JUDECĂTORIA …………….
JUDEŢUL …………
SECŢIA PENALĂ
Dosar nr. ……………..
SENTINTA PENALA NR.
Şedinţa nepublică din data de …….
Preşedinte – ……
Grefier – ……..
Parchetul de pe lângă Judecătoria … este reprezentat de procuror ……..
Înregistrarea dezbaterii cauzei s-a făcut în conformitate cu dispoziţiile art. 304 C.p.p.
Pe rol judecarea cauzei penale privind pe inculpat …, inculpat H……. F……. inculpat St……M…….., parte responsabilă civilmente H……… parte responsabilă civilmente Co….. Şt……… …….a, parte responsabilă civilmente He…….N…….., parte responsabilă civilmente P…. A…., parte responsabilă civilmente St……. M………, parte responsabilă civilmente S….. E……….., parte responsabilă civilmente Centrul pentru Copii cu Probleme Psihosociale, parte vătămată SC ……. IFN, parte responsabilă civilmente Co…… Şt…….. F……………. şi pe parte vătămată M……. O………., parte vătămată M………S………. prin reprezentant legal M…… A………, parte vătămată Iova ……. parte vătămată ……, parte vătămată ……., parte vătămată Dehelean Silviu, parte vătămată ……, parte vătămată ….., parte vătămată S….i ………. parte vătămată Sz…… R…… ………. parte vătămată B….. D…. D….., parte vătămată …., parte vătămată ……., parte vătămată Ro…… ……, având ca obiect tâlhărie (art.211 C.p.).
La apelul nominal făcut în cauză nu se prezintă nimeni.
Procedura este completă.
S-a făcut referatul cauzei, după care:
Se constată că dezbaterea în fond a cauzei a avut loc la data de ………. dată la care părţile prezente au pus concluzii pentru dezbaterea cauzei în fond, concluzii consemnate în încheierea de şedinţă de la aceea dată, încheiere care face parte integrantă din prezenta hotărâre, amânând pronunţarea pentru data de …………. apoi pentru data de …….. dată la care s-a pronunţat prezenta hotărâre.
INSTANŢA
DELIBERÂND:
Asupra cauzei penale de faţă, constată următoarele:
Prin Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria …………..pronunţat în dosarul penal nr. ……. la data de …….. şi înregistrat pe rolul Judecătoriei Oradea sub numărul mai sus menţionat la data de ………. s-a dispus:
– trimiterea în judecată a inculpaţilor minori:
1. H………..G……….. pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 208 al. 1 – art. 209 al. 1 lit. a, e, g, i din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 2 din C. Pen.,
– tâlhărie, faptă prev. şi ped. de art. 211 al. 1, 2 lit. c şi al. 21 lit. a din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 2 din C.Pen. şi
– furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 208 al. 1 – art. 209 al. 1 lit. a, e, g, i din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 2 din C. Pen. şi art. 41 al. 2 din C. Pen. (10 acte materiale), toate cu aplicarea art. 33 lit. a din C. Pen.
2. C……….. S……….-P…………pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– tâlhărie, faptă prev. şi ped. de art. 211 al. 1, 2 lit. c şi al. 21 lit. a din C. Pen., au aplicarea art. 99 al. 2 din C. Pen.,
– furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 208 al. 1 – art. 209 al. 1 lit. a, e, g, i din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 2 din C. Pen. şi art. 41 al. 2 din C. Pen. (8 acte materiale)
– tentativă la furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 20 rap. la art. 208 al. 1 – art. 209 al. 1 lit. e, g, i din C. Pen., cu aplicarea art.99 al. 2 din C.Pen., toate cu aplicarea art. 33 lit. a din C. Pen.
– punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor minori:
1. H………F………..pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– complicitate la furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 26 rap. la art. 208 al. 1 – art. 209 al. 1 lit. a, e, g, i din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 3 din C. Pen.
– complicitate la furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 26 rap. la art. 208 al. 1 – art. 209 al. 1 lit. a, e, g, i din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 3 din C. Pen. şi art. 41 al. 2 din C Pen. (11 acte materiale), ambele cu aplicarea art. 33 lit. a din C. Pen.
2.S…….. M……… pentru săvârşirea infracţiunii de :
– complicitate la furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 26 rap. la art. 208 al. 1 – art. 209 al. 1 lit. a, e, g, i din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 3 din C. Pen. şi art. 41 al. 2 din C Pen. (8 acte materiale)
În fapt, s-au reţinut că inculpaţii minori au participat la săvârşirea a mai multor acte materiale de furt în calitate de autori sau complici ( H…….. Gh……., C……….S…….. ….., H…… Fl……..) dar şi la comiterea unei fapte de tâlhărie (He…….G…… şi Co……… Se……… P…………).
În cursul cercetării judecătoreşti au fost ascultaţi inculpaţii minori H……….., C…..Se….. P………., H…….. F……., care au recunoscut şi regretat faptele reţinute în sarcina lor, fiind de acord cu toate probele administrate în faza de urmărire penală.
Analizând actele şi lucrările dosarului, instanţa reţine următoarele:
I. În data de …… partea vătămată M…..Oc……. a depus la organele de poliţie o plângere prin care reclama faptul că în data de …., în jurul orelor 17, când a mers la autoturismul său ……., pe care-l parcase cu o zi înainte pe str. principatelor Unite din …….. constatat că i-a fost dislocată trapa autoturismului şi din interiorul acestuia i-au fost sustrase un aparat GPS, un portofel ce conţinea suma de …… lei şi ……….. şi un port-act cu actele maşinii.
În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat că autorii faptei au fost inculpaţii minori H.……G……. şi H….. …….. care, în noaptea de …, s-au deplasat pe str. Principatele Unite din Oradea, unde se afla parcat autoturismul, tip „Jeep”, ….., de culoare ……., aparţinând părţii vătămate M…….. O………
După ce s-au asigurat că nu sunt observaţi de nimeni, inculpatul H…….G……… s-a urcat pe plafonul maşinii, a forţat trapa şi a deschis-o, apoi a pătruns în interior, de unde a sustras un aparat GPS, un portofel în care se găsea suma de 1.500 lei şi 750 Euro şi un port-act cu actele maşinii, acestea din urmă fiind găsite de partea vătămată la o distanţă de 50 metri, pe malul …… În tot acest timp inculpatul H……Fl………… a asigurat paza.
Fiind audiaţi, inculpaţii atât în faza de urmărire penală, cât şi în cursul cercetării judecătoreşti, au recunoscut şi regretat fapta reţinută în sarcina lor, declarând că trapa autoturismului a fost forţată de H…….G…….., care a şi sustras bunurile menţionate anterior din interiorul autoturismului, inculpatul H………. Fl…… fiind cel care a asigurat paza.
Starea de fapt descrisă anterior rezultă şi din reclamaţia şi declaraţiile părţii vătămate; proces-verbal de cercetare la faţa locului, însoţit de planşa foto; ancheta socială privind de inculpatul minor H…..G……; raport de expertiză medico-legală psihiatrică nr.2798/ ………….. emis de Serviciul de Medicină Legală al Jud. Bihor.
Partea vătămată s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 7.000 lei.
II. În data de ……….., lucrătorii Poliţiei mun. O…., au fost sesizaţi de către ……… că, în data de ……., în jurul orelor 1540, fiul său minor ……., în timp ce se afla pe str. ……., prin acte de violenţă, a fost deposedat de o bicicletă MTB şi de un telefon mobil „Samsung”. În urma agresiunilor suferite, minorul …….. a necesitat 5 zile de îngrijiri medicale, conform Raportului de Constatare Medico-Legală nr………..L. Bihor.
