REORGANIZARE JUDICIARĂ SI FALIMENT. RIDICAREA DREPTULUI DEBITOAREI DE A-ŞI MAI CONDUCE ACTIVITATEA. CONDIŢII


Atât timp cât nu s-a parcurs procedura prevăzută de art. 59-68 din Legea nr. 64/1995, nu se poate dispune ridicarea dreptului debitoarei de a-şi mai conduce activitatea.

Prin încheierea de la 9.11.1999, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – secţia comercială în dosarul nr. 5.363/1997 s-a respins, ca prematură, cererea creditoarei S.C. “C.E.C.” – S.A., prin care s-a solicitat ridicarea dreptului debitoarei de a-şi mai conduce activitatea.

împotriva acestei soluţii a declarat recurs creditoarea. în motivarea cererii, recurenta învederează că a formulat acţiune împotriva debitoarei, prin care a cerut începerea procedurii prevăzute de Legea nr. 64/1995, iar încheierea atacată este nelegală, atât timp cât instanţa nu s-a pronunţat pe prima cerere.

Curtea a respins recursul, ca nefondat, reţinând că, atât timp cât nu s-a parcurs procedura prevăzută de art. 59-68 din Legea nr. 64/1995, nu se poate solicita ridicarea dreptului debitoarei de a-şi mai conduce activitatea, în condiţiile în care S.C. “B.C.” – S.A. a depus un plan de reorganizare. Conform art. 79 din Legea nr. 64/1995, numai în lipsa unui plan de reorganizare, confirmat de judecătorul sindic, se poate ridica dreptul debitoarei de a-şi mai conduce activitatea. (Judecator Nela Petrisor)