Instanţa de fond a fost investită prin rechizitoriu cu infracţiunea de furt prev. de art. 208 alin.1 Cod penal anterior, reţinându-se în sarcina inculpatului P. P. A. că profitând de faptul că se afla în vizită în apartamentul închiriat de părţile vătămate a sustras bijuteriile aparţinând părţilor vătămate .
Pe baza unei juste interpretări a materialului probator administrat în faza urmăririi penale şi în cursul cercetării judecătoreşti, ca urmare a coroborării acestuia a statuat corect asupra încadrării juridice a faptei în art. 210 alin. 1 raportat la art. 208 alin.1 Cod penal anterior, reţinând că inculpatul a fost găzduit de către persoanele vătămate .
Persoana găzduită este aceea care locuieşte vremelnic în locuinţa persoanei vătămate şi cu acordul acesteia din urmă, găzduirea fiind o situaţie de fapt ce rezultă din simplul acord de voinţă al părţilor interesate.
Ori, din probele administrate în cauză în ambele faze ale procesului penal, rezultă că inculpatul venea în apartamentul persoanelor vătămate, unde obişnuia să rămână fie o zi, fie mai multe zile, ceea ce semnifică o locuire în comun cu caracter temporar la locuinţa persoanelor vătămate cu acordul acestora.
Prin urmare, în raport cu situaţia de fapt relevată de probe, prima instanţă a constatat în mod corect incidenţa dispoziţiilor art. 210 Cod penal anterior şi a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute prin actul de sesizare.