În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că autorii faptei au fost inculpaţii ……….
Fiind audiaţi, inculpaţii ………… au recunoscut fapta reţinută în sarcina lor, declarând că în data de ……., în jurul orelor 15.40, profitând de neputinţa în care se afla partea vătămată, au agresat-o şi i-au sustras o bicicletă şi un telefon mobil marca „Samsung” pe care îl avea în mână. De asemenea inculpaţii au recunoscut faptul că au lovit partea vătămată întrucât aceasta s-a opus în momentul în care au încercat să îi i-a telefonul şi bicicleta, însă au lovit-o şi după ce aceste bunuri au fost sustrase, întrucât partea vătămată insista în restituirea acestora.
Cu privire la bunurile sustrase, cei doi inculpaţi au declarat că bicicleta a fost vândută de inculpatul …….. numitului ………… cu suma de 20 lei, iar telefonul mobil marca „Samsung” a fost amanetat la SC …….împrumuturi IFN SRL contra sumei de 50 de lei.
Partea vătămată ……… prin reprezentant …., a depus la dosarul cauzei o cerere prin care preciza faptul că nu formulează pretenţii civile în prezenta cauză.
Situaţia de fapt anterior descrisă este dovedită cu următoarele mijloace de probă: reclamaţia şi declaraţiile părţii vătămate; proces-verbal de cercetare la faţa locului, însoţit de planşa foto; declaraţiile inculpatului ……….; declaraţiile inculpatului ………..; proces-verbal de vizionare a unor înregistrări video (…… dovezi de ridicare şi predare a unor bunuri; copie contract amanet; raportul de Constatare Medico-Legală nr……. emis de Serviciul de Medicină Legală al Jud.Bihor, privind pe minorul …; ancheta socială privind de inculpatul minor ……..; raport de expertiză medico-legală Psihiatrică nr.2798……….. din …….emis de Serviciul de Medicină Legală al Jud. Bihor; ancheta socială privind de inculpatul minor …….; raport de expertiză medico-legală Psihiatrică nr……………. din 04.10.2012 emis de Serviciul de Medicină Legală al Jud. Bihor.
III. În perioada 20.09-02.10.2012, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au săvârşit, în diferite forme de participaţie, un număr de 13 acte materiale de furt calificat de la persoane fizice, valoarea totală a bunurilor şi valorilor sustrase caracterizând fapta ca având consecinţe apreciabile din punct de vedere al pericolului concret pentru ordinea publică:
1.În noaptea de 20/21.09.2012, inculpaţii ….. şi C…………….. s-au deplasat pe str. …….., unde era parcat autoturismul BMW cu nr. …., aparţinând părţii vătămate ……, cu o bucată de ceramică, a spart geamul portierei dreapta faţă, apoi ……… a lovit cu piciorul geamul crăpat, după care …….. s-a aplecat în interior, de unde a sustras un telefon mobil „Samsung”, suma de 40 lei şi 3 plicuri ce conţineau substanţe etno-botanice.
Deşi prejudiciul nu a fost recuperat partea vătămată Iova Ciprian nu s-a constituit parte civilă în cauză.
2. În noaptea de ………., inculpaţii H………G…………., H……….. şi ………, s-au deplasat pe str. …., unde era parcat autoturismului BMW cu nr. BH-…., ce aparţine părţii vătămate …..
În timp ce inculpatul H.. Fl………. asigura paza, inculpatul He……G….. cu o bucată de ceramică de la o bujie, a spart geamul portierei dreapta faţă a maşinii, apoi a intrat în interior, fiind urmat de St…….M……, după care amândoi au
început să caute bunuri şi valori prin autoturism, de unde au sustras un parfum
„Lolitta”, o pereche de ochelari „RayBan” şi o inimioară din pluş, de culoare
roşie.
Deşi prejudiciul nu a fost recuperat, partea vătămată ……….L. nu s-a constituit parte civilă în cauză.
3.În noaptea de …… inculpaţii H………..Gh……. şi
Co…… .. St…….. M….. şi H…. F….. şi cu numitul ……., s-au deplasat pe str. Bogdan …. la intersecţie cu str. Sf. .., unde se afla parcat autoturismului Opel Astra cu nr. B-……., care aparţine părţii vătămate ……….
În timp ce inculpaţii ………. asigurau paza, inculpatul …………., cu o bucată de ceramică de la o bujie, a spart geamul portierei stânga faţă, a intrat în maşină şi a răvăşit lucrurile în interiorul maşinii, fără a sustrage bunuri sau valori.
Întrucât prejudiciul nu a fost recuperat, partea vătămată s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 400 lei.
4.În aceeaşi noapte de ……, inculpaţii He………….şi S… M………s-au deplasat pe str. ……, unde
era parcat autoturismul Audi A6 cu nr. …….., aparţinând părţii vătămate
………..
Prin aceeaşi modalitate descrisă anterior, inculpatul H……G……, cu o bucată de ceramică de la o bujie, a spart geamul portierei stânga faţă, apoi a intrat în interior pentru a sustrage bunuri şi valori, dar nu a găsit. Cu această ocazie a rupt sistemul de închidere al cotierei. În acest timp St….M……… a asigurat paza, venind şi lângă maşină să vadă dacă sunt bunuri sau valori în interior.
Întrucât prejudiciul nu a fost recuperat, partea vătămată ………. s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1000 lei.
5.În noaptea de …….., inculpaţii H.G şi ……….., s-au
deplasat pe str. Piaţa ……..din Oradea, unde se afla parcat
autoturismul Honda CRV cu nr. ……., care aparţine părţii vătămate
……
În timp ce inculpaţii ………… au asigurat paza, inculpatul ……… cu o bucată de ceramică de la o bujie, a spart geamul portierei stânga faţă, apoi a intrat în interior, a răvăşit lucrurile, iar din interior a sustras un telescop optic pentru copii. Acest telescop a fost ascuns de ……….. lângă un tomberon de gunoi, dar nu l-a mai găsit ulterior.
Întrucât prejudiciul în sumă de 700 lei nu a fost recuperat, partea vătămată M…… Şe….. s-a constituit parte civilă în cauză cu această sumă.
6.În aceeaşi noapte de ………., inculpaţii s-au
deplasat pe str. …………, unde se afla parcat
autoturismul Renault Megane cu nr. …….., ce aparţine părţii vătămate
…………….
În timp ce inculpaţii ……… au asigurat paza inculpatul ……-…….., cu o bucată de ceramică de la o bujie, a spart geamul portierei stânga faţă, apoi a intrat în interior, a răvăşit lucrurile, dar nu a găsit nimic de valoare.
Deşi în faza de urmărire penală partea vătămată a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 700 lei, în faţa instanţei partea vătămată a renunţat la pretenţiile formulate anterior.
7.În aceeaşi noapte ……….), inculpaţii ……… s-au
deplasat pe str. ……….., unde se afla parcat
autoturismul Dacia 1310, cu nr. ……., care aparţine părţii vătămate
…………..
Inculpatul …….. a forţat yala portierei stânga faţă de la
autoturism, apoi a intrat în interior pentru a sustrage bunuri şi valori, dar nu a
găsit. Cu această ocazie acesta a rupt oglinda retrovizoare. În acest timp
……. au asigurat paza.
Prejudiciul, în sumă de 600 lei, considerat de partea vătămată pentru autoturismele Renault Megane şi Dacia 1310 nu a fost recuperat şi, deşi în faza de penală partea vătămată a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 600 lei, în faţa instanţei partea vătămată a renunţat la pretenţiile formulate anterior.
