Prin sentinţa penală nr. 597/2002 a Judecătoriei Turda, s-a dispus condamnarea inculpatului S.S. la un an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, prevăzută de art. 321 alin. 1 Cod penal, şi lovire sau alte violenţe, prevăzută de art. 180 alin. 2 Cod penal. în fapt, instanţa a reţinut că inculpatul, în seara zilei de 31 martie 2002, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a săvârşit gesturi obscene, provocând scandal public şi a lovit-o pe partea vătămată L.N., cauzându-i acesteia leziuni ce au necesitat pentru vindecare 14-15 zile îngrijiri medicale.
Prin decizia penală nr. 4/2003 a Tribunalului Cluj, s-a admis în parte apelul declarat de inculpat şi s-a desfiinţat sentinţa Judecătoriei Turda în ce priveşte modalitatea de a pedepsei aplicate, dispunându-se suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare, aplicată condamnatului, pe durata termenului de încercare de 3 ani.
Curtea de Apel Cluj-Napoca, prin decizia penală nr. 88/2003, a respins ca inadmisibil recursul declarat de partea vătămată L.N., prin care aceasta a solicitat casarea deciziei instanţei de apel şi menţinerea hotărârii instanţei de fond, cu privire la modalitatea de executare a pedepsei.
Instanţa de control judiciar a reţinut că inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea în concurs a două infracţiuni iar pentru una dintre acestea acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a părţii vătămate. Pedeapsa rezultantă, aplicată ca urmare a contopirii, a fost cea stabilită pentru infracţiunea de ultraj, care face parte din categoria infracţiunilor pentru care acţiunea penală se pune în mişcare din oficiu, astfel încât partea vătămată nu poate critica modul de soluţionare a laturii penale a cauzei.
Curtea de Apel Cluj-Napoca, decizia penală nr. 88 din 13 februarie 2003