Infracţiunea de port fără drept de armă albă


Domeniu: concurs infracţiuni intre lovire şi port fără drept de arme

Tip: sentinţă

Nr. dosar 873/173/15.10.2007

Autor: Judecătoria Adjud

 

Infracţiunea de port fără drept de armă albă

Prin Rechizitoriu Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud nr. 338/P/01.06.2007 s-a dispus punerea in mişcare a acţiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatului C.M. pentru infracţiunile de lovire şi port ilegal de arme albe, prev. de art. 180 alin. 2  Cod penal şi art. 11 pct. 1 alin.1 din Legea nr. 61/1991, reţinându-se in actul de sesizare ca in seara zilei de 11.03.2007, in jurul orelor 2200, aflându-se in drum, in faţa locuinţei sale din satul şi comuna Păuneşti, judeţul Vrancea, a purtat fără drept o furcă, cu care a lovit-o pe partea vătămata B. I. de doua ori in zona capului, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Pe parcursul procesului, inculpatul s-a apărat susţinând că infracţiunea de port fără drept de armă albă este absorbită in cea de lovire, întrucât inculpatul a folosit acel obiect pentru a lovi pe partea vătămata şi a solicitat achitarea lui pentru infracţiunea prev. de art. 11 alin.1 din legea nr. 61/1991 conform art. 10 lit. d Cod procedura penală, pentru că acestei fapte îi lipseşte un element constitutiv, fără a preciza insă care anume.

Instanţa a înlăturat apărarea inculpatului şi l-a condamnat pentru ambele fapte, reţinând că textul de lege incriminează simpla deţinere a unui astfel de obiect, dacă este îndeplinită şi condiţia pericolului şi nu condiţionează existenta infracţiunii de folosirea acelui obiect, in acest din urma caz existând un concurs de infracţiuni, ca in speţa de faţă.