8.În noaptea de …………., inculpaţii …… şi numiţii ……….. s-au deplasat pe str. ………., unde se afla parcat autoturismul Ford Focus cu nr.BH-15-DDI, ce
aparţine părţii vătămate ………
În timp ce inculpatul …… şi numiţii …. asigurau paza, inculpatul .., cu o bucată de ceramică de la bujie, a spart geamul portierei dreapta faţă, iar din
interior a sustras un GPS marca „MIO 350″.
Întrucât pe parcursul urmăririi penale, poliţiştii au recuperat aparatul GPS şi i l-au restituit părţii vătămate pe bază de dovadă, acesta s-a constituit parte civilă cu suma de 100 lei reprezentând distrugerile produse la autoturism.
9.În noaptea de ………., inculpaţii ………. şi numiţii ……., unde se afla parcat
autoturismul Dacia Logan, cu nr. B…………, aparţinând părţii vătămate ………
Inculpatul ……….. constatând că portiera stânga faţă, nu era asigurată, a deschis-o, din interiorul autoturismului sustrăgând o geantă
ce conţinea acte de firmă şi două perechi de ochelari de soare marca „Nova”. În
acest timp inculpatul ……… şi numiţii ….. asigurau paza.
Cu ocazia cercetării la faţa locului organele de poliţie au ridicat mai multe urme papilare de pe obiecte din interiorul autoturismului, dintre care, în urma Raportului de Constatare Tehnico-Ştiinţifică, s-a stabilit că una aparţine inculpatului …………
Întrucât prejudiciul în sumă de 400 lei nu a fost recuperat, partea vătămată Silaghi Radu s-a constituit parte civilă în cauză cu această sumă.
10.În noaptea de ………, inculpaţii ………… şi numiţii ……. s-au deplasat pe str. ………., unde afla parcat
autoturismul ……………, care aparţine părţii vătămate ………..
În timp ce inculpatul …….. asigurau paza, inculpatul …… cu o bucată de ceramică de la o bujie, a spart geamul portierei dreapta faţă, iar din interior, din cotieră, au sustras 50.000 forinţi şi un lanţ din aur, de circa 100 gr.
Inculpatul ………, prin intermediul martorului …… a amanetat lanţul din aur la SC E……. împrumuturi IFN SRL (Oradea, str. …….., iar banii obţinuţi i-a împărţit cu ceilalţi participanţi. Suma de 50.000 Forinţi a rămas în posesia inculpatului ……….
Întrucât prejudiciul nu a fost recuperat, partea vătămată ………. s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 11.000 lei.
11.În noaptea de ……., inculpatul ……….-
….., fiind singur pe str. …….., a spart geamul portierei dreapta
faţă al autoturismului SUBARU Forester cu nr. ……., ce aparţine părţii
vătămate ……….., a intrat în maşină, apoi a răvăşit bunurile din
interior şi a distrus cotiera şi tapiţeria, fără a sustrage bunuri sau valori.
În cauză a fost efectuat un raport de constatare tehnico-ştiinţifică, concluziile acestuia fiind în sensul că una din urmele papilare ridicate de la faţa locului conţine elemente dactiloscopice coincidente cu cele ale inculpatului …………..
Partea vătămată ………. nu a formulat pretenţii civile în cauză.
12.În noaptea de …….., inculpaţii ……. şi
…….. s-au deplasat pe str. ……… unde se afla
parcat autoturismul Toyota RAV4, cu nr. ……., care aparţine părţii
……….
În timp ce ………. asigura paza, inculpatul ……, cu o bucată de ceramică de la o bujie, a spart geamul portierei dreapta faţă, iar din interior a sustras un GPS, trei lanterne şi o geantă ce conţinea apă şi suc.
Întrucât aparatul GPS şi trei lanterne au fost ridicate de către organele de poliţie de la …….. şi predate pe bază de dovadă părţii vătămate, aceasta a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 800 lei.
13. În noaptea de …….., inculpaţii ….. s-au deplasat pe str. ……., unde se afla parcat autoturismul BMW X5 cu nr……., aparţinând părţii vătămate R……….
Cu o bucată de ceramică de la o bujie, ….. a spart geamul portierei stânga faţă, ……….. a vrut să intre înăuntru pentru a sustrage bunuri sau valori, dar nu au reuşit, întrucât în zonă şi-au făcut apariţia alte persoane.
Întrucât prejudiciul în sumă de 2.000 lei nu a fost recuperat, partea vătămată ………….. s-a constituit parte civilă în cauză cu această sumă.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a procedat la efectuarea unor reconstituiri în datele de …., în prezenta martorilor asistenţi …….., ocazie cu care inculpaţii ……… au indicat locul şi modul de comitere a faptelor descrise mai sus la pct. 1-13 din considerente.
Starea de fapt prezentată rezultă din coroborarea declaraţiilor părţii vătămate, cu procesele verbale de cercetare la faţa locului, procese-verbale de reconstituire, planşa foto, dovezi de ridicare şi predare a unor bunuri; evaluări bunuri; declaraţiile martorilor ………; raport de Constatare Tehnico-Ştiinţifică nr.4……….. din ……… emis de I.PJ. Bihor – Serviciul Criminalistic; – Raport de Constatare Tehnico-Ştiinţifică nr……….. emis de I.PJ. Bihor – Serviciul Criminalistic , ancheta socială privind de inculpatul minor …….; raport de expertiză Medico-Legală Psihiatrică nr. / ……… emis de Serviciul de Medicină Legală al Jud.Bihor privind pe minorul ………; adresa nr. …….. a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor privind pe minorul ……; ancheta socială privind de inculpatul minor ….; raport de expertiză Medico-Legală Psihiatrică nr.2797/ ….. emis de Serviciul de Medicină Legală al Jud.Bihor privind pe minorul ……..; ancheta socială privind de minorul ……; raport de expertiză Medico-Legală Psihiatrică nr……. emis de Serviciul de Medicină Legală al Jud. Bihor privind pe minorul ……..; dar şi din declaraţiile de recunoaştere şi regret a inculpaţilor …….;
Fiind ascultaţi, inculpaţii au recunoscut şi regretat faptele reţinute în sarcina lor, fiind de acord cu toate probele administrate în faza de urmărire penală, descriind locul şi modalitatea de comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, respectiv: prin spargerea geamului portierelor autoturismelor cu ajutorul unei bucăţi de ceramică, sau prin forţarea portierei autoturismului, în timp ce unul din inculpaţi intra în autoturism pentru a sustrage bunuri, ceilalţi inculpaţi asigurau paza.
De asemenea, inculpaţii au declarat că sunt de acord cu restituirea prejudiciilor cauzate părţilor civile, în cuantumul solicitat de acestea.
Prin urmare, în privinţa faptelor inculpaţilor, descrise la pct. I, II şi III din considerente, instanţa constată că există probe certe de vinovăţie, prezumţia de nevinovăţie instituită de art.23 alin. 11 din Constituţie, art. 6 CEDO şi art. 52, art. 66 C.pr.pen. fiind răsturnată.
Din probele administrate în cursul urmăririi penale şi însuşite de inculpaţi în faţa instanţei de judecată rezultat că, prin fapta de sustragere şi însuşire pe nedrept de bunuri aparţinând părţilor vătămate, a fost realizat elementul material al infracţiunii de furt calificat, constând în sustragerea bunurilor, fără consimţământul părţilor vătămate, specifică acestei infracţiuni.
