Judecătoria MOINEŞTI Sentinţă penală nr. 386 din data de 09.11.2014
Prin cererea înregistrată la data de 08.09.2014 pe rolul Judecătoriei M. sub nr. de dosar …, petentul S. E. a solicitat prin hotărârea ce se va pronunța să se dispună aplicarea legii penale mai favorabile și încetarea aplicării pedepsei.
A arătat petentul că a fost condamnat prin sentința penală nr. … pronunțată de Judecătoria M. în dosarul nr. … la 3 ani și 3 luni închisoare cu suspendare și ca urmare a legii penale mai favorabile apărută pe parcursul executării pedepsei se impune admiterea cererii.
Din actele și lucrările dosarului, prin prisma probatoriului administrat în cauză, instanța reține următoarele:
Prin sentința penală nr. … pronunțată de Judecătoria M. în dosarul nr. … în baza art.87 alin.1 din O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, a fost condamnat petentul, la pedeapsa de 1 an inchisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
În baza art.86 alin.1 din O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, a fost condamnat același petent la pedeapsa de 1 an inchisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
In baza art.33 lit.b Cod pen., rap. la art.34 al.1 lit.b Cod pen., au fost contopite cele 2 pedepse aplicate inculpatului și aplicată pedeapsa inchisorii de 1 an, la care s-a adăugat un spor de 3 luni inchisoare.
In baza art.81 C.pen. s-a dispus suspendarea condiționată a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata termenului de incercare de 3 ani și 3 luni, stabilit conform art.82 C.pen.
Conform art. 4 Cod penal “legea penală nu se aplică faptelor săvârșite sub legea veche, dacă nu mai sunt prevăzute de legea nouă. În acest caz, executarea pedepselor, a măsurilor educative și a măsurilor de siguranță, pronunțate în baza legii vechi, precum și toate consecințele penale ale hotărârilor judecătorești privitoare la aceste fapte încetează prin intrarea în vigoare a legii noi”;.
Infracțiunile pentru săvârșirea cărora a fost condamnat petentul sunt în continuare sancționate prin art. 335 și art. 336 Cod penal, fiind prevăzute aceleași limite de pedeapsă.
În aceste condiții se constată că în cauză nu a intervenit o modificare legislativă care să dezincrimineze faptele pentru care s-a dispus condamnarea petentului, motiv pentru care va fi respinsă cererea ca nefondată.
În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală va fi obligat petentul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat.