Trafic de droguri


Tribunalul Gorj – Secţia Penală

Sentinţa nr. 227/2011 pronunţată în şedinţa publică de la 14 Decembrie 2011

Pe rol fiind judecarea procesului penal privind pe inculpatul S.J.A. trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T., Biroul Teritorial Gorj nr. din  pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 2 alin. 1, art. 4 alin. 1 şi art. 5 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 75 lit. a şi art. 41 alin. 2 C.pen. şi art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005, toate cu aplicarea art. 33-34 C.pen.

La apelul nominal făcut în şedinţa publică a răspuns inculpatul S.J.A., asistat de apărător ales, avocat N.N., lipsind părţile civile A.N.A.F. Bucureşti şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj.

Procedura de citare este legal îndeplinită.

S-a făcut referatul oral al cauzei de către grefierul de şedinţă, după care:

Avocat ales N.N. pentru inculpatul S.J.A. solicită judecarea cauzei potrivit dispoziţiilor art. 3201 C.pr.pen.

În continuare, a fost ascultat inculpatul care a declarat că a luat cunoştinţă de actul de sesizare a instanţei şi cunoaşte pentru ce este trimis în judecată, totodată, precizând că recunoaşte săvârşirea faptelor astfel cum au fost descrise în actul de inculpare, îşi însuşeşte probatoriul administrat în cursul urmăririi penale de către procuror, solicită ca judecarea cauzei să se facă în baza probelor strânse în cursul urmăririi penale de către procuror şi nu solicită alte probe.

Tribunalul pune în discuţie cererea inculpatului privind judecarea cauzei potrivit art. 3201 C.pr.pen.

Reprezentanta Ministerului Public solicită admiterea cererii inculpatului de judecare a cauzei potrivit art. 3201 C.pr.pen., fiind îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru a se aplica în cazul inculpatului S.J.A. această procedură.

Nemaifiind alte cereri de formulat sau probe de administrat pe latură penală, tribunalul declară admisă cererea inculpatului de judecare a cauzei potrivit art. 3201 C.pr.pen., dispune a se da citire actului de sesizare a instanţei şi având în vedere că  D.G.F.P. Gorj în calitate de reprezentant al Statului român are posibilitatea să se constituie parte civilă în prezenta cauză, pune în discuţie disjungerea acţiunii civile, după care, constatând terminată cercetarea judecătorească acordă cuvântul pentru dezbateri pe latură penală.

Procurorul expune starea de fapt reţinută în rechizitoriu şi susţine că, urmare a probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, inculpatul S.J.A. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 2 alin. 1, art. 4 alin. 1 şi art. 5 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 75 lit. a şi art. 41 alin. 2 C.pen. şi art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005; a arătat că în sarcina inculpatului s-a reţinut că a procurat din municipiul Craiova şi alte localităţi, a deţinut, oferit, a pus în vânzare şi a vândut cannabis şi alte etnobotanice, în repetate rânduri, cu ajutorul altor persoane precum L.A.P., L.L. ş.a., iar din analiza efectuată de către Laboratorul Central de Analiză şi profil al Drogurilor Bucureşti a rezultat că nu s-au prelevat substanţe care intră în categoria celor prevăzute în anexa 1 la Legea nr. 143/2000; de asemenea, inculpatul a deţinut o societate comercială al cărei obiect de activitate era comercializarea produselor etnobotanice; prin intermediul acestei societăţi a vândut clandestin produse etnobotanice în valoare de 13.700 lei, pentru care nu a plătit impozit pe profit, săvârşind astfel şi infracţiunea de evaziune fiscală prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005; a arătat, de asemenea, că din probatoriul complet administrat în cursul urmăririi penale, rezultă că inculpatul a săvârşit faptele pentru care este trimis în judecată cu vinovăţie; a solicitat ca pentru individualizarea pedepsei să se facă aplicarea dispoziţiilor art. 3201 alin. 7 C.pr.pen. cu reducerea corespunzătoare a limitelor pedepsei, iar faţă de încadrarea juridică a faptelor, atitudinea sinceră de recunoaştere a faptelor săvârşite, a pus concluzii de condamnare a inculpatului cu suspendarea condiţionată  pedepsei în condiţiile art. 81 C.pen., deducerea reţinerii de 24 de ore din data de 24.05.2011, confiscarea cântarului marca „Diamond” seria 2030×1 şi a cantităţii de 22,18 g. fragmente vegetale repartizate în două probe, precum şi a cantităţii de 76,10 g. fragmente vegetale repartizate în 6 probe, precum şi a materialelor auxiliare constând în pliculeţe de plastic cu clips goale, 3 cutii OCB, foiţe pentru fumat, 5 bancnote de 1 leu, fiecare răsucită pentru a fi folosite la consum, întrucât fiecare dintre acestea fac obiectul confiscării speciale; a solicitat obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare statului; totodată, a arătat că este de acord cu disjungerea laturii civile a cauzei.

Avocat ales N.N. pentru inculpat a arătat că achiesează la concluziile reprezentantului D.I.I.C.O.T. şi, în concluzie, a solicitat judecarea cauzei potrivit art. 3201 C.pr.pen., faptele săvârşite de inculpat făcând dovada unui teribilism exagerat; totodată, a solicitat să se dea eficienţă dispoziţiilor art. 74-76 C.pen., având în vedere că inculpatul a avut o atitudine sinceră, a avut o relaţie bună cu organele de urmărire penală, a recunoscut şi regretat faptele săvârşite, a ajutat organele de urmărire penală în activitatea desfăşurată pe parcursul cercetărilor penale, cantitatea mică de cannabis găsită la inculpat fiind pentru consumul propriu şi nu pentru a fi vândută, iar substanţele pe care le-a vândut la firma sa şi, ulterior, şi în Tg-Jiu, nu conţineau substanţe interzise de lege. A solicitat condamnarea inculpatului la o pedeapsă pornind de la minimul prevăzut de lege, cu suspendarea condiţionată a pedepsei, întrucât inculpatul nu are antecedente penale, fiind la prima abatere de la lege; cu privire la disjungerea laturii civile, a arătat că nu se opune.

Inculpatul având ultimul cuvânt a recunoscut şi regretat fapta comisă, a arătat  că îşi însuşeşte concluziile apărătorului său ales şi este de acord cu disjungerea laturii civile a cauzei.

 

TRIBUNALUL

Asupra cauzei penale de faţă;

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T., Biroul Teritorial Gorj nr. din s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului S.J.A., pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 2 alin. 1, art. 4 alin. 1 şi art. 5 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 75 lit. a şi art. 41 alin. 2 C.pen. şi art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005, toate cu aplicarea art. 33-34 C.pen.

S-a indicat ca stare de fapt că la data de 07.02.2011 organele de urmărire penală au fost sesizate cu privire la faptul că un grup de tineri au preocupări în traficul şi consumul de droguri de risc şi de plante etnobotanice, pe raza municipiului Tg-Jiu. Din verificările efectuate s-a stabilit că drogurile şi plantele etnobotanice sunt aprovizionate cu predilecţie de la dealeri din municipiul Craiova.

Pentru probarea activităţii infracţionale s-a autorizat de către instanţa de judecată interceptarea şi înregistrarea convorbirilor şi comunicărilor telefonice, precum şi înregistrarea imaginilor şi convorbirilor în mediu ambiental, pentru a stabili existenţa faptelor, identificarea făptuitorilor şi tragerea acestora la răspundere.

În urma investigaţiilor efectuate de organele de urmărire penală s-a stabilit că persoana care are în preocupări vânzarea de droguri şi produse etnobotanice este inculpatul S.J.A., iar drogurile le vinde prin intermediul a două persoane, ce au fost identificate ca fiind L.A.P. şi L.L.

Procesele-verbale de redare a convorbirilor şi comunicărilor telefonice au pus în evidenţă faptul că inculpatul a primit la data de 19.05.2011 un colet din municipiul Craiova, ce conţinea o cantitate importantă de substanţe stupefiante, care să fie consumate cu ocazia unei petreceri la care participau mai mulţi consumatori şi traficanţi de asemenea substanţe.

Prin încheierea nr. 24 din 20.05.2011 a Tribunalului Gorj s-a autorizat efectuarea unor percheziţii domiciliare la locuinţele inculpatului şi învinuiţilor L.A.P. şi L.L.

Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare la locuinţa inculpatului a fost identificată şi ridicată o bucată de substanţă solidă cu greutatea de 2,26 grame, cantitatea de 98,28 grame de substanţă de culoare albă cristalizată şi fragmente vegetale, precum şi suma de 6.712 lei.

Ulterior, drogurile au fost trimise pentru expertizare la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor Bucureşti.

Din raportul de constatare tehnico-ştiinţifică nr. al Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor a rezultat faptul că în proba nr. 1 înaintată în cauza privind pe inculpat s-a pus în evidenţă tetrahidrocanabiol  (THC), substanţă psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis. Cannabis-ul face parte din tabelul – anexă III din Legea nr. 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. În celelalte probe înaintate în aceeaşi cauză nu s-au pus în evidenţă substanţe stupefiante sau psihotrope supuse controlului conform Legii nr. 143/2000.

Referitor la activitatea infracţională a inculpatului a rezultat că, începând cu data de 16.03.2011 a închiriat un apartament în municipiul Tg-Jiu cu scopul de comercializa plante etnobotanice, fiind şi consumator ocazional al unor astfel de produse. S-a stabilit că mai multe persoane de pe raza municipiului Tg-Jiu se aprovizionau de la el cu mai multe produse, printre care şi L.A.P., care cumpăra produsele cu cash. S-a stabilit că inculpatul se aproviziona de la doi distribuitori din municipiul Bucureşti, prin intermediul firmelor de curierat rapid sau le ridica personal. Inculpatul cumpăra produsele numai vrac, după care le ambala în plicuri din material plastic, de câte 0,25 – 0,30 gr. plicul, deţinând în acest scop un cântar electronic de precizie, ce a fost ridicat cu ocazia percheziţiei domiciliare.

Din declaraţiile inculpatului a rezultat că acesta este administratorul S.C. HIGH FEELINGS S.R.L. cu sediul în municipiul Craiova, ce are ca obiect de activitate comercializarea de produse etnobotanice, însă nu deţine documente de aprovizionare şi nici certificate de conformitate pentru produse.  De asemenea, din aceleaşi declaraţii a rezultat că la data de 19.05.2011 inculpatul a primit prin intermediul conductorului unui tren un pachet ce conţinea cantitatea de 30 de grame plante etnobotanice de fumat şi 12 grame de prizat, iar o parte din această cantitate a fost vândută în seara aceleiaşi zile. Operaţiunile comercială efectuată nu au fost înregistrate în evidenţele contabile ale S.C. HIGH FEELINGS S.R.L.

La data de 16.06.2011 Garda Financiară  – Secţia Gorj a formulat o sesizare penală cu privire la inculpat, în calitatea acestuia de administrator al S.C. HIGH FEELINGS S.R.L., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005, constând în aceea că nu a înregistrat în evidenţele contabile ale firmei operaţiunile comerciale de cumpărare şi revânzare a produselor etnobotanice din care ar fi obţinut un venit de 13.700 lei, operaţiune căreia îi este aferent un profit de 2.192 lei.

În cursul urmăririi penale inculpatul a avut o atitudine sinceră, a recunoscut comiterea faptelor. De asemenea, învinuiţii L.A.P. şi L.L. au confirmat în declaraţiile date că au procurat în mai multe rânduri produse etnobotanice de la inculpat şi că o parte din aceste produse erau consumate chiar în apartamentul acestuia.

Probatoriul administrat în cursul urmăririi penale s-a constituit din: declaraţiile inculpatului (filele 4 – 9, 10 – 11, 12 – 13 d.u.p.), declaraţiile învinuitului L.A.P. (filele 21 – 22, 23 d.u.p.), declaraţiile învinuitei L.L. (filele 27 – 29, 30 – 31 d.u.p.), procesele – verbale referitoare la convorbirile purtate de suspecţi, interceptate în baza autorizaţiei emisă de Tribunalul Gorj (filele 34 – 35, 43  d.u.p.), declaraţiile martorilor G.M.E. (filele 44, 45 d.u.p.), C.M.I. (filele 46, 47 d.u.p.), P.L.F. (filele 48, 49 – 50 d.u.p.), B.I.M. (filele 51, 52 d.u.p.), C.V.A. (filele 53, 54 d.u.p.), C.C.M. (filele 56, 57 d.u.p.), procesul-verbal de efectuare a percheziţiei domiciliare din (filele 66 – 68 d.u.p.), planşa fotografică privind aspectele fixate cu ocazia cercetării la faţa locului în cauza privind percheziţia domiciliară efectuată la locuinţa inculpatului (filele 71 – 93 d.u.p.), procesul – verbal de testare, cântărire şi sigilare din data de (fila 96 d.u.p.), raportul de constatare tehnico-ştiinţifică nr. din (filele 98 – 100 d.u.p.), raportul de constatare tehnico-ştiinţifică nr. din (filele 98 – 100 d.u.p.), procesul verbal de constatare din 21.06.2011 încheiat de Garda Financiară – Secţia Gorj urmare a verificărilor efectuate asupra activităţii desfăşurate de către inculpat, declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat pentru anul 2011, notele de redare în formă scrisă a înregistrărilor convorbirilor şi comunicărilor telefonice şi în mediu ambiental.

Actul de inculpare a fost înaintat Tribunalului Gorj şi înregistrat pe rolul acestei instanţe la data de 25.11.2011.

La termenul de judecată din 14.12.2011, înainte de a se da citire actului de sesizare, inculpatul a declarat că recunoaşte săvârşirea infracţiunilor aşa cum au fost descrise prin actul de inculpare şi a solicitat judecarea cauzei pe baza probatoriului strâns la urmărirea penală, despre care a declarat că şi-l însuşeşte, fără a solicita administrarea altor probe.

Analizând cererea formulată de către inculpat în raport de dispoziţiile art. 3201 C.pr.pen., instanţa constată că este întemeiată, fiind îndeplinite condiţiile impuse de textul de lege.

Astfel, cererea a fost formulată până la începerea cercetării judecătoreşti, moment stabilit potrivit art. 322 C.pr.pen., întrucât de la data înregistrării cauzei pe rolul Tribunalului Gorj, respectiv 25.11.2011 şi până la momentul formulării cererii – 14.12.2011, nu s-a dat citire actului de sesizare a instanţei; de asemenea, declaraţia de recunoaştere a săvârşirii faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei s-a făcut personal de către inculpatul prezent la termenul de judecată, asistat de apărător angajat şi în deplină cunoştinţă de cauză întrucât inculpatul a declarat că are cunoştinţă despre conţinutul actului de sesizare; inculpatul a solicitat ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală; inculpatul a declarat că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei.

Constatând întemeiată cererea de judecare a cauzei potrivit art. 3201 C.pr.pen., precum şi analizând probele administrate în faza de urmărire penală, instanţa reţine că se confirmă starea de fapt descrisă de către procuror în actul de sesizare şi indicată în paragrafele anterioare, precum şi vinovăţia inculpatului sub forma intenţiei directe.

Fapta inculpatului, săvârşită la diferite intervale de timp, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, împreună cu învinuiţii L.A.P. şi L.L., constând în oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, procurarea, cumpărarea şi deţinerea, fără drept, de droguri de risc, respectiv cannabis, plantă care conţine tetrahidrocanabiol  (THC), substanţă psihotropă ce face parte din tabelul – anexă III din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.pen. şi art. 75 alin. 1 lit. a C.pen.