Aspectul de calificare al faptelor de furt este atras de întrunirea circumstanţelor agravante prev. de art. 208 al.1-209 al.1 lit. a (două sau mai multe persoane împreună), e C.pen. în modalitatea furtului săvârşit într-un loc public (autoturismele fiind parcate în spaţii publice), g ( în timpul nopţii), i prin efracţie (spargerea geamului portierelor autoturismelor sau prin forţarea portierelor).
Aspectul de calificare al faptelor este atras şi de întrunirea circumstanţei agravante prev. de art. 211 alin. 2 lit. c, art. 211 alin. 21 lit. a din Codul penal, în modalitatea tâlhăriei săvârşite într-un loc public, conform art.l52 alin 1 lit. a Cod penal, respectiv pe stradă, loc accesibil publicului totdeauna chiar dacă nu este prezentă nici o persoană, de 2 persoane împreună ( fapta fiind săvârşită de cei doi inculpaţi ……………..
De asemenea, în ceea ce priveşte infracţiunea de tâlhărie reţinută la pct. II din considerente, se constată sub aspectul laturii obiective, dat fiind caracterul de infracţiune complexă al tâlhăriei, elementul material al acesteia cuprinde atât actele de executare specifice infracţiunii de furt –deposedarea persoanei vătămate de bicicletă şi , telefoane mobile şi trecerea în stăpânirea sa de fapt, cât şi prin acţiunea adiacentă – actele de violenţă exercitate cu scopul de a lua bunul de la partea vătămată şi de a-l păstra. Astfel, anterior sustragerii bunurilor inculpaţii, au agresat partea vătămată pentru a-şi realiza planul infracţional, însă acest lucru s-a petrecut şi ulterior sustragerii bunurilor, cu scopul de a le păstra. Relaţia de condiţionare între cele două componente ale elementului material, de care depinde calificarea faptei ca tâlhărie, este, de asemenea, întrunită în speţă, inculpaţii exercitând violenţă în scopul sustragerii şi păstrării bunurilor aparţinând părţii vătămate.
Sub aspectul laturii subiective, instanţa constată că inculpaţii au acţionat cu intenţie directă, atât în ceea ce priveşte fapta de tâlhărie, cât şi în ceea ce priveşte faptele de furt calificat sau de tentativă la furt calificat, în sensul art. 19 pct. 1 lit. a C.pen. , aceştia având reprezentarea faptelor şi a consecinţelor păgubitoare asupra patrimoniului părţilor vătămate şi a atingerii aduse integrităţii corporale a părţilor vătămate, urmărind acest rezultat.
Pe cale de consecinţă se constată că în cauză sunt îndeplinite condiţiile prev. de art. 345 alin. 2 Cod procedură penală, în sensul că faptele sunt săvârşite de inculpaţi, sunt prevăzute de legea penală, constituie infracţiuni şi au fost săvârşite de inculpaţi cu forma de vinovăţie prevăzută de lege.
În drept, faptele inculpatului ………., astfel cum au fost descrise anterior întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 208 al. 1 – art. 209 al. 1 lit. a, e, g, i din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 2 din C. Pen., tâlhărie, faptă prev. şi ped. de art. 211 al. 1, al. 2 lit. c şi al. 21 lit. a din C. Pen., au aplicarea art. 99 al. 2 din C. Pen. şi furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 208 al. 1, art. 209 al. 1 lit. a, e, g, i din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 2 din C. Pen. şi art. 41 al. 2 din C. Pen. (10 acte materiale), toate cu aplicarea art. 33 lit. a din C. Pen.
Faptele inculpatului …………., astfel cum au fost descrise în considerente întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de tâlhărie, faptă prev. şi ped. de art. 211 al. 1, al. 2 lit. c şi al. 21 lit. a din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 2 din C. Pen., furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 208 al. 1 – art. 209 al. 1 lit. a, e, g, i din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 2 din C. Pen. şi art. 41 al. 2 din C. Pen. (8 acte materiale) şi tentativă la furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 20 rap. la art. 208 al. 1 – art.209 al. 1 lit. e, g, i din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 2 din C. Pen., toate cu aplicarea art. 33 lit. a din C. Pen.
Faptele inculpatului …………….., descrise anterior întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de complicitate la furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 26 rap. la art. 208 al. 1 – art. 209 al. 1 lit. a, e, g, i din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 3 din C. Pen. şi complicitate la furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 26 rap la art. 208 al. 1 – art. 209 al. 1 lit. a, e, g, i din C. Pen., cu aplicarea art. 99 al. 3 din C. Pen. şi art. 41 al.2 din C. Pen. (11 acte materiale), ambele cu aplicarea art. 33 lit. a din C. Pen.
Fapta inculpatului ………, care în perioada de ……, a asigurat paza în timp ce ………… – pe timp de noapte şi prin efeacţie – sustrăgeau bunuri şi valori din autoturismele parcate pe raza mun…….. întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de complicitate la furt calificat, în formă continuată, faptă prev. şi ped. de art.26 rap. la art.208 al.l, art.209 al.l lit.a, e, g, i din C.Pen., cu aplicarea art.99 al.3 din C.Pen. şi a art.41 al.2 din C.Pen. (11 acte materiale).
La corecta încadrare juridică dată faptelor, instanţa a avut în vedere vârsta fiecărui inculpat minor de la data săvârşirii faptei reţinute în sarcina sa, prin prisma faptului că probatoriul administrat în cauză a susţinut existenţa unor rezoluţii infracţionale distincte ale inculpaţilor în raport de fiecare faptă pentru care au fost timişi în judecată.
La stabilirea şi individualizarea pedepselor ce vor fi aplicate fiecărui inculpat, în raport de fiecare faptă reţinută, instanţa a avut în vedere criteriile generale de individualizare, prev. de art. 72 C. pen., reţinând în acest sens locul, timpul şi modul de săvârşire a faptelor, numărul faptelor săvârşite de fiecare, numărul părţilor vătămate, intervalul relativ mare de timp în care au fost săvârşite ( iulie-octombrie 2012), prejudiciile relativ minore cauzate şi faptul că o mare parte din acestea au fost recuperate urmare a intervenţiei prompte a autorităţilor judiciare, antecedenţa penală a fiecăruia (inculpaţii nefiind cunoscuţi cu antecedente penale), dar şi faptul că inculpaţii au avut o atitudine cooperantă în cursul procesului penal, descriind săvârşirea faptelor atât în cuprinsul proceselor verbale de reconstituire cât şi în cuprinsul declaraţiilor date.
La stabilirea şi individualizarea pedepselor ce vor fi aplicate fiecărui inculpat instanţa urmează a avea în vedere şi prev art 100 alin 1 şi 2 Cod penal, respectiv gravitatea in abstracto dar mai ales in concreto a faptelor imputate fiecăruia, dezvoltarea intelectuală şi morală a fiecăruia în raport de vârstele la care faptele au fost săvârşite (între 14-15 ani pentru inculpatul ………., respectiv după împlinirea vârstei de 16 ani, în cazul celorlalţi inculpaţi) toate faptele reţinute în sarcina inculpaţilor fiind săvârşite în timpul minorităţii, factorii socio-familiali şi educaţionali care au influenţat, influenţează şi pot influenţa conduita fiecărui inculpat, precum şi perspectivele de reintegrare în societate, precum şi celelalte elemente expuse în rapoartele de expertiză medico-legală psihiatrice şi în referatele de evaluare efectuate în cauză, din care rezultă faptul că în prezent inculpaţii .. sunt în prezent internaţi în Centrul pentru Copii cu probleme Psihosociale ………….
