Contestație tabel de creanțe în procedura insolvenței debitorului – plata creanțelor curente


R O M Â N I A

TRIBUNALUL BRAŞOV

SECŢIA A II-A CIVILĂ, DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL

SENTINŢA CIVILĂ NR.949/SIND

Şedinţa publică din 11 aprilie 2013

Completul compus din:

JUDECĂTOR SINDIC : A. R. A.

Grefier:  D. D.

Pe rol fiind soluţionarea contestaţiei creditorului SC S. L. & D. SRL, tabelului preliminar al creanţelor, formulată în cadrul procedurii generale a insolvenţei deschisă împotriva debitorului SC C. SRL, J08/2772/1993, CUI XXXXX, cu sediul în X, X, nr. X, judeţul X, potrivit Legii nr.85/2006 .

La apelul nominal făcut în şedinţa publică, la pronunţare, se constată lipsa părţilor.

Procedura legal îndeplinită.

S-a făcut referatul cauzei după care:

Dezbaterile în cauza de faţă au avut loc în şedinţa publică din 28 martie  2013, când părţile au lipsit, încheierea de şedinţă din acea zi care parte integrantă din prezenta, iar instanţa, faţă de lipsa de timp pentru deliberare, a amânat pronunţarea pentru data de 4 aprilie 2013, apoi pentru data de 11 aprilie 2013. 

JUDECĂTORUL SINDIC:

Constată că sub nr.6612/62/2012/a1 s-a înregistrat contestația  formulată de către creditorul SC S. L. & D. SRL, înregistrată la grefa instanţei la data de 29 08 2012, împotriva tabelului preliminar al creanţelor debitorului SC C. SRL – în insolvenţă, întocmit de către administratorul judiciar CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENŢĂ R. M. şi afişat la uşa instanţei la data de 27 08 2012.

Prin contestația formulată contestatorul a arătat că a formulat în dosarul de insolvență al debitorului o cerere de creanță pentru suma de 4.807,16 lei, iar administratorul judiciar a admis în parte cererea sa, creditorul fiind înscris în tabelul preliminar al creanțelor cu suma de 2.912,57 lei.

Contestatorul a arătat că administratorul judiciar a argumentat respingerea diferenței de creanță prin aceea că aceasta este ulterioară deschiderii procedurii insolvenței debitorului.

Creditorul a solicitat admiterea contestației sale și înscrierea sa în tabelul definitiv al creditorilor cu suma pretinsă prin cererea de creanță.

În drept au fost evocate prevederile art.72 alin.4 din Legea nr.85/2006.

Contestatorul a depus la dosarul cauzei înscrisuri.

Contestația a fost corespunzător timbrată cu taxă judiciară de timbru și timbru judiciar.

Administratorul judiciar a depus la dosarul cauzei un raport de activitate prin care a solicitat respingerea contestației. Prin raportul de activitate administratorul judiciar a arătat că o parte din creanța creditorului ce nu a fost înscrisă în tabelul preliminar al creanțelor debitorului reprezintă o creanță curentă.

Analizând actele și lucrările dosarului judecătorul sindic reține următoarele:

Față de debitorul SC C. SRL s-a deschis procedura generală a insolvenței în dosarul nr.6612/62/2012.

Administratorul judiciar desemnat este practicianul în insolvență CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENȚĂ R. M..

Creditorul a formulat în dosarul de insolvență al debitorului o cerere de creanță pentru suma de 4.807,16 lei, iar aceasta a fost admisă în parte de către administratorul judiciar, creditorul fiind înscris în tabelul preliminar al creanțelor cu suma de 2.912,57 lei.

Potrivit art.3.16 din Legea nr.85/2006  tabelul preliminar de creanțe cuprinde toate creanțele născute înaintea deschiderii procedurii insolvenței debitorului.

Potrivit art.64 alin.6 din Legea nr.85/2006  creanțele născute după data deschiderii procedurii, în perioada de observație sau în procedura reorganizării judiciare vor fi plătite conform documentelor din care rezultă, nefiind necesară înscrierea la masa credală.

Față de prevederile legale evocate se constată că în tabelul preliminar al creanțelor debitorului se înscriu creanțele născute anterior deschiderii procedurii insolvenței debitorului, iar cele care s-au născut ulterior acestui moment se plătesc cu prioritate.

Contestatorul recunoaște prin contestație că partea din creanța sa pentru care administratorul judiciar nu l-a înscris în tabelul preliminar al creanțelor este născută ulterior deschiderii procedurii generale a insolvenței debitorului.

Față de cele prezentate se constată că administratorul judiciar a procedat corect la înscrierea în tabelul preliminar al creditorilor debitorului numai cu creanța născută anterior deschiderii procedurii insolvenței debitorului.

Pentru diferența de creanță a creditorului contestator ce s-a născut după data deschiderii procedurii insolvenței debitorului administratorul judiciar va lua măsurile ce se impun pentru plata acesteia cu prioritate.

În consecință judecătorul sindic va respinge contestația creditorului ca nefondată.

Se constată că în cauză nu s-au solicitat cheltuieli de judecată, conform art.274 din codul de procedură civilă.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

H O T Ă R Ă Ş T E:

Respinge contestaţia formulată de către creditorul SC S. L. & D. SRL, înregistrată la grefa instanţei la data de 29 08 2012, împotriva tabelului preliminar al creanţelor debitorului SC C.SRL – în insolvenţă, întocmit de către administratorul judiciar CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENŢĂ R. M. şi afişat la uşa instanţei la data de 27 08 2012.

Fără cheltuieli de judecată.

Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare.

Pronunţată în şedinţă publică, azi 11 04 2013.

Judecător sindic ,Grefier,

A. R. A.D. D.

Redactat RA 26.04.2013

Dact DD 07.05.2013

2 ex.