În fapt s-a reţinut în sarcina inculpatului că în data de 1 mai 2008 a fost depistat pe raza oraşului C.S. conducând un autoturism fără a poseda permis de conducere.
Inculpatul a recunoscut săvârşirea infracţiunii.
Analizând actele şi lucrările dosarului instanţa stabileşte următoarea stare de fapt.
În data de 15 noiembrie 2008, în jurul orelor 11,45 a fost oprit în circulaţie inculpatul M.S.Cs., conducând autoturismul proprietate personală pe raza oraşului C.S.. Cu ocazia controlului efectuat de lucrătorii de poliţie s-a stabilit că inculpatul nu posedă permis de conducere. Această împrejurare s-a confirmat prin adresa SPC Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Harghita.
În cursul urmăririi penale inculpatul a recunoscut fapta ce i se impută.
Deşi legal citat pentru repetate termene, inculpatul nu s-a prezentat în faţa instanţei, potrivit proceselor verbale de a mandatului de aducere, inculpatul a părăsit ţara, sustrăgându-se de la judecată.
Din probele administrate în cursul procesului penal instanţa constată că faptele inculpatului M.S.Cs., aşa cum au fost descrise mai sus, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, prev.de art.86 alin.1 din OUG nr.195/2002.
Pentru aceste considerente se va pronunţa condamnarea inculpatului.
La individualizarea judiciară a pedepsei aplicate instanţa va avea în vedere dispoziţiile art.72 şi ale art.52 Cod penal. Se va reţine starea de recidivă postcondamnatorie în care se află inculpatul dar în baza art.80 Cod penal se vor reţine şi circumstanţele atenuante prev.de art.74 lit.b Cod penal cu aplicarea art.76 lit.d Cod penal.
Astfel se va aplica inculpatului pedeapsa de 4 luni închisoare, cu aplicarea art.71 şi art.64 lit.a, b Cod penal pe durata executării pedepsei închisorii.
Văzând şi prevederile art.191 Cod procedură penală.