În urma expertizării psihiatrice a minorului ……….. comisia a arătat că acesta prezintă grave tulburări de comportament, carenţe afectiv-educative, toxicofilie, având discernământul păstrat.
În funcţie de toate aceste criterii, raportate la vârsta fiecărui inculpat de la data pronunţării prezentei hotărâri, instanţa apreciază că luarea unor măsuri educative nu ar fi suficientă pentru îndreptarea inculpaţilor şi că, în consecinţă, se impune aplicarea unor pedepse cu închisoarea pentru fiecare inculpat.
Având în vedere atitudinea sinceră a inculpaţilor, de recunoaştere şi de regret a faptelor reţinute în sarcina lor, de însuşire a probelor administrate în faza de urmărire penală, precum şi momentul în care a intervenit această recunoaştere, respectiv înainte de începerea cercetării judecătoreşti, instanţa, constatând că sunt îndeplinite condiţiile prev. de art. 3201 C.pr.pen., va admite cererea inculpaţilor şi va dispune condamnarea acestora în limitele de pedeapsă reduse conform dispoziţiilor acestui articol.
Atitudinea cooperantă a fiecărui inculpat ulterioară săvârşirii faptelor, prezentarea acestora în faţa organelor judiciare (inclusiv în faţa instanţei), atitudini analizate în contextul factorilor socio-familiali şi carenţelor educaţionale care au influenţat conduita fiecăruia, atitudini analizate şi prin raportare la vârsta fiecăruia de la datele comiterii faptelor, nu reprezintă, în opinia instanţei, circumstanţe atenuante ci conduite normale în societate.
Cât priveşte individualizarea judiciară a pedepselor ce vor fi aplicate acestora, pe lângă criteriile expuse anterior, instanţa va avea în vedere şi jurisprudenţa CEDO cristalizată în materia sancţiunilor penale aplicabile minorilor, mai ales când este vorba de detenţia acestei categorii de inculpaţi şi având în vedere întrunirea cumulativă a condiţiilor legale pentru aplicarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, va dispune suspendarea executării pedepsei principale şi a pedepsei accesorii, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare, stabilit conform dispoziţiilor legale.
Instanţa va avea în vedere şi natura şi conţinutul concret al măsurilor de supraveghere şi al obligaţiilor pe care instanţa le poate impune în situaţia suspendării executării pedepsei unui minor, prevăzute de art 110/1 Cod penal, măsuri şi obligaţii care prin aplicarea concretă în prezenta cauză pot răspunde exigenţelor de coerciţie, reeducare şi îndreptare a tuturor inculpaţilor, având în vedere vârsta acestora.
În consecinţă,
I. În baza art. 208 al.1-art. 209 al.1 lit. a, e, g, i C.pen. cu aplic. art. 99 alin. 2 C.pen., cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen. instanţa va dispune condamnarea inculpatul ……………, la o pedeapsă de 1 an închisoare.
În baza art. 211 al.1 – al.2 lit. c şi al.21 lit. a C.pen. cu aplic. art. 99 al. 2 C.pen. cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen va fi condamnat acelaşi inculpat la o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni închisoare.
În baza art. 208 alin. 1 – art. 209 alin. 1 lit. a, e, g, i C.pen. cu alic. art. 99 alin. 2 C.pen. şi art. 41 alin. 2 C.pen., cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen va fi condamnat acelaşi inculpat la o pedeapsă de 2 ani închisoare.
Având în vedere că faptele inculpatului au fost săvârşite în concurs real, instanţa, în baza art. 33 lit. a, 34 lit. b C.pen. va contopi pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani şi 10 luni închisoare, la care va aplica un spor de 2 luni, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare.
În baza art. 71 alin. 2 C.pen. vor fi interzise inculpatului ……… drepturile prev. de art. 64 al.1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen.
În baza art. 1101 C.pen. se va dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 5 ani, stabilit conform art. 110 Cod penal.
În baza art. 1101 C.pen. se va dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 5 ani, stabilit conform art. 110 Cod penal.
În baza art. 110 1 al.1 Cod penal cu referire la art. 103 C.pen. se va dispune pe durata termenului de încercare şi până la împlinirea vârstei de 18 ani încredinţarea inculpatului minor …….. sub supravegherea Centrului pentru copii cu probleme psihosociale din localitatea ……….jud. Bihor şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi dispune ca până la împlinirea vârstei de 18 ani inculpatul minor să respecte următoarele obligaţii:
a) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
a) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
a) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
a) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
a) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
a) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
a) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
a) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
b) să nu intre în legătură cu părţile vătămate;
b) să nu intre în legătură cu părţile vătămate;
b) să nu intre în legătură cu părţile vătămate;
b) să nu intre în legătură cu părţile vătămate;
b) să nu intre în legătură cu părţile vătămate;
b) să nu intre în legătură cu părţile vătămate;
Se va pune în vedere reprezentanţilor Centrului pentru copii cu probleme psihosociale Oradea şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului că au îndatorirea de a veghea îndeaproape asupra inculpatului minor …………….. în scopul îndreptării lui.
În baza art. 110 1 Cod penal cu referire la art.86 3 alin. 1 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare, va fi obligat inculpatul ………….. să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
a) să se prezente, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor;
a) să se prezente, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor;
a) să se prezente, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor;
a) să se prezente, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor;
a) să se prezente, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor;
a) să se prezente, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor;
a) să se prezente, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor;
a) să se prezente, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor;
b) să anunţe, în prealabil, organului însărcinat cu supravegherea sa, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
b) să anunţe, în prealabil, organului însărcinat cu supravegherea sa, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
b) să anunţe, în prealabil, organului însărcinat cu supravegherea sa, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
b) să anunţe, în prealabil, organului însărcinat cu supravegherea sa, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
b) să anunţe, în prealabil, organului însărcinat cu supravegherea sa, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
b) să anunţe, în prealabil, organului însărcinat cu supravegherea sa, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
b) să anunţe, în prealabil, organului însărcinat cu supravegherea sa, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
b) să anunţe, în prealabil, organului însărcinat cu supravegherea sa, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
În baza art. 110 1 Cod penal rap. la art.86 3 alin. 3 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare se vor impune condamnatului respectarea următoarelor obligaţii:
a) să urmeze un curs de calificare pentru a-şi dobândi mijloacele de existenţă;
a) să urmeze un curs de calificare pentru a-şi dobândi mijloacele de existenţă;
a) să urmeze un curs de calificare pentru a-şi dobândi mijloacele de existenţă;
a) să urmeze un curs de calificare pentru a-şi dobândi mijloacele de existenţă;
a) să urmeze un curs de calificare pentru a-şi dobândi mijloacele de existenţă;
a) să urmeze un curs de calificare pentru a-şi dobândi mijloacele de existenţă;
a) să urmeze un curs de calificare pentru a-şi dobândi mijloacele de existenţă;
a) să urmeze un curs de calificare pentru a-şi dobândi mijloacele de existenţă;
b) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
b) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
b) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
b) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
b) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
b) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
b) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
b) să nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
c) să nu intre în legătură cu părţile vătămate;
c) să nu intre în legătură cu părţile vătămate;
c) să nu intre în legătură cu părţile vătămate;
c) să nu intre în legătură cu părţile vătămate;
c) să nu intre în legătură cu părţile vătămate;
c) să nu intre în legătură cu părţile vătămate;
În baza art. 71 alin. 5 Cod penal pe durata termenului de încercare se va suspenda executarea pedepselor accesorii.
În baza art. 71 alin. 5 Cod penal pe durata termenului de încercare se va suspenda executarea pedepselor accesorii.
