Contestație decizie modificare unilaterală contract de muncă. Decizia 2358/2009. Curtea de Apel Ploiesti


ROMÂNIA

CURTEA DE APEL PLOIEȘTI

SECȚIA CONFLICTE DE MUNCĂ ȘI ASIGURĂRI SOCIALE

DOSAR NR. 2884,-

DECIZIA NR. 2358

Ședința publică din data de 10 decembrie 2009

PREȘEDINTE: Ioana Cristina Țolu

JUDECĂTORI: Ioana Cristina Țolu, Traian Logojan Cristina

Grefier –

Pe rol fiind judecarea cererii de revizuire formulată de revizuienta SC SA cu sediul în B,-, județul B, privind decizia nr. 1303 din 11 iunie 2009 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, în contradictoriu cu intimatul G domiciliat în B, Cartier Broșteni, -.2, județul B și în B, Cart., -.2, județul

La apelul nominal făcut în ședință publică au lipsit părțile.

Procedura legal îndeplinită.

S-a făcut referatul cauzei de către grefierul de ședință, după care:

Curtea, având în vedere că revizuienta SC SA Bas olicitat judecarea cauzei în lipsă, în baza art. 242 alin.2 pr.civ. față de actele și lucrările dosarului constată cauza în stare de judecată și rămâne în pronunțare.

CURTEA

Deliberând asupra cererii de revizuire de față, constată.

Contestatorul Gas olicitat anularea deciziilor nr.41 și 42 din 15 iulie 2008 și repunerea sa în situația anterioară de către intimata ” ” SA B, cu obligarea acesteia la reintegrarea sa în muncă într-un post similar pregătirii sale profesionale.

În motivarea contestației sale a susținut contestatorul că, prin sentința civilă nr.295 din 26 martie 2008 a Tribunalului Buzău, rămasă irevocabilă, s-a dispus reîncadrarea sa în funcția de conducător auto, avansând în același timp o disponibilitate de a fi încadrat pe un post inferior celui ocupat anterior și chiar cu o salarizare inferioară datorită hipoacuziei acute de care suferă pe care a dovedit-o în cei 25 de ani de muncă pe mijloacele de transport.

În aceste condiții societatea intimată a emis decizia nr.41 din 15 iulie 2008 prin care a fost reîncadrat în funcția de casier-încasator cu existența unor atribuții de serviciu de muncitor necalificat și îngrijitor contrar celor dispuse prin sentința sus-arătată, după care a fost emisă decizia nr.42 din 15 iulie 2008 prin care

s-a dispus suspendarea noului contract individual de muncă încheiat în baza deciziei nr.41/2008.

După administrarea probelor cu înscrisuri și efectuarea unor cercetări penale finalizate, Tribunalul Buzău, prin sentința civilă nr.348 din 27 martie 2009 a respins contestația, reținând că încadrarea contestatorului în postul de casier-încasator și nu de conducător auto s-a impus urmare afecțiunilor cronice pe care le prezenta și care făceau imposibilă relaționarea cu cei din jur, în condițiile în care exista și un act medical în acest sens, iar emiterea deciziei nr.42/2008 s-a impus urmare sesizării organelor de urmărire penală care în final i-au aplicat contestatorului o sancțiune cu caracter administrativ de 50 lei, situație în care măsura dispusă era legală.

Împotriva acestei sentințe contestatorul a declarat recurs, criticând-o pentru netemeinicie și nelegalitate deoarece cele două decizii sunt nelegale, recurs care a fost admis prin decizia civilă nr.1303 din 11 iunie 2009 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, deoarece măsura suspendării contractului de muncă nu putea subzista decât cel mult până la pronunțarea hotărârii judecătorești definitive de către Tribunalul Buzău, respectiv decizia nr.106/13 martie 2009, iar pe de altă parte, nu a fost respectată dispoziția instanței prin sentința menționată mai sus de reîncadrare a contestatorului în funcția deținută anterior.

Împotriva acestei decizii pronunțată în recurs, intimata ” ” SA Baf ormulat cerere de revizuire, solicitând schimbarea în parte a deciziei prin înlăturarea din dispozitiv a măsurii reîncadrării intimatului-contestator și la plata drepturilor salariale, deoarece cu prilejul dezbaterilor acesta nu a solicitat reîncadrarea sa în muncă, care nu se poate dispune din oficiu ci numai la cerere, totodată nesolicitând nici plata drepturilor salariale care totuși au fost acordate de către instanța de recurs.

Curtea, analizând cererea de revizuire de față în raport de disp.art.322 alin.1 pct.2 Cod procedură civilă, constată că aceasta este nefondată.

Din chiar motivele de recurs formulate de contestator după care a fost pronunțată decizia a cărei decizie se solicită, rezultă că acesta a solicitat reintegrarea sa în muncă într-un post similar pregătirii sale profesionale, fiind astfel incidente în speță și disp.art.78 din Codul muncii cu privire la plata drepturilor salariale ce trebuie acordate după reîncadrare, astfel că nu s-a acordat mai mult decât s-a cerut de către instanța de recurs, nesubzistând nici o cauză de revizuire în sensul art.322 Cod procedură civilă.

Așa fiind, Curtea va respinge cererea de revizuire de față ca nefondată.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

DECIDE:

Respinge ca nefondată cererea de revizuire formulată de revizuenta SC SA, cu sediul în B,-, județul B, privind decizia nr.1303 din 11 iunie 2009 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, în contradictoriu cu intimatul G, domiciliat în B, Cartier Broșteni, -.2, județul B, cu reședința în B, Cart., -.2, județul

Irevocabilă.

Pronunțată în ședința publică astrăzi, 10 decembrie 2009.

Președinte, JUDECĂTORI: Ioana Cristina Țolu, Traian Logojan Cristina

– – – – – –

fiind în concediu de studii,

prezenta se semnează de

Președintele instanței

Grefier,

Red.

Tehnored.

5 ex./08.01.2010

operator de date cu caracter personal;

număr notificare 3120/2006