Prin sentinţa nr. 703/C/2002, Tribunalul Argeş a respins acţiunea reclamantei, reţinând că aceasta nu beneficiază de înlesnirile acordate de O.U.G. nr. 163/2000, deoarece nu îndeplineşte cerinţele impuse de acest act normativ, respectiv nu a achitat integral obligaţiile provenite din impozite şi taxe datorate bugetului de stat.
Recursul reclamantei a fost respins de Curtea de Apel Piteşti, reţinându-se că ne-depunerea de către pârâtă a întâmpinării în termenul la care se referă art. 114 alin. 2 C. proc. civ. nu poate atrage alte sancţiuni decât cele la care se referă art. 118, în condiţiile în care nu s-a dovedit că partea a încercat, prin încălcarea acestei norme de procedură, o vătămare (art. 105). Pe de altă parte, în întâmpinare nu erau evocate elemente noi, faţă de cele asupra cărora se purtase până în acel moment litigiul.
Pe fond, instanţa de control judiciar a reţinut că reclamanta nu poate beneficia de facilităţile prevăzute de O.U.G. nr. 163/2000, deoarece aceasta nu şi-a achitat în totalitate impozitele şi taxele la bugetul de stat. în mod corect organul fiscal, cu ocazia plăţii făcută de reclamantă, a stins debitul cel mai vechi, apoi majorările aferente lui şi, în măsura în care ele nu erau acoperite, diferenţa se stingea prin următoarea plată şi numai apoi se trecea la debitul rămas cel mai vechi cu majorările aferente.
Numai cu încălcarea dispoziţiilor Ordinului ministrului finanţelor nr. 620/1997 se pot stinge numai debitele în ordinea vechimii, lăsând neplătite majorările aferente fiecărei obligaţii bugetare.
C.A. Piteşti, decizia nr. 257-R-C/17.04.2002