În baza art. 71 alin. 5 Cod penal pe durata termenului de încercare se va suspenda executarea pedepselor accesorii.
În baza art. 71 alin. 5 Cod penal pe durata termenului de încercare se va suspenda executarea pedepselor accesorii.
În baza art. 71 alin. 5 Cod penal pe durata termenului de încercare se va suspenda executarea pedepselor accesorii.
În baza art. 71 alin. 5 Cod penal pe durata termenului de încercare se va suspenda executarea pedepselor accesorii.
În baza art. 71 alin. 5 Cod penal pe durata termenului de încercare se va suspenda executarea pedepselor accesorii.
În baza art. 71 alin. 5 Cod penal pe durata termenului de încercare se va suspenda executarea pedepselor accesorii.
Se va face aplicarea art. 359 Cod proc. pen. şi se va pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 86 4 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în sensul că dacă în cursul termenului de încercare săvârşeşte din nou o infracţiune, pentru care se pronunţă o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea executării pedepsei, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa pentru noua infracţiune.
Se va face aplicarea art. 359 Cod proc. pen. şi se va pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 86 4 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în sensul că dacă în cursul termenului de încercare săvârşeşte din nou o infracţiune, pentru care se pronunţă o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea executării pedepsei, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa pentru noua infracţiune.
II. În baza art. 208 al.1-art. 209 al.1 lit. a, e, g, i C.pen. cu aplic. art. 99 alin. 2 C.pen., cu aplic. art. 41 alin. 2, cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen. instanţa va dispune condamnarea inculpatul ……………., la o pedeapsă de – 2 ani închisoare.
În baza art. 211 al.1 – al.2 lit. c şi al.21 lit. a C.pen. cu aplic. art. 99 al. 2 C.pen., cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen va fi condamnat acelaşi inculpat la o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni închisoare.
În baza art. 20 rap. la art. 208 alin. 1 – art. 209 alin. 1 lit. e, g, i C.pen. cu alic. art. 99 alin. 2 C.pen. şi cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen c va fi condamnat acelaşi inculpat la o pedeapsă de 1 an închisoare.
Constatând că faptele pentru care a fost condamnat inculpatul au fost săvârşite în concurs real, instanţa, în baza art. 33 lit. a, 34 lit. b C.pen. va contopi pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani şi 10 luni închisoare, la care va aplica un spor de 2 luni, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare.
În baza art. 71 alin. 2 C.pen. vor fi interzise inculpatului ………..-…….. drepturile prev. de art. 64 al.1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen.
În baza art. 110 1 al.1 Cod penal cu referire la art. 103 C.pen. se va dispune pe durata termenului de încercare şi până la împlinirea vârstei de 18 ani încredinţarea inculpatului minor …….. sub supravegherea Centrului pentru copii cu probleme psihosociale din localitatea ……., jud. Bihor şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi dispune ca până la împlinirea vârstei de 18 ani inculpatul minor să respecte următoarele obligaţii:
Se vor pune în vedere reprezentanţilor Centrului pentru copii cu probleme psihosociale Oradea şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, că au îndatorirea de a veghea îndeaproape asupra inculpatului minor ……………, în scopul îndreptării lui.
În baza art. 110 1 Cod penal cu referire la art.86 3 alin. 1 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare, va fi obligat inculpatul ………. să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
În baza art. 110 1 Cod penal rap. la art.86 3 alin. 3 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare se va impune condamnatului respectarea următoarelor obligaţii:
În baza art. 110 1 Cod penal rap. la art.86 3 alin. 3 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare se va impune condamnatului respectarea următoarelor obligaţii:
În baza art. 110 1 Cod penal rap. la art.86 3 alin. 3 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare se va impune condamnatului respectarea următoarelor obligaţii:
Se va face aplicarea art. 359 Cod proc. pen. şi se vor pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 86 4 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în sensul că dacă în cursul termenului de încercare săvârşeşte din nou o infracţiune, pentru care se pronunţă o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea executării pedepsei, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa pentru noua infracţiune.
III. În baza art. 26 rap. la art. 208 al.1-art. 209 al.1 lit. a, e, g, i C.pen. cu aplic. art. 99 alin. 3 C.pen. şi cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen. va fi condamnat inculpatul …………., la o pedeapsă de 1 an închisoare
În baza art. 26 rap. la art. 208 al.1-art. 209 al.1 lit. a, e, g, i C.pen. cu aplic. art. 99 alin. 3 C.pen., cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. şi cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen. va fi condamnat acelaşi inculpat la o pedeapsă de 2 ani închisoare
În baza art. 33 lit. a, 34 lit. b C.pen. se vor contopi pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare, la care se va aplica un spor de o lună, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 2 ani şi o lună închisoare.
În baza art. 71 alin. 2 C.pen. se vor interzice inculpatului ………… drepturile prev. de art. 64 al.1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen.
În baza art. 1101 C.pen. se va dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 4 ani şi o lună stabilit conform art. 110 Cod penal.
În baza art. 110 1 al.1 Cod penal cu referire la art. 103 C.pen. se va dispune pe durata termenului de încercare şi până la împlinirea vârstei de 18 ani încredinţarea inculpatului minor ………. sub supravegherea tatălui ………… şi dispune ca până la împlinirea vârstei de 18 ani inculpatul minor să respecte următoarele obligaţii:
b) să nu intre în legătură cu părţile vătămate şi cu ceilalţi inculpaţi;
b) să nu intre în legătură cu părţile vătămate şi cu ceilalţi inculpaţi;
Se vor pune în vedere părţii responsabile civilmente ……… că are îndatorirea de a veghea îndeaproape asupra inculpatului minor ……………., în scopul îndreptării lui.
În baza art. 110 1 Cod penal cu referire la art.86 3 alin. 1 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare, va fi obligat inculpatul ……… să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
c) să nu intre în legătură cu părţile vătămate şi ceilalţi inculpaţi;
c) să nu intre în legătură cu părţile vătămate şi ceilalţi inculpaţi;
IV. În baza art. 26 rap. la art. 208 al.1-art. 209 al.1 lit. a, e, g, i C.pen. cu aplic. art. 99 alin. 3 C.pen., cu aplic. art. 41 alin. 2, cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen. condamnă pe inculpatul ………., la o pedeapsă de 2 ani închisoare
În baza art. 71 alin. 2 C.pen. se vor interzice inculpatului ……….. drepturile prev. de art. 64 al.1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen.
În baza art. 1101 C.pen. se va dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 4 ani, stabilit conform art. 110 Cod penal.
În baza art. 110 1 al.1 Cod penal cu referire la art. 103 C.pen. se va dispune pe durata termenului de încercare şi până la împlinirea vârstei de 18 ani încredinţarea inculpatului minor ……….. sub supravegherea Centrului pentru copii cu probleme psihosociale din localitatea ……….. Bihor şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi se va dispune ca până la împlinirea vârstei de 18 ani inculpatul minor să respecte următoarele obligaţii:
Se va pune în vedere reprezentanţilor Centrului pentru copii cu probleme psihosociale Oradea şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, că au îndatorirea de a veghea îndeaproape asupra inculpatului minor …………, în scopul îndreptării lui.
În baza art. 110 1 Cod penal cu referire la art.86 3 alin. 1 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare, va fi obligat inculpatul …………. să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
Se va face aplicarea art. 359 Cod proc. pen. şi pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 86 4 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în sensul că dacă în cursul termenului de încercare săvârşeşte din nou o infracţiune, pentru care se pronunţă o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea executării pedepsei, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa pentru noua infracţiune.
