Plângere formulată în baza art.278 ind.1 c.p.p. – respingerea pentru nedovedirea calităţii de proprietar asupra terenului


Plângere formulata în baza art.278 ind.1 c.p.p. – respingerea pentru nedovedirea calitatii de proprietar asupra terenului

Petenta C.I. a formulat plângere împotriva rezolutiei Parchetului de pe lânga Judecatoria Husi prin care a solicitat desfiintarea rezolutiei procurorului de neîncepere a urmaririi penale si trimiterea cauzei la procuror în vederea începerii urmaririi penale pentru infractiunea de tulburare de posesie.

În motivarea plângerii, petenta a aratat ca pentru emiterea rezolutiei procurorului prin care s-a dispus NUP cât si a rezolutiei prim procurorului prin care s-a confirmat solutia procurorului de caz, s-a avut în vedere o situatie de fapt ce nu corespunde adevarului, motivat de faptul ca faptuitorii C.M. si C.A. au ocupat fara drept o suprafata de 10 ari cu vie aflata în posesia petentei.

Instanta a respins plângerea, retinând ca petenta nu a facut dovada ca este proprietara terenului în litigiu. Totodata instanta a retinut ca faptuitorii C.M. si C.A. erau proprietarii acestui teren pe care îl dobândisera prin cumparare de la numita T.E. cu care anterior petenta încheiase verbal o conventie pentru executarea lucrarilor agricole. În baza acestei conventii si datorita faptului ca lucrase terenul din anul 1995 pâna în anul 2008, petenta se considera proprietara terenului în litigiu. În acest context, instanta a respins plângerea.

(sent.pen.nr.4/6.01.2009)