Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş din data de 28 noiembrie 2011 inculpatul D C a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire, art. 180 aliniatul 2 din Codul penal reţinându-se că l-a agresat fizic pe numitul I M A prin aplicarea unei lovituri cu pumnul în zona ochiului stâng, cauzându-i-se astfel leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale.
Inculpatul a recunoscut comiterea faptei solicitând ca instanţa să se pronunţa pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
Examinând materialul probator administrat în cauză respectiv :
?Declaraţiile părţii vătămate I M A, în care acesta menţionează condiţiile în care, la data de 24.09.2011, în jurul orelor 1300, a fost agresat fizic de către învinuitul D C care i-a cauzat leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale. (f. 6-7);
?Certificatul medico-legal nr. 398/I/a/235 din data de 27.09.2011 emis Cabinetul Medico-Legal Mediaş prin care s-a concluzionat că, prin agresiunea fizică exercitată de învinuitul D C, numitul I M A a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale.
?Declaraţiile martorului ocular D D F.
?Declaraţiile inculpatului DC care recunoaşte şi regretă comiterea faptei reţinute în sarcina sa, precizând că a acţionat ca urmare a unei provocări din partea numitului I M A.
instanţa a reţinut următoarea stare de fapt:
În ziua de 24.09.2011, în jurul orelor 1300, partea vătămată I M A din Şaroş pe Târnave, jud. Sibiu, s-a deplasat cu autoturismul său în localitatea Hoghilag unde a purtat o discuţie cu martorul D D F.
În timp ce partea vătămată se afla volanul autoturismului său discutând cu martorul anterior menţionat, în locul în care se aflau aceştia a venit învinuitul D C.
Sub pretextul că I M A ar fi acostat-o, în repetate rânduri, pe nepoata sa minoră, inculpatul D C a început să poarte o discuţie contradictorie cu reclamantul, acesta din urmă infirmând susţinerile învinuitului.
Ulterior această discuţie contradictorie a degenerat, iar D C i-a aplicat părţii vătămate o lovitură cu pumnul în zona ochiului stâng, moment în care a intervenit martorul D D F care a reuşit să îl stopeze pe inculpat din acţiunea agresivă.
Imediat, numitul I M A a pornit autoturismul său şi a plecat spre domiciliu de unde s-a deplasat apoi la sediul Spitalului Municipal Mediaş unde a fost diagnosticat cu hematom periorbital stâng, afirmativ agresiune, primind îngrijirile medicale, fără a se impune internarea acestuia în unitatea spitalicească.
La data de 27.09.2011, având asupra sa adeverinţa emisă de Spitalul Municipal Mediaş, partea vătămată I M A s-a prezentat la sediul Cabinetului Medico-Legal Mediaş unde a fost examinat şi i s-a eliberat certificatul medico-legal nr.398/I/a/235 prin care s-a concluzionat că, prin agresiunea fizică exercitată asupra sa de către inculpatul D C, partea vătămată a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale.
In drept fapta inculpatului care, la data de 24.09.2011, în jurul orelor 1300, l-a agresat fizic pe numitul I M A prin aplicarea unei lovituri cu pumnul în zona ochiului stâng, cauzându-i-se astfel leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută de art.180 alin. 2 Cod penal, pentru care a fost condamnat la pedeapsa de 375 lei amendă .
Inculpatul a recunoscut comiterea faptei solicitând ca instanţa să se pronunţa pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală astfel că a beneficiat de dispoziţiile favorabile prevăzute de art. 320/1 aliniatul 7 din Codul de procedură penală.
S-a mai avut în vedere faptul că inculpatul D C nu este cunoscut cu antecedente penale, fiind la prima abatere de acest gen.