a fost surprins conducând autoturismul sub influenta bauturilor alcoolice si în consecinta, a facut dovada plângerii formulate.
Ca urmare, conform art. 34 din OG nr. 2/2001 a fost admisa plângerea formulata si s-a dispus exonerarea petentului de plata amenzii în cuantum de 603 lei si s-a înlaturat sanctiunea complementara privind retinerea permisului de conducere, constatându-se ca din procesul verbal de contraventie nu rezulta ca i-au fost aplicate si 9 puncte de penalizare, ci doar 9 puncte amenda contraventionala.