Cu privire la latura civilă, fiind îndeplinite condiţiile răspunderii civile delictuale şi având în vedere manifestarea de voinţă a inculpaţilor în sensul achitării prejudiciului cauzat părţilor civile, instanţa, în raport de principiul disponibilităţii care guvernează latura civilă a procesului penal, în baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. va obliga în solidar inculpaţii ………… şi pe aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (…….) la plata către partea civilă ……. a sumei de 7000 lei (pct. 1 din rechizitoriu).
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. vor fi obligaţi în solidar inculpaţii …….. şi aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (………… ….. ……….. ……..la plata către partea civilă …… a sumei de 400 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. vor fi obligaţi în solidar inculpaţii …., …. şi aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente …….. la plata către partea civilă …….. a sumei de 1000 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. instanţa va dispune obligarea în solidar a inculpaţilor …… şi pe aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente ..) la plata către partea civilă ……. a sumei de 700 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. vor fi obligaţi în solidar inculpaţii …………, ……….., ….. şi aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (…..la plata către partea civilă …….. a sumei de 100 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. vor fi obligaţi în solidar inculpaţii …. şi aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (……. la plata către partea civilă ……. a sumei de 400 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. vor fi obligaţi în solidar inculpaţii ……….. şi aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (…….. la plata către partea civilă …….. a sumei de 11.000 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. vor fi obligaţi în solidar inculpaţii ……… şi H..…. şi aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente ..) la plata către partea civilă …….. a sumei de 800 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. vor fi obligaţi în solidar inculpaţii H…….. şi aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (………..) la plata către partea civilă …….. a sumei de 2000 lei.
Instanţa va constată că părţile vătămate ……… prin reprezentant …………..au renunţat la pretenţiile civile formulate în cauză.
De asemenea, se va constata că părţile vătămate ……u şi cumpărătorii de bună credinţă ……… prin reprezentant legal …….., SC …….. ÎMPRUMUT IFN, nu au formulat pretenţii civile în cauză, deşi bunurile cumpărate de la inculpaţi au fost ridicate pe bază de dovadă şi restituite părţilor vătămate.
În baza art. 118 lit. e C.pen. instanţa va dispune confiscarea de la inculpaţii ……. câte 35 lei (sume obţinute ca urmare a valorificării bunurilor sustrase de la ………
Instanţa, în baza art. 118 lit. e C.pen. va confisca de la inculpaţii …….. câte 10 lei (sumă sustrasă de la partea vătămată ……….).
În baza art. 191 alin. 2 şi 3 Cod procedură penală, vor fi obligaţi inculpaţii …….. şi aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (……….) la plata a câte 800 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat (din care câte 300 lei reprezintă onorariul apărătorului desemnat din oficiu.)
În baza art. 189 Cod procedură penală, se va dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Bihor a sumei de 300 lei cu titlu de onorariu apărător din oficiu, avocat ……… pentru inculpatul ………., conform delegaţie pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. 679 din 07.02.2013; a sumei de 300 lei cu titlu de onorariu apărător din oficiu, avocat …….. pentru inculpatul ……….. conform delegaţie pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. ……….; a sumei de 300 lei cu titlu de onorariu apărător din oficiu, avocat …….. pentru inculpatul ………….conform delegaţie pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. …….. a sumei de 300 lei cu titlu de onorariu apărător din oficiu, avocat ………… pentru inculpatul …………., conform delegaţie pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. ………;
Instanţa va dispune ca un exemplar al prezentei hotărâri să fie comunicat Centrului pentru copii cu probleme psihosociale din localitatea Oradea, str…….. …….şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din ……..
PENTRU ACESTE MOTIVE
ÎN NUMELE LEGII
HOTĂRĂŞTE:
I. În baza art. 208 al.1-art. 209 al.1 lit. a, e, g, i C.pen. cu aplic. art. 99 alin. 2 C.pen., cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen. condamnă pe inculpatul ………. la o pedeapsă de:
– 1 an închisoare.
– 1 an închisoare.
În baza art. 211 al.1 – al.2 lit. c şi al.21 lit. a C.pen. cu aplic. art. 99 al. 2 C.pen. cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen condamnă acelaşi inculpat la o pedeapsă de:
– 2 ani şi 10 luni închisoare.
– 2 ani şi 10 luni închisoare.
În baza art. 208 alin. 1 – art. 209 alin. 1 lit. a, e, g, i C.pen. cu alic. art. 99 alin. 2 C.pen. şi art. 41 alin. 2 C.pen., cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen condamnă acelaşi inculpat la o pedeapsă de:
– 2 ani închisoare.
– 2 ani închisoare.
În baza art. 33 lit. a, 34 lit. b C.pen. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani şi 10 luni închisoare, la care aplică un spor de 2 luni, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare.
În baza art. 33 lit. a, 34 lit. b C.pen. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani şi 10 luni închisoare, la care aplică un spor de 2 luni, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare.
În baza art. 71 alin. 2 C.pen. interzice inculpatului ………… drepturile prev. de art. 64 al.1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen.
În baza art. 1101 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 5 ani, stabilit conform art. 110 Cod penal.
În baza art. 1101 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 5 ani, stabilit conform art. 110 Cod penal.
În baza art. 110 1 al.1 Cod penal cu referire la art. 103 C.pen. dispune pe durata termenului de încercare şi până la împlinirea vârstei de 18 ani încredinţarea inculpatului minor ……………. sub supravegherea Centrului pentru copii cu probleme psihosociale din localitatea …….. Bihor şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi dispune ca până la împlinirea vârstei de 18 ani inculpatul minor să respecte următoarele obligaţii:
Pune în vedere reprezentanţilor Centrului pentru copii cu probleme psihosociale Oradea şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului că au îndatorirea de a veghea îndeaproape asupra inculpatului minor …………… în scopul îndreptării lui.
În baza art. 110 1 Cod penal cu referire la art.86 3 alin. 1 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare, obligă inculpatul …………. să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
În baza art. 110 1 Cod penal rap. la art.86 3 alin. 3 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare impune condamnatului respectarea următoarelor obligaţii:
În baza art. 110 1 Cod penal rap. la art.86 3 alin. 3 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare impune condamnatului respectarea următoarelor obligaţii:
În baza art. 110 1 Cod penal rap. la art.86 3 alin. 3 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare impune condamnatului respectarea următoarelor obligaţii:
În baza art. 110 1 Cod penal rap. la art.86 3 alin. 3 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare impune condamnatului respectarea următoarelor obligaţii:
Face aplicarea art. 359 Cod proc. pen. şi pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 86 4 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în sensul că dacă în cursul termenului de încercare săvârşeşte din nou o infracţiune, pentru care se pronunţă o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea executării pedepsei, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa pentru noua infracţiune.
Face aplicarea art. 359 Cod proc. pen. şi pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 86 4 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în sensul că dacă în cursul termenului de încercare săvârşeşte din nou o infracţiune, pentru care se pronunţă o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea executării pedepsei, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa pentru noua infracţiune.
Face aplicarea art. 359 Cod proc. pen. şi pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 86 4 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în sensul că dacă în cursul termenului de încercare săvârşeşte din nou o infracţiune, pentru care se pronunţă o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea executării pedepsei, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa pentru noua infracţiune.
Face aplicarea art. 359 Cod proc. pen. şi pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 86 4 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în sensul că dacă în cursul termenului de încercare săvârşeşte din nou o infracţiune, pentru care se pronunţă o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea executării pedepsei, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa pentru noua infracţiune.