Fapta inculpatului, săvârşită la diferite intervale de timp, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, împreună cu învinuiţii L.A.P. şi L.L., constând în cumpărarea şi deţinerea pentru consum propriu, fără drept, de droguri de risc, respectiv cannabis, plantă care conţine tetrahidrocanabiol  (THC), substanţă psihotropă ce face parte din tabelul – anexă III din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.pen. şi art. 75 alin. 1 lit. a C.pen.

Fapta inculpatului, săvârşită la diferite intervale de timp, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, constând în punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a locuinţei personale situată în municipiul X, strada Y, bl. Z, sc. W, et. Q, ap. P, judeţul Gorj pentru consumul ilicit de droguri întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii prevăzută de art. 5 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.pen.

 Fapta inculpatului, săvârşită în calitate de administrator al S.C. HIGH FEELINGS S.R.L. cu sediul în municipiul Craiova, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, constând în omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate în legătură cu cumpărarea şi revânzarea de produse etnobotanice, precum şi a veniturilor realizate în sumă de 13.700 lei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005.

Infracţiunile au fost comise în stare de concurs real de infracţiuni, fiind săvârşite înainte de a fi condamnat definitiv pentru vreuna dintre ele.

La individualizarea pedepselor ce se vor aplica inculpatului instanţa va avea în vedere, în ordine,

-dispoziţiile art. 3201 alin. 7 teza I C.pr.pen., în raport de care inculpatul beneficiază de reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime;

-dispoziţiile art. 75 alin. 1 lit. a C.pen. în privinţa infracţiunilor prevăzute de art. 2 alin. 1 şi art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, care agravează răspunderea penală în cazul în care faptele sunt săvârşite de trei sau mai multe persoane împreună;

-dispoziţiile art. 42 C.pen. în privinţa infracţiunilor prevăzute de art. 2 alin. 1, art. 4 alin. 1 şi art. 5 din Legea nr. 143/2000, care sancţionează starea de agravare rezultând din săvârşirea infracţiunilor la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale;

-dispoziţiile art. 74 alin. 1 lit. a C.pen. rap. la art. 76 C.pen., care atenuează răspunderea penală atunci când înainte de săvârşirea infracţiunilor inculpatul a avut o bună conduită, în cauza dedusă judecăţii această bună conduită fiind reflectată prin lipsa antecedentelor penale, buna integrare în plan social, desfăşurarea de activităţi producătoare de venituri;

-dispoziţiile art. 80 alin. 2 C.pen., potrivit cu care în caz de concurs între circumstanţele agravante şi atenuante, coborârea pedepsei sub minimul special nu este obligatorie;

-dispoziţiile art. 72 alin. 1 C.pen., în raport de care, luând în considerare atât împrejurările favorabile inculpatului, respectiv cantitatea redusă de droguri de risc, prejudiciul mediu produs bugetului consolidat al statului, lipsa antecedentelor penale şi atitudinea cooperantă în faţa organelor judiciare, cât şi acele împrejurări care influenţează pedeapsa într-un sens nefavorabil inculpatului, rezultând din caracterul repetat al faptelor şi pluralitatea de infracţiuni, pedepsele vor fi stabilite sub nivelul limitelor minimului special astfel cum rezultă aceste limite din aplicarea dispoziţiilor art. 3201 alin. 7 teza I C.pr.pen.

În raport de dispoziţiile art. 71 alin. 2 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, lit. b şi lit. c C.pen., întrucât prin comiterea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri interzise şi de evaziune fiscală inculpatul a devenit nedemn să ocupe funcţii publice şi funcţii care implică exerciţiul autorităţii de stat; de asemenea, în raport de infracţiunea de evaziune fiscală săvârşită şi de dispoziţiile art. 13 alin. 1 din Legea nr. 241/2005, inculpatul este nedemn să exercite activitatea de comerciant.

