Violare de domiciliu. Furt comis într-un loc public. Incompatibilitatea celor două infracţiuni.


Violare de domiciliu. Furt comis într-un loc public. Incompatibilitatea celor două infracţiuni.

C. pen. – art. 192, art. 209

Pătrunderea inculpatului fără drept în curtea unui imobil de unde a sustras o motoretă constituie infracţiunea de violare de domiciliu în concurs cu cea de furt, fiind exclusă agravanta prevăzută de art. 209 lit. e C. pen.

Curtea de Apel Timişoara, Secţia penală, decizia  nr. 631 din 1 iunie 2006

Curtea de Apel Timişoara a admis recursul inculpatului împotriva deciziei Tribunalului Arad nr. 198 din 18 aprilie 2006 pe care a casat-o împreună cu sentinţa Judecătoriei Arad nr. 632 din 27 februarie 2006 şi, rejudecând, a înlăturat agravanta prevăzută în art. 209 lit. e C. pen.

Curtea a reţinut că inculpatul a pătruns fără drept în curtea unui imobil de unde a sustras o motoretă. Faptele sale constituie o infracţiune de violare de domiciliu şi nu furt, fiind exclusă agravanta prevăzută de art. 209 lit. e C. pen.

Curtea unui imobil nu reprezintă un loc public, chiar dacă poarta este deschisă, nefiind întocmite nici una din condiţiile art. 152 C. pen. De altfel, dacă o faptă este comisă într-un loc public va fi exclusă reţinerea infracţiunii de violare de domiciliu, această infracţiune presupunând un spaţiu nepubic.