Durata mandatului viceprimarului este egală cu cea a mandatului consiliului local.
Prin urmare, încetarea calităţii de consilier atrage şi eliberarea din funcţia de viceprimar.
(Secţia de administrativ, sentinţa nr. 550/1997)
Prin cererea înregistrată la acest tribunal, reclamantul M.M. a chemat în judecată Consiliul Local Cornetu, judeţul Ilfov, pentru anularea hotărârii nr. 1/7.04.1995, emisă de Consiliul Local al comunei Cornetu, prin care i s-a desfăcut contractul de muncă.
în motivarea acţiunii, reclamantul arată că desfacerea contractului de muncă s-a făcut înainte de îndeplinirea mandatului de 4 ani şi cu încălcarea procedurii prevăzute de Legea nr. 69/1991.
Reclamantul depune în acest sens: hotărârea nr. 1/7.04.1995 prin care a fost eliberat din funcţia de viceprimar, copie de pe carnetul de muncă, memoriul adresat Prefecturii judeţului Ilfov şi răspunsul la memoriu.
Analizând actele depuse la dosar, tribunalul constată că reclamantul a fost ales în 1992, în funcţia de consilier în cadrul Consiliului Local Cornetu, judeţul Ilfov, pentru ca apoi să fie numit viceprimar.
A îndeplinit funcţia de viceprimar până la data de 3.06.1994, când a fost dizolvat Consiliul Local Cornetu, pentru lipsă de activitate.
în acest moment a încetat şi mandatul său.
întrucât în şedinţa extraordinară din data de 7.04.1995 noul consiliu local, validat în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 69/1991, şi-a desemnat un viceprimar din rândul consilierilor nou aleşi şi 1-a eliberat din funcţie pe M.M., hotărârea consiliului local este legală, pentru că reclamantul nu mai îndeplinea calitatea de consilier, astfel că nu mai putea să îndeplinească nici funcţia de viceprimar.
într-o soluţie contrară s-ar fi creat o situaţie anormală, anume aceea de a ocupa funcţia de viceprimar, fără a îndeplini şi calitatea de consilier.
Având în vedere cele de mai sus, tribunalul constată că nu sunt îndeplinite condiţiile art. 11 din Legea nr. 29/1990, urmând a respinge acţiunea, ca neîntemeiată.