Luând în considerare pedepsele stabilite, precum şi atitudinea inculpatului înainte şi după săvârşirea infracţiunilor, respectiv pe parcursul derulării procesului penal, instanţa constată că scopul pedepsei rezultante poate fi atins chiar fără executare, împrejurare în raport de care se va suspenda executarea pe durata unui termen de încercare stabilit în conformitate cu dispoziţiile art. 82 alin. 1 C.pen.

Pe cale de consecinţă, în baza art. 71 alin. 5 C.pen. se va suspenda şi executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării executării pedepsei principale.

În baza art. 88 C.pen. se va deduce reţinerea de 24 de ore din data de 24.05.2011, măsură procesuală preventivă ce s-a luat faţă de inculpat prin ordonanţa nr. din a procurorului (fila 17 d.u.p.).

Asupra măsurilor de siguranţă;

Astfel cum s-a consemnat în procesul-verbal de efectuare a percheziţiei domiciliare din (filele 66 – 68 d.u.p.) din domiciliul inculpatului au fost ridicate următoarele categorii de bunuri:

-cantitatea de 2,26 g. rezină de cannabis, din care a rămas cantitatea de 1,86 grame rezină de cannabis după efectuarea analizelor de laborator, ce se va confisca în baza art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000;

-pliculeţe din plastic cu clips, 3 cutii OCB – foiţe pentru fumat şi 5 bancnote de câte 1 leu fiecare, răsucite, adaptate pentru a fi folosite la consum, ce se vor confisca în baza art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000;

-un cântar marca „Diamond” seria 2030×1, folosit la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 2 alin. 1 şi art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, ce se va confisca în temeiul art. 118 alin. 1 lit. b C.pen.;

-cantitatea de 22,18 g. fragmente vegetale repartizate în două probe, precum şi cantitatea de 76,10 g. fragmente vegetale repartizate în 6 probe, plante etnobotanice interzise la deţinere şi comercializare fără autorizaţie eliberată de Ministerul Sănătăţii conform Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, ce se vor confisca în baza art. 118 alin. 1 lit. f C.pen.

-telefonul mobil marca „Black Berry”, IMEI: 359428031926272, cu cartela telefonică COSMOTE, cu nr. 0786079111; telefonul mobil marca „Nokia 6120”, IMEI: 358641013675961; hard disk-ul seria 4MR2Z2VR ridicat din unitatea centrală de culoare neagră, marca „SEAGATE”, capacitate 80 GB; un memory stick marca „Kingston”, capacitate 4 GB, seria 4004965 care, dovedindu-se că nu au legătură cu cauza, în baza art. 109 alin. 4 C.pr.pen. se vor restitui către inculpat.

Constatând că nu s-a îndeplinit obligaţia procedurală de a aduce la cunoştinţa D.G.F.P. Gorj în calitate de reprezentant al Statului român dreptul de a se constitui parte civilă în procesul penal având ca obiect infracţiunea de evaziune fiscală, se va disjunge latura civilă a cauzei şi se va amâna judecarea acesteia pentru un alt termen.

Văzând şi dispoziţiile art. 191 alin. 1 C.pr.pen.;

PENTRU ACESTE MOTIVE,

ÎN NUMELE LEGII

HOTĂRĂŞTE

Admite cererea formulată de inculpatul S.J.A. privind judecarea cauzei potrivit art. 3201 C.pr.pen.

În baza art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.pen., art. 75 alin. 1 lit. a C.pen., art. 74 alin. 1 lit. a C.pen. rap. la art. 76 alin. 1 lit. d C.pen. şi cu aplicarea art. 3201 alin. 7 teza I C.pr.pen., condamnă inculpatul la 1 an închisoare.

În baza art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.pen., art. 75 alin. 1 lit. a C.pen., art. 74 alin. 1 lit. a C.pen. rap. la art. 76 alin. 1 lit. e C.pen. şi cu aplicarea art. 3201 alin. 7 teza I C.pr.pen., condamnă inculpatul la 2 luni închisoare.

