Prin contestaţia depusă în scris, contestatoarea nu şi-a motivat cererea.
Prezentă în faţa instanţei, contestatoarea prin apărător a precizat temeiul legal al contestaţiei, acela din art.461 lit.c Cod procedură penală şi se contestă executarea pedepsei aplicată prin sentinţa penală nr. 303/2006.
Analizând actele şi lucrările dosarului instanţa stabileşte următoarele:
Contestaţia priveşte executarea sentinţei penale nr. 305/2006 pronunţată de Judecătoria O.S., în dosarul nr.______, astfel competentă a o soluţiona este această instanţă.
Prin sentinţa de mai sus s-a pronunţat condamnarea contestatoarei la o pedeapsă rezultantă de 2 ani închisoare, iar în baza art.81 Cod penal s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani. Hotărârea a rămas definitivă prin neapelare.
Ulterior, prin sentinţa penală nr.1/01.08.2008 a acestei instanţe, pronunţată în dosarul nr.______ s-a pronunţat o nouă condamnare iar în conformitate cu dispoziţiile art.83 Cod penal s-a revocat beneficiul suspendării condiţionate a executării pedepsei de 2 ani închisoare, pedeapsă ce se execută alături de cea aplicată ulterior.
Din cele de mai sus rezultă că în înţelesul prevederilor art.461 alin.1 lit.c Cod procedură penală, contestaţia la executare formulată de condamnata contestatoare B.I. nu este fondată. În prezent se află deci, în executarea unei pedepse, aplicată prin hotărârea ulterioară, pedeapsă ce se compune atât din cea ulterior aplicată cât şi din cea revocată în baza art.83 Cod penal.
Pentru aceste considerente, se va respinge contestaţia la executare, ca fiind nefondată.
Văzând şi dispoziţiile art.192 Cod procedură penală.