Procedura simplificata – faliment Faliment


Dosar nr. …

R O M Â N I A

TRIBUNALUL GORJ

SECŢIA A II-A CIVILĂ

Sentinţa Nr. 93/2012

Şedinţa publică de la 18 Ianuarie 2012

Completul compus din:

Judecător sindic .

Grefier .

Pe rol fiind examinarea cererii de închidere a procedurii debitorului SC …. SRL, formulată de lichidatorul judiciar ….. IPURL Tg.Jiu , creditor …. Tg.Jiu.

La apelul nominal făcut în şedinţă publică s-a prezentat practician in CM din partea lichidatorului judiciar pentru debitoare şi consilier jr. LI pentru … Tg.Jiu .

Procedura completă.

S-a făcut referatul oral al cauzei de către grefierul de şedinţă după care dosarul fiind in stare de judecată, se acordă cuvântul.

Practician in insolvenţă CM depune la dosar dovada publicării cererii de închidere a procedurii şi a solicitat admiterea cererii de închidere a procedurii arătând că debitoarea nu are bunuri in patrimoniu , că cererea de închidere a procedurii a fost notificată şi publicată în BPI

Consilier jr.LI este de acord cu închiderea procedurii .

JUDECĂTORUL SINDIC

Asupra cererii de faţă,

Prin încheierea nr.302 din 19 oct.2011 s-a deschis procedura simplificată a falimentului faţă de debitoarea SC … SRL cu sediul in ….., jud. Gorj , .., fiind numit lichidator judiciar …IPURL Tg.Jiu care in această calitate a procedat la măsuri potrivit disp. art. 25 din L. 85/2006, respectiv a notificat si publicat deschiderea procedurii , a întocmit tabelele de creanţă preliminar care a fost publicat si definitiv şi în urma primirii documentelor contabile lichidatorul judiciar a întocmit raportul cauzal …. care a fost depus la dosarul cauzei la data de … .

Din analiza acestui raport judecătorul sindic reţine următoarele :

Societatea debitoare nu are bunuri in patrimoniu care să fie valorificate si nici creanţe de recuperat .

Creanţa in cuantum de 208.520,00 lei este datorată singurului creditor …. Tg.Jiu reprezentând dobândă taxă pe valoare adăugată, impozit pe veniturile din salarii, impozit pe profit ,contribuţie asigurări sociale, contribuţie de sănătate datorate de angajator, dobânzi şi penalităţi etc.

Pe parcursul anilor 2009-2011 societatea nu a desfăşurat o activitate profitabilă care să-i permită achitarea datoriilor totale pe care le deţine.

Cu privire la situaţia actuală a societăţii se reţine că a fost înfiinţată în anul 2009 şi datorită concurenţei în domeniul transporturilor de marfă , începând cu anul 2011 in luna anterioară deschiderii procedurii , activitatea a fost întreruptă.

Pe parcursul perioadei analizate se constată că , cheltuielile de exploatare sunt uşor mai mici decât veniturile, astfel că, rezultatul din exploatare, se finalizează cu un profit destul de mici , acesta fiind insuficient pentru activităţi de investiţii şi dezvoltare.

Veniturile financiare au avut o evoluţie oscilantă fiind formate in principal din venituri din dobânzi.

Rezultatul financiar se finalizează cu pierdere sau cu profit inform in condiţiile în care cheltuielile financiare înregistrează valori cu mult superioare veniturilor financiare.

S-a concluzionat astfel că încetarea de plăţi ,respectiv apariţia stării de insolvenţă a fost determinată de neplata şi rambursarea la scadenţă a obligaţiilor bugetare declarate .

Nu s-au identificat elemente de angajare a răspunderii materiale a administratorului social conform disp. art. 138 al.1 din L. 85/2006.

Prin urmare , fiind îndeplinite condiţiile prev. de art. 59 din L. 85/2006 , raportul fiind notificat creditorului si publicat in BPI si împotriva lui neformulându-se obiecţiuni, judecătorul sindic a aprobat raportul cauzal .

La data de …. lichidatorul judiciar a formulat cerere de închidere a procedurii falimentului faţă de debitoare motivat de faptul că nu există bunuri în averea debitoarei pentru a acoperi cheltuielile administrative sau acoperirea masei credale în vederea preîntâmpinării de noi cheltuieli ,

Judecătorul sindic , analizând , constată că în cauză sunt îndeplinite condiţiile prev. de art. 131 din L. 85/2006 care prevăd că” în orice stadiu al procedurii prevăzută de legea insolvenţei, dacă se constată că nu există bunuri în averea debitorului ori că acestea sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile administrative şi nici un creditor nu se oferă să avanseze sumele corespunzătoare, judecătorul sindic va da o sentinţă de închidere a procedurii , prin care se dispune şi radierea debitorului din registrul în care este înmatriculat „.

Cum cererea de închidere a procedurii a fost notificată şi publicată în BPI , şi nu s-au formulat obiecţiuni, judecătorul sindic urmează a admite cererea , a dispune închiderea procedurii , a dispune radierea debitoarei din şi a dispune plata onorariului lichidatorului judiciar în sumă de 1500 ,oo lei .

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

DISPUNE

Admite cererea formulată de lichidatorul judiciar …… IPURL …. desemnat să administreze procedura simplificată a falimentului debitoarei SC ….. SRL ……

In baza art. 131alin.1. din Legea 85/2006 dispune închiderea procedurii falimentului debitoarei SC …. SRL cu sediul in …. precum şi radierea debitoarei din registrul comerţului .

In baza art.136 din lege descarcă pe lichidatorul judiciar de orice îndatoriri şi responsabilităţi cu privire la procedură, debitoare şi creditor.

In baza art.135 din lege, dispune notificarea prezentei sentinţe lichidatorului,debitoarei ,creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Gorj , pentru efectuarea menţiunii de închidere a procedurii şi radiere , precum şi publicarea sentinţei în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Dispune plata onorariului lichidatorului judiciar în sumă de 1500 lei , fără TVA , din fondul de lichidare .

Definitivă. Cu recurs în 7 zile de la comunicare.

Pronunţată în şedinţa publică din 18 ian. 2012 la Tribunalul Gorj .

.