Decesul pârâtei. Prelungirea termenului de soluţionare a litigiului. Aplicarea art. 66 din Regulile de procedură arbitrală


R.P.A. ale C.A.C.I. de pe lângă C.C.I.R., art. 66

întrucât prin adresa nr. 15888 din 3 septembrie 2007. înregistrată la Curtea de Arbitraj sub nr. 66 din 5 septembrie 2007, Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor a comunicat Curţii de Arbitraj că N.A.M. „este decedată, decesul fiind înregistrat la nr. 1232 din 24 martie 2005 în registrele de stare civilă ale Primăriei sectorului 1 Bucureşti”, la termenul din 26 septembrie 2007, reclamanta a cerut Tribunalului arbitral prelungirea termenului de soluţionare a litigiului prevăzut de clauza compromisorie cu o perioadă de încă 3 luni, pentru a se putea informa cu privire la moştenitorii pârâtei.

Luând act de cererea reciamantci. Tribunalul arbitral, în cadrul prelungirii acordate cu încă 3 luni a termenului de soluţionare a litigiului prevăzut de clauza cornpromisoric, a fixat termene la data de 23 octombrie 2007, 27 noiembrie 2007 şi 18 deccmbric 2007, pentru a da posibilitate reclamantei să se informeze cu privire la moştenitorii pârâtei.

La termenul din 18 decembrie 2007, reclamanta a arătat că nu a putut obţine informaţii cu privire la moştenitorii pârâtei.

Având în vedere clauza compromisorie prevăzută la art. 8 din contract, prin carc. prin voinţa părţilor. Tribunalul arbitral a fost investit cu soluţionarea litigiului şi pronunţarea hotărârii „în termen de 3 luni de la data constituirii sale”, ţinând, totodată, seama că. după expirarea acestui termen la data de 4 septembrie 2007, Tribunalul arbitral, la cercrea reclamantei, a mai acordat o prelungire cu încă 3 luni a termenului de soluţionare, prelungire în cadrul căreia transmisiunea legală a calităţii procesuale pasive nu s-a realizat, şi având în vedere că şi prelungirea acordată a expirat. Tribunalul arbitral, luând act de decesul pârâtei, a dispus închiderea dosarului în temeiul art. 66 din Regulile de proccdură arbitrală ale Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Sentinţa arbitrală nr. 295 din 20 decembrie 2007