În baza art. 5 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.pen., art. 74 alin. 1 lit. a C.pen. rap. la art. 76 alin. 1 lit. d C.pen. şi cu aplicarea art. 3201 alin. 7 teza I C.pr.pen., condamnă inculpatul la 10 luni închisoare.

În baza art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a C.pen. rap. la art. 76 alin. 1 lit. d C.pen. şi cu aplicarea art. 3201 alin. 7 teza I C.pr.pen., condamnă inculpatul la 10 luni închisoare.

În baza art. 33 lit. a rap. la art. 34 lit. b C.pen. contopeşte pedepsele stabilite în sarcina inculpatului în pedeapsa cea mai grea, de 1 an închisoare.

În baza art. 71 alin. 2 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, lit. b şi lit. c C.pen..

În baza art. 81 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei principale de 1 an închisoare pe durata unui termen de încercare de 3 ani, stabilit potrivit art. 82 alin. 1 C.pen.

Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 83 C.pen. privitoare la revocarea suspendării executării pedepsei de 1 an închisoare în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de încercare.

În baza art. 71 alin. 5 C.pen. suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării executării pedepsei principale.

În baza art. 88 C.pen. deduce reţinerea de 24 de ore din data de 24.05.2011.

În baza art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 dispune confiscarea cantităţii de 1,86 g. rezină de cannabis ridicată de la inculpat, indisponibilizată la I.G.P.R. – Direcţia Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă conform dovezii seria H nr. 0021286 din 20.06.2011 şi rămasă în urma analizei de laborator.

În baza art. 18 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 dispune distrugerea drogurilor ridicate în vederea confiscării, cu păstrarea de contraprobe.

În baza art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 dispune confiscarea pliculeţelor din plastic cu clips ridicate de la inculpat şi depuse în plic din hârtie de culoare maro sigilat cu sigiliul Poliţia Română, a 3 cutii OCB – foiţe pentru fumat ridicate de la inculpat şi depuse în plic din hârtie de culoare maro sigilat cu sigiliul Poliţia Română şi a 5 bancnote de câte 1 leu fiecare, răsucite, adaptate pentru a fi folosite la consum, ridicate de la inculpat şi depuse în plic din hârtie de culoare maro sigilat cu sigiliul Poliţia Română.

În baza art. 118 alin. 1 lit. b C.pen. dispune confiscarea cântarului marca „Diamond” seria 2030×1, ridicat de la inculpat şi depus în plic din hârtie de culoare maro sigilat cu sigiliul Poliţia Română.

În baza art. 118 alin. 1 lit. f C.pen. dispune confiscarea cantităţii de 22,18 g. fragmente vegetale repartizate în două probe, precum şi a cantităţii de 76,10 g. fragmente vegetale repartizate în 6 probe, ridicate de la inculpat şi depuse în câte un plic din hârtie de culoare maro sigilate cu sigiliul Poliţia Română.

În baza art. 109 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea către inculpat a următoarelor bunuri ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare din data de 20.05.2011: telefonul mobil marca „Black Berry”, IMEI: 359428031926272, cu cartela telefonică COSMOTE, cu nr. 0786079111; telefonul mobil marca „Nokia 6120”, IMEI: 358641013675961; hard disk-ul seria 4MR2Z2VR ridicat din unitatea centrală de culoare neagră, marca „SEAGATE”, capacitate 80 GB; un memory stick marca „Kingston”, capacitate 4 GB, seria 4004965.

În baza art. 13 alin. 1 din Legea nr. 241/2005 dispune comunicarea copiei dispozitivului prezentei hotărâri judecătoreşti către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, la momentul rămânerii definitive.

În baza art. 191 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 1.250 lei, din care 1.200 lei reprezintă costurile urmăririi penale.

Disjunge soluţionarea laturii civile a cauzei şi fixează termen de judecată la data de 21.12.2011, termen pentru care se va solicita D.G.F.P. Gorj să comunice dacă se constituie parte civilă în cauză.

Cu apel.

Pronunţată în şedinţa publică din 14.12.2011 la Tribunalul Gorj.