Inadmisibilitatea reaprecierii probelor în cadrul contestaţiei în anulare


Prin Decizia  1575/6 iulie 2011 a Curtii de Apel Ploiesti – Sectia Litigii de Munca si Asigurari Sociale a fost respinsa ca inadmisibila contestatia în anulare.

Pentru a pronunta aceasta hotarâre instanta a retinut ca criticile formulate de contestatori invoca stabilirea eronata a situatiei de fapt, în urma aprecierii probelor, echivalând astfel cu o greseala de judecata.

Pentru a putea fi admisa o contestatie în anulare îndreptata împotriva deciziei pronuntate în recurs, este necesar ca instanta de recurs sa fi omis sa analizeze un motiv cu care a fost investita.

O atare omisiune trebuie sa fie evidenta, pentru verificarea careia sa nu fie necesara o reexaminare a fondului sau o reapreciere a probelor.

Aceasta cale de atac tinde la anularea unei hotarâri nu pentru ca judecata nu a fost bine facuta, ci pentru motivele expres prevazute de lege.

Ori ceea ce indica contestatorii ca aspect neanalizat de catre instanta este un argument în sustinerea solicitarilor, facându-se referire la gresita apreciere a probelor si interpretare a dispozitiilor legale de catre instanta de recurs.

Fata de aceste considerente, Curtea a retinut ca în cauza nu sunt incidente disp.art. 318 c.pr.civ., astfel încât a respins ca inadmisibila contestatia în anulare formulata.