II. În baza art. 208 al.1-art. 209 al.1 lit. a, e, g, i C.pen. cu aplic. art. 99 alin. 2 C.pen., cu aplic. art. 41 alin. 2, cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen. condamnă pe inculpatul ……………..la Centrul pentru copii cu probleme psihosociale, CNP …………..o pedeapsă de:
În baza art. 211 al.1 – al.2 lit. c şi al.21 lit. a C.pen. cu aplic. art. 99 al. 2 C.pen., cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen condamnă acelaşi inculpat la o pedeapsă de:
În baza art. 20 rap. la art. 208 alin. 1 – art. 209 alin. 1 lit. e, g, i C.pen. cu alic. art. 99 alin. 2 C.pen. şi cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen condamnă acelaşi inculpat la o pedeapsă de:
În baza art. 71 alin. 2 C.pen. interzice inculpatului ………………… drepturile prev. de art. 64 al.1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen.
În baza art. 110 1 al.1 Cod penal cu referire la art. 103 C.pen. dispune pe durata termenului de încercare şi până la împlinirea vârstei de 18 ani încredinţarea inculpatului minor ………… sub supravegherea Centrului pentru copii cu probleme psihosociale din localitatea ……………… şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi dispune ca până la împlinirea vârstei de 18 ani inculpatul minor să respecte următoarele obligaţii:
Pune în vedere reprezentanţilor Centrului pentru copii cu probleme psihosociale Oradea şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, că au îndatorirea de a veghea îndeaproape asupra inculpatului minor ……….., în scopul îndreptării lui.
Pune în vedere reprezentanţilor Centrului pentru copii cu probleme psihosociale Oradea şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, că au îndatorirea de a veghea îndeaproape asupra inculpatului minor ……….., în scopul îndreptării lui.
În baza art. 110 1 Cod penal cu referire la art.86 3 alin. 1 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare, obligă inculpatul ……….. să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
III. În baza art. 26 rap. la art. 208 al.1-art. 209 al.1 lit. a, e, g, i C.pen. cu aplic. art. 99 alin. 3 C.pen. şi cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen. condamnă pe inculpatul ……………….. la o pedeapsă de:
– 1 an închisoare
În baza art. 26 rap. la art. 208 al.1-art. 209 al.1 lit. a, e, g, i C.pen. cu aplic. art. 99 alin. 3 C.pen., cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. şi cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen. condamnă acelaşi inculpat la o pedeapsă de:
– 2 ani închisoare
În baza art. 33 lit. a, 34 lit. b C.pen. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare, la care aplică un spor de o lună, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 2 ani şi o lună închisoare.
În baza art. 71 alin. 2 C.pen. interzice inculpatului …………… drepturile prev. de art. 64 al.1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen.
În baza art. 1101 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 4 ani şi o lună stabilit conform art. 110 Cod penal.
În baza art. 110 1 al.1 Cod penal cu referire la art. 103 C.pen. dispune pe durata termenului de încercare şi până la împlinirea vârstei de 18 ani încredinţarea inculpatului minor ……… sub supravegherea tatălui ……… şi dispune ca până la împlinirea vârstei de 18 ani inculpatul minor să respecte următoarele obligaţii:
Pune în vedere părţii responsabile civilmente ……….. că are îndatorirea de a veghea îndeaproape asupra inculpatului minor ……….., în scopul îndreptării lui.
În baza art. 110 1 Cod penal cu referire la art.86 3 alin. 1 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare, obligă inculpatul ………….. să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
IV. În baza art. 26 rap. la art. 208 al.1-art. 209 al.1 lit. a, e, g, i C.pen. cu aplic. art. 99 alin. 3 C.pen., cu aplic. art. 41 alin. 2, cu aplic. art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen. condamnă pe inculpatul ……….. la o pedeapsă de:
– 2 ani închisoare
În baza art. 71 alin. 2 C.pen. interzice inculpatului ……… drepturile prev. de art. 64 al.1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen.
În baza art. 1101 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 4 ani, stabilit conform art. 110 Cod penal.
În baza art. 110 1 al.1 Cod penal cu referire la art. 103 C.pen. dispune pe durata termenului de încercare şi până la împlinirea vârstei de 18 ani încredinţarea inculpatului minor …….. sub supravegherea Centrului pentru copii cu probleme psihosociale din localitatea …………, str. …………. Bihor şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi dispune ca până la împlinirea vârstei de 18 ani inculpatul minor să respecte următoarele obligaţii:
În baza art. 110 1 Cod penal cu referire la art.86 3 alin. 1 Cod penal, după împlinirea vârstei de 18 ani, pe durata termenului de încercare, obligă inculpatul ……… să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. obligă în solidar inculpaţii …..
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. obligă în solidar inculpaţii ……….) la plata către partea civilă ………. a sumei de 400 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. obligă în solidar inculpaţii …….. şi pe aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (…….. la plata către partea civilă ……… a sumei de 1000 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. obligă în solidar inculpaţii ….. şi pe aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (………) la plata către partea civilă ……….. a sumei de 700 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. obligă în solidar inculpaţii …………. şi pe aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (…….. la plata către partea civilă ………. a sumei de 100 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. obligă în solidar inculpaţii …….. şi …….şi pe aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (….. la plata către partea civilă …… a sumei de 400 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. obligă în solidar inculpaţii …… şi H.. F……şi pe aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (……… şi …) la plata către partea civilă … a sumei de 11.000 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. obligă în solidar inculpaţii …………. şi ………………….. şi pe aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (…………) la plata către partea civilă ……… a sumei de 800 lei.
În baza art. 14, rap. la art. 346 Cod procedură penală cu referire la art. 1357, 1382, 1372 alin. 1 C.civ. obligă în solidar inculpaţii …………. şi ……. şi pe aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (…….. ..) la plata către partea civilă ………… a sumei de 2000 lei.
Constată că părţile vătămate .. prin reprezentant ………. ………. au renunţat la pretenţiile civile formulate în cauză.
Constată că părţile vătămate ………. şi cumpărătorii de bună credinţă ……… prin reprezentant legal ……, SC …… ÎMPRUMUT IFN, nu au formulat pretenţii civile în cauză.
În baza art. 118 lit. e C.pen. confiscă de la inculpaţii .. câte 35 lei (sume obţinute ca urmare a valorificării bunurilor sustrase de la …….).
În baza art. 118 lit. e C.pen. confiscă de la inculpaţii ………., .. câte 10 lei (sumă sustrasă de la partea vătămată ……………..).
În baza art. 191 alin. 2 şi 3 Cod procedură penală, obligă inculpaţii ……… şi pe aceştia în solidar cu propriile părţi responsabile civilmente (…..) la plata a câte 800 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat (din care câte 300 lei reprezintă onorariul apărătorului desemnat din oficiu.)
În baza art. 189 Cod procedură penală, dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Bihor a sumei de 300 lei cu titlu de onorariu apărător din oficiu, avocat ………………..conform delegaţie pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. …….; a sumei de 300 lei cu titlu de onorariu apărător din oficiu, avocat …………., conform delegaţie pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. …….; a sumei de 300 lei cu titlu de onorariu apărător din oficiu, avocat …………….. pentru inculpatul ………., conform delegaţie pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. ….; a sumei de 300 lei cu titlu de onorariu apărător din oficiu, avocat ……….. pentru inculpatul ……, conform delegaţie pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. ……..;
Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpaţi, partea vătămată ……… şi de la comunicare pentru celelalte părţi.
Un exemplar al prezentei hotărâri se comunică Centrului pentru copii cu probleme psihosociale din localitatea Oradea, str. …….. şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din …………
Pronunţată în şedinţă publică, azi, …………
Preşedinte, Grefier,
…………………