Prin acţiune, reclamantul a solicitat anularea hotărârii A.G.A. din 7.04.2001 şi a hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor din aceeaşi dată.
Prin sentinţa nr. 741/COM/2001, Tribunalul Argeş a admis acţiunea, a dispus anularea celor două hotărâri ale adunării generale, menţionarea acestei soluţii în şi publicarea în Monitorul Oficial.
Soluţia a fost menţinută de Curtea de Apel Piteşti în recursul formulat de pârâta SC S. SA, păstrându-se motivarea primei instanţe, întemeiată, în esenţă, pe următoarele aspecte.
Potrivit art. 131 alin. 2 din Legea nr. 31/1990, acţionarul care nu a luat parte la adunarea generală sau a votat împotriva hotărârii adoptate, facându-se menţiune în procesul-verbal cu privire la poziţia sa, poate ataca în justiţie hotărârea A.G.A. sau actul constitutiv, justificându-şi interesul prin aceea că deciziile adoptate produc efecte şi în privinţa sa.
Potrivit art. 117 din Legea societăţilor comerciale, convocarea adunării generale a acţionarilor, care trebuie să cuprindă ordinea de zi, se publică, obligatoriu, în Monitorul Oficial al României, cu 15 zile înainte de data stabilită pentru întrunire.
Nerespectarea termenului de minim 15 zile între momentul publicării şi cel al întrunirii A.G.A., precum şi a ordinii de zi publicată, atrage nulitatea hotărârii adoptate.
C.A. Piteşti, decizia nr. 44/R-C/30.01.2002