Proces verbal de punere în posesie asupra unei suprafeţe de teren. Acţiune in anulare. Lipsa reclamaţiei administrative. Consecinţe


Lipsa reclamaţiei administrative, conform art. 5 din Legea contenciosului administrativ (Legea nr. 29/1990,) duce la respingerea acţiunii.

(Secţia de administrativ, sentinţa nr. 337/1995)

Prin cererea introdusă la data de 19.04.1994, reclamanţii C.G., C.C. şi C.P. au chemat în judecată Consiliul Local Tunari – Comisia de aplicare a Legii fondului funciar, pentru anularea procesului-verbal de punere în posesie pe numele lui B.A., întrucât ei sunt moştenitorii defunctului C.S.D., fostul soţ al pârâtei.

La dosar s-au depus: procesul-verbal de punere în posesie al pârâtei; acte de stare civilă şi adeverin?a nr. 1.296/1993 privind stabilirea dreptului de proprietate al pârâtei.

în şedinţa din 7.06.1994, reclamantul C.G. precizează că i s-a anulat adeverinţa.

Reprezentantul pârâtei B.A. precizează că reclamanţii nu au făcut contestaţie, instanţa de contencios nefiind competentă.

Cu adresa nr. 432/1995, pârâta Comisia de aplicare a Legii fondului funciar a comunicat că s-a reconstituit dreptul de proprietate atât pârâtei, cât şi reclamanţilor.

Reclamanta C.P. a precizat că nu a semnat acţiunea, nefiind de acord cu ea.

în consecinţă, faţă de declaraţia uneia din reclamante, de lipsa celorlalţi în susţinerea acţiunii, pentru lipsa reclamaţiei administrative, conform art. 5 din Legea nr. 29/1990, urmează a se respinge acţiunea, cu 40.000 lei cheltuieli de judecată.