Dosar nr. …..
R O M Â N I A
TRIBUNALUL GORJ
SECŢIA A II-A CIVILĂ
Încheierea Nr. …..
Şedinţa publică de la …
Completul compus din:
JUDECĂTORUL SINDIC …..
Grefier …..
Pe rol fiind examinarea raportului final nr……întocmit de lichidatorul C. IPURL desemnat să administreze procedura falimentului debitoarei SC M. SRL, în contradictoriu cu creditorii : V.L.R., B.T. SA – Sucursala Tg.-Jiu , D.G.F.P. Gorj, A.F.M..
La apelul nominal făcut în şedinţă publică, s-au prezentat practician în N.C. din partea lichidatorului judiciar pentru debitoare, P.I. pentru D.G.F.P. Gorj, avocat M.D.C. şi consilier juridic N.A. pentru creditoarea B.T. SA – Sucursala Tg.-Jiu, lipsă fiind creditoarea A.F.M..
Procedura completă.
S-a făcut referatul oral al cauzei de către grefierul de şedinţă, după care dosarul fiind în stare de judecată s-a acordat cuvântul.
Practician în insolvenţă N.C. arată că raportul final s-a notificat către toţi creditorii , că nu există obiecţiuni la acesta şi solicită aprobarea sa.
Reprezentanţii creditorilor, respectiv consilier juridic P.I. pentru DGFP Gorj, avocat M.D.C. şi consilier juridic N.A. pentru creditoarea B.T. SA – Sucursala Tg.-Jiu, sunt de acord cu aprobarea raportului final şi a situaţiilor financiare finale.
JUDECĂTORUL SINDIC
Asupra raportului de faţă;
Prin sentinţa nr. … s-a dispus deschiderea procedurii insolvenţei împotriva debitorului SC M. SRL .. fiind numit administrator judiciar C. IPURL …
În această calitate C. IPURL a procedat la notificarea debitoarei cu privire la deschiderea procedurii si cu privire la actele pe care are obligaţia să le depună administratorul social, potenţialii creditori in vederea înscrierii la masa credală si s-a procedat la publicarea in Curierul Naţional şi Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
Prin sentinţa nr…. s-a dispus trecerea la faliment a debitoarei SC M. SRL, fiind confirmat în calitate de lichidator judiciar C. IPURL, care în baza atribuţiilor prev. de art.25 din a procedat la luarea măsurilor imediate .
În urma depunerii documentelor contabile prev. de art. 28 din Legea nr.85/2006 de către administratorul social a fost stabilită masa activă şi pasivă, au fost identificate creanţele de recuperat şi s-a procedat la efectuarea lichidării bunurilor.
Ulterior definitivării acestor operaţiuni a fost întocmit raportul final nr….., din analiza căruia rezultă următoarele :
În ceea ce priveşte stabilirea masei pasive, se reţine că au fost identificaţi şi notificaţi toţi creditorii debitoarei.
Referitor la masa activă, judecătorul sindic constată că au fost identificate, preluate, evaluate bunurile şi a fost stabilită modalitatea de vânzare, respectiv vânzarea individuală prin licitaţie publică, reţinându-se totodată faptul că din adresa emisă de Primăria … rezultă că debitoarea nu figurează cu bunuri mobile şi imobile declarate, însă au fost identificate unele mijloace fixe ca au fost evaluate.
În ceea ce priveşte creanţele de recuperat, s-a arătat că nu au fost identificate astfel de creanţe, dar s-a procedat la instrumentarea unei acţiuni în restituirea unor sume de bani, promovată împotriva reprezentantului societăţii, …, acţiune soluţionată prin sentinţa nr….. ce a fost pusă în silită.
În cursul executării silite s-a constatat că debitorul urmărit nu are bunuri în proprietate exclusivă şi nici venituri salariale, motiv pentru care au fost informaţi creditorii sub acest aspect.
După aprobarea modalităţilor de vânzare a bunurilor mobile din patrimoniul debitoarei , ce a avut loc în cadrul şedinţei adunării creditorilor din 16.04.2010, s-a procedat la vânzarea acestora, asupra acestor operaţiuni fiind informaţi creditorii şi judecătorul sindic prin raport întocmit în baza art.59 alin.1 din lege, aprobat prin încheiere, completat la 29.03.2011, aprobat de judecătorul sindic şi rapoarte de activitate întocmite în baza art.21, depuse la dosar şi publicate în BPI.
Sumele obţinute în cadrul lichidării din vânzarea bunurilor specificate sunt de 1.187,62 lei, fiind insuficiente pentru acoperirea masei credale, nu s-au putut efectua distribuiri către creditori.
S-au plătit cheltuieli de procedură în cuantum de 177,19 lei, onorariu evaluator-250 lei, TVA din vânzări- 189,62 lei, 2% la UNPIR-27,73 lei, precum şi onorariul administratorului judiciar parţial luna martie 2008-547,06 lei, rezultând un total de 1187,62 lei.
A fost admisă cererea pentru antrenarea răspunderii patrimoniale împotriva fostului administrator social Navlea Constantin, sentinţa nr. 559/26.06.2011 rămânând definitivă şi irevocabilă.
A fost aşadar întocmit acest raport final însoţit de situaţiile financiare finale, întrucât în patrimoniul debitoarei nu mai sunt bunuri de valorificat.
Raportul final a fost afişat la uşa instanţei şi a fost notificat tuturor creditorilor, neexistând obiecţiuni, reprezentanţii acestora fiind prezenţi în şedinţă publică şi arătând că sunt de acord cu aprobarea acestuia.
În aceste condiţii, constatând că toate bunurile din averea debitorului au fost lichidate, în baza art.129 din lege, va fi aprobat raportul final şi situaţiile financiare finale.
PENTRU ACESTE MOTIVE,
ÎN NUMELE LEGII
DISPUNE :
Aprobă raportul final nr……şi situaţiile financiare finale întocmite de lichidatorul C. IPURL desemnat să administreze procedura falimentului debitoarei SC M. SRL, în contradictoriu cu creditorii : V.L.R., B.T. SA – Sucursala Tg.-Jiu , D.G.F.P. Gorj, A.F.M..
Cu recurs.
Pronunţată în şedinţa publică de la ….. la Tribunalul Gorj.
Judecătorul sindic,
…..Grefier Şef,
…..